• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Warsztaty kulinarne (kiszonki i fermentacje)

Podczas spotkania z  kiszonek i fermentacji czeka na Was mnóstwo wiedzy, inspiracji i przede wszystkim pysznych, własnoręcznie wykonanych produktów! Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia.

Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder

Przygotujemy:
> pomidory kiszone z wędzoną papryką
> gruszki fermentowane w miodzie z prażonym sianem i rodzynkami
-> polskie zielone kimchi
> świeże kimchi z ananasem
> kapusta kiszona z wędzoną śliwką, żurawiną i herbatą
> kwas chlebowy
> owoce kiszone w piwie z pomarańczową skórką

-> podczas warsztatów pracujemy indywidualnie.
-> po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.
wrz 14

sobota, godz. 11:00

bilety 350 zł
wrz 22

niedziela, godz. 11:30

Gdańsk,
bilety 20 zł
ulgowy 1-12 zł

Opinie