W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner",
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 07.05.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Tajska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 32 osoby
Rezerwacje do: 04.05.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka zimna
Tatar z tuńczyka z sosem miso
Wino
Maraia Barbera del Monferrato
DOC, by Marchesi Di Barolo - Italy
(rosso)
Przystawka gorąca
Sajgonki z krewetkami i sosem słodko-kwaśnym
Wino
Vina Esmeralda
DO Catalunya, by Miguel Torres - Spain
(blanco)
Zupa
Tom kha gai
Danie rybne
Łosoś w zielonym curry
Wino
Matua Pinot Noir
Marlborough, by Matua - New Zealand
(blanc)
Danie mięsne
Kaczka tom yum
Wino
Marques De Casa Concha Cabernet Sauvignon
Puente Alto, Maipo Valley, by Concha Y Toro - Chile
(tinto)
Deser
Ryś jaśminowy z mango
Wino
Floralis - Moscatel Oro blanco
DO Catalunya, vino De Licor - wino Likierowe,
by Miguel Torres - Spain
(blanco)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para
czyli kolację degustacyjną z winem na VIP Tarasie.
Cykliczne wydarzenie odbywa się na tzw. Rooftopie, czyli miejscu z zapleczem
gastronomicznym usytuowanym na dachu budynku.
Podczas takiego wieczoru goście mają okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska
z innej i dotychczas mało znanej jeszcze perspektywy.
Podczas każdej kolejnej kolacji zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni.
Informacje:
Najbliższy termin: 07.05.2016
Godz. 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Kuchnia Tajska
Wspólny Stół
Liczba Gości - 32 osoby
Rezerwacje do: 04.05.2016
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
MENU
Przystawka zimna
Tatar z tuńczyka z sosem miso
Wino
Maraia Barbera del Monferrato
DOC, by Marchesi Di Barolo - Italy
(rosso)
Przystawka gorąca
Sajgonki z krewetkami i sosem słodko-kwaśnym
Wino
Vina Esmeralda
DO Catalunya, by Miguel Torres - Spain
(blanco)
Zupa
Tom kha gai
Danie rybne
Łosoś w zielonym curry
Wino
Matua Pinot Noir
Marlborough, by Matua - New Zealand
(blanc)
Danie mięsne
Kaczka tom yum
Wino
Marques De Casa Concha Cabernet Sauvignon
Puente Alto, Maipo Valley, by Concha Y Toro - Chile
(tinto)
Deser
Ryś jaśminowy z mango
Wino
Floralis - Moscatel Oro blanco
DO Catalunya, vino De Licor - wino Likierowe,
by Miguel Torres - Spain
(blanco)
Cena 170,00 zł /os.
przy rezerwacji dla 2 os. 320,00 zł /para