Walentynki to wspaniały moment na chwilę relaksu we dwoje
przy wyśmienitych daniach Walentynkowego Brunchu w Restauracji Wave. Tego dnia Szef Kuchni Hotelu Sheraton będzie kusił specjałami, którym trudno będzie się oprzeć...
Brunch Walentynkowy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i kulinarna podróż po smakach, które warto odkryć z Ukochaną Osobą. W menu bogactwo przystawek, sałat, dań głównych i deserów oraz bogaty pakiet napojów, a na powitanie kieliszek musującego wina.
W ramach Walentynkowego Brunchu w Hotelu Sheraton oferujemy Państwu:
Powitalny kieliszek wina musującego
ZIMNY BUFET / COLD BUFFET
Przekąski
Włoskie Wędliny
Selection of Italian Charcutiere
Grillowane Karczochy ze Szparagami z Oliwą Truflową
Grilled Artichokes with Asparagus and Truffle Oil
Opiekany Tuńczyk z Podwędzaną Śliwką i Imbirem
Toasted Tuna with Ginger and Smoked Plum
Podwędzana Pierś z Indyka Sous Vide z Sosem z Szampana, Tuńczyka i Kaparów
Smoked Turkey Breast Sous Vide with Champagne Sauce, Tuna and Capers
Mus z Drobiowych Wątróbek z Galaretką z Czarnej Porzeczki i Kardamonem
Poultry Liver Mousse with Blackcurrant Jelly and Cardamom
Balsamiczny Bakłażan z Konfiturą z Cebuli Pomidorami i Mozzarellą
Balsamic Eggplant with Onion Jam, Tomatoes and Mozzarella
Krewetki Marynowane w Oliwie Imbirowej
Prawns Marinated in Ginger Olive Oil
Papryczki Chili z Kremowym Serkiem Bazyliowym
Chilli Peppers with Basil Cream Cheese
Pieczone Małże z Salsa Ananasową
Baked Clams with Pineapple Salsa
Kalmary z Musem z Krewetek i Łososia
Calamari with Shrimp And Salmon Mousse
Małże Nowozelandzkie z Salsa z Mango i Kolendry
Mussels with Mango and Coriander Salsa
Tarta Z Krewetkami, Grillowanymi Karczochami i Prawdziwkami
Shrimp Tart , Grilled Artichokes and Boletus
Gravlax z Łososia z Dresingiem Pomarańczowym z Musztardą
Salmon Gravlax with Orange Mustard Dressing
Młode Sałaty z Truskawkami, Winogronami, Orzechami w Karmelu i Gorgonzolą
Young Lettuce Salad with Strawberries, Grapes, Walnuts in Carmel and Gorgonzola
Sałatka Z Fetą Karmelizowanym Arbuzem i Kiełkami Słonecznika
Feta Cheese Salad with Caramelized Watermelon and Sunflower Sprouts
Sałatka Z Owocami Morza, Koprem Włoskim w Pomarańczach
Seafood Salad with Fennel in Oranges
Sery/ Cheese Platter
Wybór serów
Selection of Italian Cheeses
Konfitury domowe
Homemade Jams
Bufet sałat / Salad Buffet
Wybór sałat / Selection of Salads
Grzanki tymiankowe / Thyme Croutons
Anchovies / Anchovies
Grillowany bekon, pierś z kurczaka / Grilled Bacon,Chicken
Cherry pomidorki / Cherry Tomatoes
Kapary / Capers
Ogórek zielony / Cucamber
Papryka / Pepper
Oliwki /Olives
Dresingi / Selection of Dressings and Infused Olive Oil
Oliwy smakowe
Pieczywo / Selection of Breads
Ciabatta, Bagietka Drwalska, Focaccia z Pomidorami, Focaccia Oliwkowa z Tymiankiem
Ciabatta, Baguette , Tomato Foccacia ,Olive Oil Foccacia with Thyme
GORĄCY BUFET
Domowy Makaron z Grillowanym Kurczakiem Chili, Szparagami i Krewetkami
