- 1 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (70 opinii)
- 2 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (184 opinie)
- 3 Azjatycki Market na Ulicy Elektryków (40 opinii)
- 4 Craft Beer Fiesta: święto miłośników piwa (124 opinie)
- 5 Za tym teraz szaleje kulinarny internet (27 opinii)
- 6 Sprawca tej dziwnej kradzieży namierzony (105 opinii)
5 nietypowych kolacji. Uczta nie tylko kulinarna
Kolejne starcie w Street Food Fighters, uczta kulinarno-teatralna, degustacja wódki, kolacja karnawałowa oraz szefów kuchni. Dobra wiadomość dla wszystkich smakoszy - w najbliższym czasie nadarzy się kilka okazji, aby wziąć udział w nietypowych kolacjach i wydarzeniach kulinarnych. Sprawdźcie, co będzie się działo.
Trzecie starcie w Street Food Fighters
Pierwsza kolacja z cyklu Street Food Fighters w Hewelke Restaurant & Bakery odbyła się w październiku 2022 r. Format ten szybko zaskarbił sobie grono miłośników, a bilety na to wydarzenie rozchodziły się jak ciepłe bułeczki.
W zeszłym roku kulinarne bitwy wróciły w nieco odmienionej odsłonie, dającej szansę na wykazanie się młodym kucharzom. W najbliższy piątek, 12 stycznia, odbędzie się trzecie starcie.
Street Food Fighters to rodzaj kolacji, w której rywalizują ze sobą dwie drużyny (tym razem zmierzą się ze sobą IKI i Poparzeni). Każda z nich przygotuje osiem dań, które zostaną podane gościom w formie porcji degustacyjnych. Po spróbowaniu dań obu drużyn goście będą oceniać, która potrawa bardziej przypadła im do gustu. Na koniec zliczają głosy, wybierają zwycięzcę kolacji i wrzucają swoją kartę do specjalnego naczynia. Drużyna, która zdobędzie najwięcej głosów, wygrywa bitwę. Chętnym radzimy się pospieszyć - zostały ostatnie bilety.
Stwórz listę swoich ulubionych imprez
Zaznacz serce i dodaj imprezę do listy ulubionych
Teatralno-kulinarna uczta w Tabunie
Na scenie teatralnej restauracji Tabun w piątek, 2 lutego, wystąpi Piotr Cyrwus z monodramem "Zapiski oficera Armii Czerwonej" na podstawie prozy Sergiusza Piaseckiego pod tym samym tytułem. To historia starszego lejtnanta Michaiła Zubowa, który 14 września 1939 r. wkroczył do burżuazyjnej Polski. Dla człowieka wychowanego w systemie totalitarnym Polska to kraj sprzeczności i dziwów. Lejtnant interpretuje rzeczywistość po swojemu. Na pierwszy rzut oka postrzegany przez niego świat jest groteskowy i komiczny. Czas jednak jest nieubłagany, a wypadki wojenne doświadczają bohatera.
Po spektaklu goście zostaną zaproszeni na poczęstunek inspirowany tematyką spektaklu oraz spotkanie z twórcami. Bilety w cenie 210 zł wciąż są dostępne.
Kolacja szefów kuchni
20 stycznia w restauracji Pescatore hotelu Sopot Marriott & Spa odbędzie się kolacja przygotowana przez pięciu utalentowanych szefów kuchni (Paweł Grożyński, Michał Śliwiński, Piotr Wasilewski, Robert Oleksy, Jakub Sidorowicz). Każdy z nich przygotuje jedno danie, do którego dopasowane zostanie wino. Wydarzeniu towarzyszyć będzie oprawa muzyczna w wykonaniu Duo Amore. Bilety w cenie 300 zł/os (10 proc. z każdego biletu zostanie przekazane na cele charytatywne - Dom Dziecka "Na Wzgórzu").
18 trendów kulinarnych na 2024 r.
Wieczór degustacyjny Gorzelnia Podole Wielkie & Zafishowani
A może niezwykła podróż po destylatach Gorzelni Podole Wielkie? We wtorek, 16 stycznia, w restauracji Zafishowani odbędzie się wieczór degustacyjny, na którym poznacie smaki i aromaty oraz niezwykłe historie lokalnych destylatów, które zaserwuje gospodarz wydarzenia - Łukasz Czerkowski, ambasador Podola Wielkiego, oraz szefowa zafishowanego baru Olga Palamarchuk. O oprawę kulinarną spotkania zadba niezawodna ekipa Zafishowanych z szefem kuchni Jarosławem Kaszubą na czele. W menu m.in. tatar wołowy, karmelizowana wołowina, bourguignon z dzika, szarpana konfitowana noga z kaczki i pieczone pierogi z jabłkami. Koszt udziału w wydarzeniu to 150 zł/os.
Komentowana kolacja karnawałowa
Trwa karnawał, a uczcić go można, wybierając się np. na specjalną kolację. Sopocka restauracja L'Entre Villes organizuje wydarzenie, które połączy dwóch utalentowanych szefów kuchni i dwa miasta: Sopot i Toruń. 26 stycznia odbędzie się 7-daniowa kolacja komentowana, którą wraz z gdańskim szefem przygotuje Krzysztof Czerniawski, szef kuchni toruńskiej restauracji Esencja (hotel Eter). Na talerzach pojawią się m.in. jeleń, kangur i trufla. Wieczór umili muzyka na żywo. Bilety w cenie 299 zł można nabyć online.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie wybrane
-
2024-01-10 13:15
Kaka różnica gdzie? (3)
Najważniejsze że 4-5 razy w tygodniu mam zapewniony i opłacony wspaniały wieczór przez frajerów z tindera.
Wystarczy wstawić kilka fajnych fotek, odpowiedzieć kilka wiadomości dla śliniących się facetów i narzucić wieczorny makijaż i mam wszystko opłacone za Jeden uśmiech!- 7 7
-
2024-01-10 20:52
(1)
Aniu co mówisz rodzicom jak wracasz na święta do domu?
- 4 1
-
2024-01-11 07:21
Że jest bizneswomen
- 4 1
-
2024-01-10 13:20
Z chęcią z tobą się umowie. Jam mogę się skontaktować?
- 2 0
-
2024-01-14 23:07
drogo coś za obiad
nawet reklama gorzały jest w jednej no kuszące
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.