- 1 Wielcy mistrzowie do obejrzenia za darmo (13 opinii)
- 2 Paris Hilton na gdańskim jachcie (127 opinii)
Lunch i śniadanie biznesowe w trójmiejskich restauracjach
Spotkania biznesowe i smaczne jedzenie to połączenie przyjemnego z pożytecznym. Coraz chętniej ważne rozmowy odbywają się w restauracjach na neutralnym gruncie. Okazją może być zarówno lunch jak i śniadanie biznesowe. Przygotowaliśmy zestawienie trójmiejskich restauracji, do których warto się wybrać na tego typu spotkanie.
- W naszej ofercie posiadamy szeroki wybór dla grup biznesowych. Jesteśmy w tej kwestii bardzo elastyczni. Posiadamy osobną ofertę dla grup powyżej 20 osób, która się bardzo zróżnicowana, również cenowo. Do każdej z firm podchodzimy jednak indywidualnie, chcąc wyjść na przeciw jej potrzebom. W naszej restauracji od poniedziałku do piątku znajduje się interesująca oferta lunchowa, z której korzysta wiele firm i klientów biznesowych. Lunch składa się z przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Smaki są zróżnicowane i skomponowane tak, aby zadowolić każdego klienta - mówi Monika Leśniak, Managerka ds. Eventów w restauracji L'Entre Villes.
Oferta biznesowa w gdańskiej restauracji Canis obejmuje trzy rodzaje skomponowanych menu, w tym jedno wegetariańskie. W pierwszym menu znajdziemy np. halibuta w sosie homarowym albo jagnięcinę w sosie musztardowym z groszkiem I rokitnikiem. W drugim menu uwagę przykuwa deser: mus czekoladowy z oliwą truflową, maliną i orzechami pekan.
W Sztuczce Bistro w Sopocie propozycja lunchu zmienia się codziennie. Dostępny jest w godzinach 13-16 w cenie 39 zł za przystawkę, danie główne i deser.
Wszystkie wydarzenia ze świata biznesu odbywające się w Trójmieście znajdziesz w naszym kalendarzu
Kolejne miejsce, czyli restauracja Lobster, otwarta jest na klienta biznesowego i nie ma się co dziwić, bo jej położenie w samym środku Olivia Business Center zdecydowanie sprzyja wybraniu akurat tej restauracji na lunch w trakcie pracy. Oficjalnie lunche serwowane są tutaj od poniedziałku do piątku w godzinach 12-16, a menu zmienia się tutaj każdego dnia. Zawsze dostępne jest jedno danie wegetariańskie.
Przeczytaj także: Smaki deluxe: jesienne menu w trójmiejskich restauracjach
Ciekawym miejscem, zwłaszcza na spotkanie z zagranicznymi kontrahentami, będzie restauracja Motlava. Oprócz rozmów biznesowych możemy zabrać naszego gościa w kulinarną mini podróż po smakach kuchni polskiej, w których restauracja ta się specjalizuje. Znajdziemy tu pierogi w kilku wydaniach, żurek czy kaszankę w nowoczesnym wydaniu. Spotkanie podsumować można deserem: szarlotką z sosem waniliowym.
Śniadanie lub lunch z widokiem na Motławę zjemy w restauracji Mercato, która mieści się w Hotelu Hilton. Liczba gości przebywających w hotelu w związku z podróżą służbową sprawiła, że także restauracja jest nastawiona na gości biznesowych - tu w celach zawodowych można się spotkać o każdej porze.
- Organizujemy śniadania biznesowe - w zależności od liczby osób przygotowujemy osobną salę i bogaty bufet śniadaniowy dla uczestników spotkania. W cenie śniadania oferujemy nie tylko prestiżowe miejsce (co przecież ma ogromne znaczenie w kwestiach biznesowych), ale także sprzęt konferencyjny, jeśli jest taka potrzeba. W hotelu często odbywają się także biznesowe lunche - tu w zależności od preferencji grupy możemy przygotować serwowany lunch lub zaproponować jeden z bufetowych zestawów lunchowych z naszej bogatej oferty gastronomicznej - zapewnia Aneta Stelmasiewicz, PR & Marketing Specialist.
Zobacz również cykl artykułów: Restauracje w Trójmieście z ciekawym wystrojem wnętrz cz. 1 , cz. 2 i cz. 3
Po drugiej stronie Motławy serwowane są śniadania w formie otwartej w restauracji Hotelu Gdańsk w godzinach 7-10:30. W bufecie znajdziemy m.in.: regionalne produkty, pieczywo własnego wyrobu i wędliny produkcji szefa kuchni.