Homemade Past with Grilled Chicken, Shrimps and Asparagus
Małże Duszone z Dodatkiem Szampana
Braised Mussels with Champagne
Grill Station
Szaszłyki z Łososiem
Salmon Skewers
Kalmary
Calamari
Krewetki
Shrimps
Rostbef
Rostbeef
Zupa
Zupa z Czerwonej Soczewicy Z Podwędzanym Łososiem Marynowanym w Chilli
Lentil Soup with Smoked Salmon Marinated in Chilli
Tom Yum z Krewetkami
Tom Yum Soup with Shrimps
Dania podgrzewacz
Grillowany Dorsz Atlantycki w Sosie z Białego Wina z Miodem, Imbirem i Kaparami
Grilled Atlantic Cod in White Wine Sauce with Honey, Ginger and Capers
Polędwiczki Wieprzowe z Szynka Parmeńską z Sosem z Dodatkiem Chorizo i Winogron
Pork Tenderloin with Parma Ham served with Chorizo and Grapes Sauce
Roladki z Kurczaka z Suszonymi Pomidorami, Sos z Pieczonego Selera
Chicken Roulade with Sun-Dried Tomatoes Served with Roasted Celery
Lasagne Z Owocami Morza I Podgrzybkami
Seafood and Mushrooms Lasagne
Gratina Ziemniaczana z Karmelizowana Gruszką i Tymiankiem
Potato Gratin with Caramelized Pear and Thyme
Warzywa Duszone w Oliwie z Avokado z Dodatkiem Suszonych Daktyli
Stewed Vegetables in Avocado Olive Oil, Dried Dates
DESERY
Fontanna z Białej Czekolady Aromatyzowana Trawa Cytrynowa, Owoce
White Chocolate Fountain Flavored With Lemon Grass, Fruits
Mus z Gorzkiej Czekoladowy z Chili
Dark Chocolate Mousse with Chilli
Tort Truskawkowy Z Musem Z Białej Czekolady Aromatyzowany Trawą Żubrowa
Strawberry Cake with White Chocolate Mousse Flavored with Bison Grass
Tort Miętowy z Czekoladowym Ganache i Kardamonem
Peppermint Cake with Chocolate Ganache and Cardamom
Creme Brulee Mango
Mango Crème Brulee
Różany Crème Brulee
Rose Crème Brulee
Panna Cotta Waniliowa z Malinami
Vanilla Panna Cotta with Raspberries
Mus z Białej Czekolady z Imbirem
White Chocolate Mousse with Ginger
Eklerki z Musem Orzechowym
Eclairs with Hazelnut Mousse
Sernik Nowojorski z Wanilią i Truskawkami
New York Cheesecake with Vanilla and Strawberries
Ciasto Marchewkowe z Orzechami i Musem Pistacjowym
Carrot Cake with Nuts and Pistachio Mousse
Trufle z Białej Czekolady z Kokosem
Truffles with White Chocolate and Coconut
Mus z Maracuji z Pikantnym Anansem
Passion Fruit Mousse with Spicy Pineapple
Na Ciepło
Sakiewki z Ciasta Filo z Bananami i Migdałami Podane z Sosem Waniliowym i Pikantnym Sosem Czekoladowym
Filo Pastry Pouches with Bananas and Almonds Served with Spicy Chocolate and Vanilla Sauce
Oferta napojów:
- Wino musujące: Corte Castello, Włochy
- Wino białe: Finca Beltran Chardonnay/ Chenin Blanc, Mendoza, Argentyna
- Wino czerwone: Finca Beltran Tempranillo/ Malbec, Mendoza, Argentyna
- Piwo Żywiec
- Woda mineralna, soki owocowe
- Szeroki wybór kaw i herbat
Oprawa artystyczna
Miłe, niedzielne popołudnie w Hotelu Sheraton wypełni muzyka na żywo w aranżacji duetu muzycznego Duo Amore grającego muzykę zarówno klasyczną, jak i nowoczesną.
Internet WiFi
W restauracji podczas brunchu mogą Państwo bezpłatnie skorzystać z bezprzewodowego Internetu.
14 lutego 2016 r.
