- 1 Wielcy mistrzowie do obejrzenia za darmo (13 opinii)
Restauracja True świętowała urodziny. Akustycznie wystąpił zespół Kombii
W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.
Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez
Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.
Menu z daniami z całego świata
- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.
Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.
Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby
Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół
True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.
A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.
Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje
Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków
Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.
Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.
Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru - Katarzyna Soltau i Agnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni Rafał Kopicki.
Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.
Miejsca
Zobacz także
Opinie (25) 10 zablokowanych
-
2022-05-28 12:29
Opinia wyróżniona
elegancko!
super, że przetrwali pandemie! takie eleganckie miejsca jak najbardziej potrzebne! i biznesowi i bogatym, turystom i lokalesom. A wyspa spichrzów stala sie centrum restauracyjnym Gdańska
- 22 18
-
2022-05-28 12:03
Opinia wyróżniona
Nie moje klimaty
Ale jak kogoś stać i lubi zaplacić duzo - to takie miejsca musza być. Oby tylko byla rownowaga, dla jednych zapiekanka i kebab dla innych wyzsza (droższa) półka
- 35 6
-
2022-05-28 14:00
Opinia wyróżniona
Fajne miejsce (3)
Drogo, ale wiesz, za co płacisz i to, co podają, warte jest swojej ceny. Menu nieoczywiste i naprawdę niebanalne. Większości z serwowanych produktów nie kupisz w sklepie. Bywam tam, kiedy tylko mam okazję i wszytkim polecam.
- 22 18
-
2022-05-28 22:30
uwielbiam ten pustoslow nowomowy "nieoczywiste i niebanalne" czyli duzo slow na temat niczego z solidna podmurowka z ubitej
piany
- 4 1
-
2022-05-28 16:28
(1)
Drogo, tzn. ile za kolację dla dwóch osób?
- 2 0
-
2022-05-28 18:09
2tys pln
- 0 0
Wszystkie opinie
-
2022-05-28 12:03
Opinia wyróżniona
Nie moje klimaty
Ale jak kogoś stać i lubi zaplacić duzo - to takie miejsca musza być. Oby tylko byla rownowaga, dla jednych zapiekanka i kebab dla innych wyzsza (droższa) półka
- 35 6
-
2022-05-28 12:29
Opinia wyróżniona
elegancko!
super, że przetrwali pandemie! takie eleganckie miejsca jak najbardziej potrzebne! i biznesowi i bogatym, turystom i lokalesom. A wyspa spichrzów stala sie centrum restauracyjnym Gdańska
- 22 18
-
2022-05-28 13:20
smaczne (1)
papugoryba z grilla, mega danie!!!
- 5 7
-
2022-05-28 22:38
Widać, ze nigdy nie jadłeś. Klamco
- 0 0
-
2022-05-28 13:34
Akustycznie ale czy dźwiękowo ? I z echem ?
- 6 2
-
2022-05-28 14:00
Opinia wyróżniona
Fajne miejsce (3)
Drogo, ale wiesz, za co płacisz i to, co podają, warte jest swojej ceny. Menu nieoczywiste i naprawdę niebanalne. Większości z serwowanych produktów nie kupisz w sklepie. Bywam tam, kiedy tylko mam okazję i wszytkim polecam.
- 22 18
-
2022-05-28 16:28
(1)
Drogo, tzn. ile za kolację dla dwóch osób?
- 2 0
-
2022-05-28 18:09
2tys pln
- 0 0
-
2022-05-28 22:30
uwielbiam ten pustoslow nowomowy "nieoczywiste i niebanalne" czyli duzo slow na temat niczego z solidna podmurowka z ubitej
piany
- 4 1
-
2022-05-28 16:32
Orkiestra na Titanicu grała do końca.
Takie lokale niebawem znikną z naszej przestrzeni. Druga Grecja już czeka za progiem. A teraz minusujcie.
- 18 7
-
2022-05-28 18:26
Następne atencjusze czekają w kolejce (6)
Nie, nie zazdroszczę. Ale wolę coś prawdziwego ,nie ten sztuczny, wymuszony blichtr. Trójmiasto robi się mekką dla aspirujących.
- 13 5
-
2022-05-28 18:32
Ale że o co chodzi? (4)
I atencjusze?
Wzięłam i błysłam- 0 1
-
2022-05-29 09:50
To tajemna wiedza ( słowo atencjusz) (3)
Ale rasowe snoby powinny wiedzieć o co chodzi. Oni lubią wszystko, co może podkreślić ich wyjątkowość, " boskość". Wszystko co może różnić ich od "pospólstwa". A jak spojrzysz głębiej, to Oni tylko za wszelką cenę chcą się odciąć od korzeni, od miejsc i rodzin z których pochodzą, a których się wstydzą.
- 3 1
-
2022-05-29 22:31
To jakaś wiejska psychoanaliza? (2)
A używanie makaronizmów ma stworzyć jakąś wartość dodaną dla tych pseudo wynurzeń?
Mowa o restauracji którą można odwiedzić, a na pewno nie trzeba. Kompleksy leczyć można natomiast u specjalistów.- 2 1
-
2022-05-30 17:43
Dziekuję (1)
Zalecam trochę poczucia humoru i zrozumienia ,czym jest sarkazm. Serdecznie pozdrawiam
- 0 2
-
2022-05-30 23:00
Proszę
- 0 0
-
2022-05-28 18:44
Oj
- 1 1
-
2022-05-28 18:33
Sztuczne to wszystko. Knajpa spoko, ale te towarzystwo...
- 13 6
-
2022-05-28 21:56
Wszystko pieknie
Ale czy jest krótkie menu i sezonowe dania z lokalnych komponentów?
- 4 0
-
2022-05-28 22:37
Papugoryby?! Dranie! Te ryby są wstrętne w smaku ale pieknie wyglądają (1)
Na żywo, gnojki! Jak
Można jeść coś co wygląd jak dzięki sztuki! Fuj!!!!- 3 2
-
2022-05-28 23:56
Na szczeście mają papugoryby prosto z kutra
Pewnie z Helu bo w Jelitkowie jakoś nie widziałem
- 2 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.