- Jeśli chodzi o gości biznesowych, dysponujemy Salą Zegarową VIP, w której często organizujemy spotkania biznesowe do ok. 20 osób. W tej klimatyzowanej sali dysponujemy telewizorem 60' z podłączeniem do komputera, co umożliwia wygodne prowadzenie prezentacji. Goście mogą skorzystać z dostępnego na tym samym piętrze bufetu śniadaniowego lub też możemy przygotować dla nich osobny mini-bufet z przekąskami i napojami w sali, w której odbywa się spotkanie - mówi Krzysztof Stieler, Operations Manager.
Natomiast lunche biznesowe mogą mieć dwojaką formę - ustalonego menu lub lunchu a'la carte, w przypadku którego goście wybierają dania na miejscu, w restauracji Hotelu Gdańsk.
Na śniadania zaprasza również restauracja Hotelu Haffner. Znaleźć można m.in. jajka po benedyktyńsku na tostach z sosem holenderskim, vol au venty z wyborem past smakowych, szeroki wybór kolorowych kanapek, szaszłyki z mozzarelli z pomidorkami skropionymi domowym sosem pesto, wybór serów korycińskich, a na słodko m.in. ciastka francuskie z wyborem nadzień prosto z hotelowej cukierni. Za kompozycję menu śniadań biznesowych odpowiada szef kuchni, Michał Zawierzeniec.
- Śniadania biznesowe przygotowywane są zarówno w formie bufetu jak i w formie serwowanej, w zależności od preferencji klienta. Do wyboru, pozostaje również miejsce, w którym ma odbyć się poranne spotkanie. Możemy przygotować je nie tylko w Restauracji Hotelu Haffner, ale również w kameralnej Sali Lustrzanej lub luksusowej przestrzeni VIP Louge, która powstała z myślą o najbardziej wymagających gościach - mówi Paulina Marwińska Marketing&PR Manager Hotelu Haffner.
Spotkanie biznesowe z wykwintnym jedzeniem
W centrum Gdyni znajdziemy kilka restauracji z godnym polecenia menu. Jeśli rozmowy biznesowe chcemy przeprowadzić w towarzystwie owoców morza, to wybierzmy restaurację Pieterwas Krew i Woda, gdzie codziennie dostępne są inne propozycje na lunch w atrakcyjnej cenie. W Fedde Bistro znajdziemy ustronne miejsca, dzięki kameralnemu zaprojektowaniu sali. Na lunch możemy zamówić dania ze stałej karty, w której znajdują się np. zrazy z jelenia z kaszą gryczaną, burakami i wiśnią, albo filet z sandacza z sosem rakowym. Na oficjalne spotkanie sprawdzi się również nagrodzona ostatnio restauracja Sztuczka, w której szefem kuchni jest Rafał Wałęsa.
Przeczytaj: Sztuczka doceniona w konkursie Wine&Food Noble Night
Ciekawy widok zapewnia restauracja Gard. Specjalizuje się w kuchni skandynawskiej i stawia na menu skomponowane z sezonowych produktów. Warto wybrać się tu zarówno na śniadanie - podawane od poniedziałku do piątku w godzinach 6:30-10:30, natomiast lunche odbywają się od godz. 12.
Warto odwiedzić również restaurację Mondo di Vinegre, gdzie z widokiem na Bałtyk warto skosztować rybnych specjałów. W karcie znajdziemy m.in. kawior ze szczupaka, sandacz na sajgonkach faszerowanych młodym bobem i łosoś wędzony z zielonymi szparagami. Restauracja znajduje się na drugim piętrze Muzeum Emigracji w Gdyni.
Eleganckim miejscem, choć oddalonym nieco od ścisłego centrum Gdyni, jest z pewnością restauracja Biały Królik, która zarówno ze względu na wystrój wnętrz, jak I serwowane dania jest w stanie zachwycić wielu wymagających gości. Znajdziemy tutaj zarówno śniadania, w których nie brakuje dań na ciepło (na słodko i na słono), szerokiego wyboru przekąsek zimnych, selekcji wędlin, serów, wyrobów rybnych, sałatek czy warzyw, a także specjalnie przygotowaną ofertę lunchy biznesowych.
- Lunche biznesowe to stała propozycja Białego Królika. Ze swojej strony najczęściej proponujemy menu degustacyjne lub menu a'la carte na bazie obowiązującej karty, która zmienia się średnio co sześć tygodni i opiera się na produktach sezonowych oraz oczywiście regionalnych recepturach w oryginalnym wydaniu. Taka formuła idealnie pasuje do spotkań biznesowych, z jednej strony wprowadza przyjezdnych Gości w kuchnię lokalną, z drugiej strony urozmaica i wzbogaca każde spotkanie biznesowe, będąc przyczynkiem do rozmowy czy jej ciekawym przerywnikiem. Niemniej jednak dysponujemy także osobnym menu grupowym w formule serwowanej lub bufetowej. Na specjalne życzenie oraz przy wcześniejszej informacji o nietolerancjach, szef może także skomponować odpowiednie menu - opowiada Marta Dworak, Sales&Marketing Manager w Hotelu Quadrille.