Restauracja Wave w Hotelu Sheraton
Godziny: 13.30-20.00
Cena: 150 PLN / osoba
Rezerwacja- +48 (58) 767 1061
Sheraton Sopot Hotel
Restauracja Wave
ul. Powstańców
Warszawy 10
81-718 Sopot
W ramach Walentynkowego Brunchu w Hotelu Sheraton oferujemy Państwu:
Powitalny kieliszek wina musującego
ZIMNY BUFET / COLD BUFFET
Przekąski
Włoskie Wędliny
Selection of Italian Charcutiere
Grillowane Karczochy ze Szparagami z Oliwą Truflową
Grilled Artichokes with Asparagus and Truffle Oil
Opiekany Tuńczyk z Podwędzaną Śliwką i Imbirem
Toasted Tuna with Ginger and Smoked Plum
Podwędzana Pierś z Indyka Sous Vide z Sosem z Szampana, Tuńczyka i Kaparów
Smoked Turkey Breast Sous Vide with Champagne Sauce, Tuna and Capers
Mus z Drobiowych Wątróbek z Galaretką z Czarnej Porzeczki i Kardamonem
Poultry Liver Mousse with Blackcurrant Jelly and Cardamom
Balsamiczny Bakłażan z Konfiturą z Cebuli Pomidorami i Mozzarellą
Balsamic Eggplant with Onion Jam, Tomatoes and Mozzarella
Krewetki Marynowane w Oliwie Imbirowej
Prawns Marinated in Ginger Olive Oil
Papryczki Chili z Kremowym Serkiem Bazyliowym
Chilli Peppers with Basil Cream Cheese
Pieczone Małże z Salsa Ananasową
Baked Clams with Pineapple Salsa
Kalmary z Musem z Krewetek i Łososia
Calamari with Shrimp And Salmon Mousse
Małże Nowozelandzkie z Salsa z Mango i Kolendry
Mussels with Mango and Coriander Salsa
Tarta Z Krewetkami, Grillowanymi Karczochami i Prawdziwkami
Shrimp Tart , Grilled Artichokes and Boletus
Gravlax z Łososia z Dresingiem Pomarańczowym z Musztardą
Salmon Gravlax with Orange Mustard Dressing
Młode Sałaty z Truskawkami, Winogronami, Orzechami w Karmelu i Gorgonzolą
Young Lettuce Salad with Strawberries, Grapes, Walnuts in Carmel and Gorgonzola
Sałatka Z Fetą Karmelizowanym Arbuzem i Kiełkami Słonecznika
Feta Cheese Salad with Caramelized Watermelon and Sunflower Sprouts
Sałatka Z Owocami Morza, Koprem Włoskim w Pomarańczach
Seafood Salad with Fennel in Oranges
Sery/ Cheese Platter
Wybór serów
Selection of Italian Cheeses
Konfitury domowe
Homemade Jams
Bufet sałat / Salad Buffet
Wybór sałat / Selection of Salads
Grzanki tymiankowe / Thyme Croutons
Anchovies / Anchovies
Grillowany bekon, pierś z kurczaka / Grilled Bacon,Chicken
Cherry pomidorki / Cherry Tomatoes
Kapary / Capers
Ogórek zielony / Cucamber
Papryka / Pepper
Oliwki /Olives
Dresingi / Selection of Dressings and Infused Olive Oil
Oliwy smakowe
Pieczywo / Selection of Breads
Ciabatta, Bagietka Drwalska, Focaccia z Pomidorami, Focaccia Oliwkowa z Tymiankiem
Ciabatta, Baguette , Tomato Foccacia ,Olive Oil Foccacia with Thyme
GORĄCY BUFET
Domowy Makaron z Grillowanym Kurczakiem Chili, Szparagami i Krewetkami
Homemade Past with Grilled Chicken, Shrimps and Asparagus
Małże Duszone z Dodatkiem Szampana
Braised Mussels with Champagne
Grill Station
Szaszłyki z Łososiem
Salmon Skewers
Kalmary
Calamari
Krewetki
Shrimps
Rostbef
Rostbeef
Zupa
