W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner",
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji (następny najbliższy termin 07.05.2016 - Kuchnia Tajska) zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 02.04.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Pomorska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 32 osoby
Rezerwacje do: 30.03.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka zimna
Tatar z matiasa z gorczycą i kwaśną śmietaną
Polska Wódka
Przystawka gorąca
Pierogi z gęsiną i kaszą gryczana z sosem majerankowym
Cydr polski
Zupa
Rosół z bałtyckich ryb z pieczonymi ziemniakami
Danie rybne
Filet z fladry pieczony z warzywami w papilotach z masłem ziołowym
Wino
Gavi
DOCG, by Marchesi di Barolo - Italy
(bianco)
Danie mięsne
Pieczona szynka z dzika z sosem jałowcowym, pieczonymi burakami i kaszą pęczak
Wino
Marques De Casa Concha Carmenere
Peumo, Rapel Valley, by Concha Y Toro - Chile
(tinto)
Deser
Mus cytrynowy z sosem karmelowym
Wino
Offley Ruby Porto
DOC Porto
(ruby)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji (następny najbliższy termin 07.05.2016 - Kuchnia Tajska) zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 02.04.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Pomorska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 32 osoby
Rezerwacje do: 30.03.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka zimna
Tatar z matiasa z gorczycą i kwaśną śmietaną
Polska Wódka
Przystawka gorąca
Pierogi z gęsiną i kaszą gryczana z sosem majerankowym
Cydr polski
Zupa
Rosół z bałtyckich ryb z pieczonymi ziemniakami
Danie rybne
Filet z fladry pieczony z warzywami w papilotach z masłem ziołowym
Wino
Gavi
DOCG, by Marchesi di Barolo - Italy
(bianco)
Danie mięsne
Pieczona szynka z dzika z sosem jałowcowym, pieczonymi burakami i kaszą pęczak
Wino
Marques De Casa Concha Carmenere
Peumo, Rapel Valley, by Concha Y Toro - Chile
(tinto)
Deser
Mus cytrynowy z sosem karmelowym
Wino
Offley Ruby Porto
DOC Porto
(ruby)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para