- 1 Jemy na mieście: Masło Maślane w Klubie Kot (101 opinii)
- 2 Nie ma jagodzianek, są malinianki (50 opinii)
- 3 Nowe lokale: od skrzatów po Portugalię (110 opinii)
- 4 Lubisz kawę? Odwiedź ten festiwal (62 opinie)
- 5 Coraz więcej sposobów na napiwek (310 opinii)
- 6 Ranking pierogarni w Trójmieście (58 opinii)
Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni
Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 . Rolkę zjemy już od 10 zł.
Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 . W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 .
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.
- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bunny Handroll Gdynia, 10 Lutego 28
Opinie (50) 5 zablokowanych
-
2018-09-10 01:01
Ohyda! (3)
Sam widok obrzydliwy, a co dopiero smak. O bezpieczeństwie lepiej nie myśleć!
- 28 59
-
2018-09-10 18:53
nie wychodz z domu
jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu.
- 4 3
-
2018-09-10 18:54
nie wychodz z domu
jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu. brzydki to pewnie sam jestes
- 3 3
-
2018-09-10 20:31
szanuj swoją matkę gadzie
jak ty na nią mówisz
- 2 1
-
2018-09-10 04:35
Te quasi sushi zdrowsze od kebaba? (1)
A w czym biały ryż jest zdrowszy od pity? Że niby zawiera rybkę hodowlaną w wielkich zbiornikach wodnych, do których dodaje się masę leków i innych substancji antygrzybicznych? A grillowany łosoś to już w ogóle okaz zdrowia - utlenione, w trakcie obróbki cieplnej, tłuszcze omega 3 są gorsze, niż gdyby ktoś napił się oleju słonecznikowego. A może "mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem" - nie wiedziałem że majonez jest zdrowy.
- 43 14
-
2018-09-10 09:50
Ciągle zdrowsze
Nawet mimo że ryba hodowlana, ryż pryskany, a rolki zawijałby bezoki pirat to i tak będzie zdrowsze od kebaba. Dlaczego? Bo kebab to nie jest mięsko radośnie kręcące się na rożnie- przestało nim być już lata temu gdy firma NAZAR przejęła 80% rynku. Proces technologiczny wyrobu tej rolki mięsa która tam się kręci zadziwiłby nawet paszowy przemysł mączno-kostny z bacutilem na czele :) W internecie można znaleźć relacje osób tam pracujących jak i opis samego szefa :)
- 12 0
-
2018-09-10 06:57
Uwaga! UWAGA! (2)
Gdzie jest tak słynna Krewetkarnia na ul.Świętojańskiej? Ciągle poszukiwali pracowników....No i zamknęli biznes?
- 16 2
-
2018-09-10 11:36
Przecież otwarta jest
Przy lodziarni Miło.Mi
- 1 2
-
2018-09-10 12:03
Lech
było wiele zatruć po nich
- 0 3
-
2018-09-10 07:19
Kolejna kupa otwarta (2)
- 15 10
-
2018-09-10 20:32
otwarta twoim wpisem
- 0 0
-
2018-09-10 20:32
to zamknij usta
- 0 0
-
2018-09-10 07:24
Przechodzę 4 razy codziennie obok lokalu we Wrzeszczu. (4)
Tylko raz w środku widziałem klientów, a oni już 3 lokal otworzyli? Dla klientów widmo?
- 29 4
-
2018-09-10 07:36
Lokal to przykrywka. Żeby wyprać kasę (2)
- 11 1
-
2018-09-10 08:01
Ciekawa opinia
A ile kasy można wyprać na ryżu? Nawet przy pełnym obłożeniu realne obroty to maksymalnie 3000 dziennie, minus koszty to mamy ile? 50 000 miesięcznie? Dla takich drobnych nikt nie bawiłby się w lokal gastronomiczny, bo więcej z tym problemu niż z salonem fryzjerskim itp gdzie można łatwiej i więcej prać.
- 3 6
-
2018-09-10 12:05
kolo
kolega d**il chce zamawiających nać wynos widzieć w lokalu osobiście rozumiem. słuszny Słusznie ja też nie uznaje telefonu i całej tej techniki
- 1 3
-
2018-09-10 22:20
Pewnie wladowali trochę kasy i czekają aż los się odmieni. Byłem raz, spróbowałem i już nie wrócę. Zwyczajnie mi nie smakuje taka forma sushi.
- 0 1
-
2018-09-10 07:38
Jakby 5 zł kosztowaly (2)
To ludzie by kupowali, a tak to za drogo za porcje ryzu
- 31 6
-
2018-09-10 12:06
liop
kupię ale tylko za 1.5
- 0 2
-
2018-09-10 23:52
rób za 5 ziko
będziesz bogaty
- 0 0
-
2018-09-10 07:40
masakra (2)
Masakra z tym tandetnym jedzeniem ,gdzie typowe polskie dania,nawet domek Abrahama zamienili na włoskie badziewie
- 22 14
-
2018-09-10 12:07
liop
domek Abrahama to był burdel pod przykrywką muzeum
- 0 1
-
2018-09-10 21:44
Restauracji z polskim jedzeniem jest wiele. Polskie jedzenie to np. Schabowy z pieczarkami lub buraczkami i ziemniaki albo pierogi lub nalesniki, watrobka. Obok rolek z sushi mozesz zjec w : polski smak, u senwickich, krew i woda, bar pierozek, pyra bar, wszystkie bundki rybne na skwerze. Najwiecej jest polskiej kuchni. Po co piszesz ze jest innaczej? Po to zeby wzmocnic argumentacje? Nie falszuj rzeczywistosci. Teoja wypowiedz jest tendencyjna. Szukasz.argumentow ktorych nie ma.
- 3 0
-
2018-09-10 08:07
fuj
- 8 9
-
2018-09-10 08:40
Próbowali wciskać to całe sushi w Wawce - jako tako się przyjęło
widzę, że w Gdańsku jedyny pozytyw wśród gdańskiej lemingozy, że tego badziewia nie chce przyjąć.
- 13 6
-
2018-09-10 08:58
(1)
Miałem dwa rasowe szczurki, które jadły wszystko. Raz została jedna rolka sushi i dla jaj wrzuciłem do klatki. Wszystko zjadły oprócz tej zielonej glonowej maty do zawijania. A ludzie to wcinają...
- 18 8
-
2018-09-10 11:39
A w Azji ludzie wcinają „rasowe szczurki” ;) Więc są gusta i guściki.
- 9 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.