Zupa z Czerwonej Soczewicy Z Podwędzanym Łososiem Marynowanym w Chilli
Lentil Soup with Smoked Salmon Marinated in Chilli
Tom Yum z Krewetkami
Tom Yum Soup with Shrimps
Dania podgrzewacz
Grillowany Dorsz Atlantycki w Sosie z Białego Wina z Miodem, Imbirem i Kaparami
Grilled Atlantic Cod in White Wine Sauce with Honey, Ginger and Capers
Polędwiczki Wieprzowe z Szynka Parmeńską z Sosem z Dodatkiem Chorizo i Winogron
Pork Tenderloin with Parma Ham served with Chorizo and Grapes Sauce
Roladki z Kurczaka z Suszonymi Pomidorami, Sos z Pieczonego Selera
Chicken Roulade with Sun-Dried Tomatoes Served with Roasted Celery
Lasagne Z Owocami Morza I Podgrzybkami
Seafood and Mushrooms Lasagne
Gratina Ziemniaczana z Karmelizowana Gruszką i Tymiankiem
Potato Gratin with Caramelized Pear and Thyme
Warzywa Duszone w Oliwie z Avokado z Dodatkiem Suszonych Daktyli
Stewed Vegetables in Avocado Olive Oil, Dried Dates
DESERY
Fontanna z Białej Czekolady Aromatyzowana Trawa Cytrynowa, Owoce
White Chocolate Fountain Flavored With Lemon Grass, Fruits
Mus z Gorzkiej Czekoladowy z Chili
Dark Chocolate Mousse with Chilli
Tort Truskawkowy Z Musem Z Białej Czekolady Aromatyzowany Trawą Żubrowa
Strawberry Cake with White Chocolate Mousse Flavored with Bison Grass
Tort Miętowy z Czekoladowym Ganache i Kardamonem
Peppermint Cake with Chocolate Ganache and Cardamom
Creme Brulee Mango
Mango Crème Brulee
Różany Crème Brulee
Rose Crème Brulee
Panna Cotta Waniliowa z Malinami
Vanilla Panna Cotta with Raspberries
Mus z Białej Czekolady z Imbirem
White Chocolate Mousse with Ginger
Eklerki z Musem Orzechowym
Eclairs with Hazelnut Mousse
Sernik Nowojorski z Wanilią i Truskawkami
New York Cheesecake with Vanilla and Strawberries
Ciasto Marchewkowe z Orzechami i Musem Pistacjowym
Carrot Cake with Nuts and Pistachio Mousse
Trufle z Białej Czekolady z Kokosem
Truffles with White Chocolate and Coconut
Mus z Maracuji z Pikantnym Anansem
Passion Fruit Mousse with Spicy Pineapple
Na Ciepło
Sakiewki z Ciasta Filo z Bananami i Migdałami Podane z Sosem Waniliowym i Pikantnym Sosem Czekoladowym
Filo Pastry Pouches with Bananas and Almonds Served with Spicy Chocolate and Vanilla Sauce
Oferta napojów:
- Wino musujące: Corte Castello, Włochy
- Wino białe: Finca Beltran Chardonnay/ Chenin Blanc, Mendoza, Argentyna
- Wino czerwone: Finca Beltran Tempranillo/ Malbec, Mendoza, Argentyna
- Piwo Żywiec
- Woda mineralna, soki owocowe
- Szeroki wybór kaw i herbat
Oprawa artystyczna
Miłe, niedzielne popołudnie w Hotelu Sheraton wypełni muzyka na żywo w aranżacji duetu muzycznego Duo Amore grającego muzykę zarówno klasyczną, jak i nowoczesną.
Internet WiFi
W restauracji podczas brunchu mogą Państwo bezpłatnie skorzystać z bezprzewodowego Internetu.
14 lutego 2016 r.
Restauracja Wave w Hotelu Sheraton
Godziny: 13.30-20.00
Cena: 150 PLN / osoba
Rezerwacja- +48 (58) 767 1061
Sheraton Sopot Hotel
Restauracja Wave
ul. Powstańców
Warszawy 10
81-718 Sopot