Podczas spotkania z kiszonek i fermentacji czeka na Was mnóstwo wiedzy, inspiracji i przede wszystkim pysznych, własnoręcznie wykonanych produktów! Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia.
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder
Przygotujemy:
> pomidory kiszone z wędzoną papryką
> gruszki fermentowane w miodzie z prażonym sianem i rodzynkami
-> polskie zielone kimchi
> świeże kimchi z ananasem
> kapusta kiszona z wędzoną śliwką, żurawiną i herbatą
> kwas chlebowy
> owoce kiszone w piwie z pomarańczową skórką
-> podczas warsztatów pracujemy indywidualnie.
-> po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.
Przygotujemy:
> pomidory kiszone z wędzoną papryką
> gruszki fermentowane w miodzie z prażonym sianem i rodzynkami
-> polskie zielone kimchi
> świeże kimchi z ananasem
> kapusta kiszona z wędzoną śliwką, żurawiną i herbatą
> kwas chlebowy
> owoce kiszone w piwie z pomarańczową skórką
-> podczas warsztatów pracujemy indywidualnie.
-> po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.