Sprawdź także: Siedem restauracji w Trójmieście z pięknym widokiem
Równie imponujący widok roztacza się z restauracji Art Deco, która znajduje się w Hotelu Sofitel Grand Sopot. Od 6:30 do 10:30 w dni powszednie podawane są śniadania, a wśród nich do wyboru m.in. jajka po benedyktyńsku oraz pankejki. W menu odpowiednim na lunch biznesowy znajdziemy propozycje, które powstały z połączenia kuchni polskiej i francuskiej, a ich autorem jest szef kuchni Tomasz Koprowski.
Przeczytaj również: Śniadanie z kieliszkiem szampana w Trójmieście
Zarówno kameralne jak i zorganizowane spotkanie przy śniadaniu możemy przeprowadzić w restauracji Papieroovka, będącej częścią Hotelu Sadova.
- W zależności od potrzeb gości, albo aranżujemy część restauracji (ustawienie stołów oraz nakrycie zgodnie z życzeniem klienta), natomiast większe spotkania organizujemy w salach konferencyjnych. Organizujemy lunche zarówno w formie serwowanej jak i bufetowej - goście maja do wyboru także wiele wariantów cenowych, w zależności od wybranych potraw. Wszystkie oferty bazują na kuchni polskiej, opartej na regionalnych produktach, jednak podanej w nowoczesnej formie - zapewnia Dorota Krzyk-Kidybińska, MICE&Marketing Manager.
Miejsca
Zobacz także
Opinie (47) ponad 10 zablokowanych
-
2018-10-26 22:09
Do kazdego hotelu mozna isc na sniadanie. I w kazdym hoteku jest sporo gosci z miasta
- 3 3
-
2018-10-26 23:53
alpejskie kombinacje
Kombinują jak konie pod górę, a znalezienie dobrego schabowego, golonki czy jajek na miękko graniczy z cudem...
- 26 2
-
2018-10-27 08:50
Jak to jest naprawde w restauracjach. (3)
Kupujecie drogie jedzenie, za obiad płacicie np. 40-60 zł, a oni kombinują jak kupić najtaniej i mieć jak najniższy food cost. Więc kupują najtańsze mięso, ryby, jajka, mąkę - wszystko jak najtańsze. Do domu byś takich rzeczy nigdy nie kupił, a oni to sprzedają i trują za dużą kasę. Dlatego bardzo rzadko jadam w restauracjach, bo po prostu nie chce potem chorować, np. na raka.
- 26 6
-
2018-10-27 16:12
hahah
raka to ty juz chyba masz, ale mózgu. pomysl - gdyby w knajpach serwowali tanie i marne jedzenie szybko przestaliby tam ludzie chodzi, a co za tym idzie knajpa by plajtowała. rozumiem, ze do tej pory stołowałes sie u samych januszy, ale serio wyjdz z piwnicy.
- 6 13
-
2018-10-28 08:29
dokładnie
pierś kurczak, za 11 zł kg, jajka trójki, warzywa najtańsze, czasami na skraju zepsucia, wieprzowina, wołowina - najtańsza, taka jak ja psu kupuję. A ludzie myśl, że jedzą specjalite :) - wszystko to w smaku jest nie do wyczucia dla kowalskiego, a jednak po cichu truje :)
- 10 2
-
2018-10-30 21:08
Coś w tym jest większość restauratorow widzę
w Makro którzy chodzą z wózkami i polują na promocje. Potem toczy się walka o to żeby to sprzedać z jak największą marżą i odwieczny polski sport. Polowanie jak jelonka oddzielić od kasy.
- 0 0
-
2018-10-27 15:31
Sniadanie biznesowe?!
W sensie, że co, (korpo)szczury pieczone w sosie beszamelowym? :D
- 18 3
-
2018-10-27 22:48
(1)
Tylko Ikea.
Czesto siedzą tam biznesmeni z laptopami- 18 1
-
2018-10-28 11:57
z laptokami... chciales powiedziec
- 4 0
-
2018-10-28 08:44
Ja robie biznes tera na zniczach
Jem śniadanie biznesowe-serek topiony z bidry i bulke popijamy harnasiem,potem viceroja zapale i gitara
- 15 1
-
2018-10-29 08:30
Najlepsze na lunchu
Kanapka z pasztetowa i ogórkiem kiszonym.
- 7 1
-
2018-10-29 16:56
Fajny tytul ale sponsorowany tekst mnie nie interesuje
Nie mozna by tak bez nazw i nazwisk?
- 3 0
-
2018-10-29 16:57
Sniadanie biznesowe to biznesmen na sniadaniu z sekretarka?
- 2 0
-
2018-10-29 21:27
Widze w Bialym Kroliku luksusowe skrzynk I**A Kangglig za 33,99.
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.