- 1 Coraz więcej sposobów na napiwek (289 opinii)
- 2 Ranking pierogarni w Trójmieście (57 opinii)
- 3 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 4 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
- 5 Za tym teraz szaleje kulinarny internet (27 opinii)
- 6 Azjatycki Market na Ulicy Elektryków (40 opinii)
Celebryci na otwarciu restauracji w Sopocie. Stramowski, Modny Tata i bracia Collins
Znani celebryci w piątkowy wieczór odwiedzili sopocką restaurację U Wędzonych, gdzie odbyło się uroczyste otwarcie. Choć lokal działa już od jakiegoś czasu, to dopiero teraz oficjalnie go zainaugurowano. Na miejscu stawili się bracia Collins, Modny Tata, Modna Mama, Piotr Stramowski i Kazimierz Marcinkiewicz.
Ciekawe wydarzenia w Trójmieście
W karcie znajdziemy m.in burgery z pastrami, burgera z szarpaną jagnięciną, skrzydełka z kurczaka, chrupiące poliki wołowe czy też pierogi z szarpaną jagnięciną. W tym miejscu odnajdzie się każdy mięsożerca, ale w menu znajdziemy też dania wegetariańskie.
Mimo dobrego prosperowania i rocznego stażu na trójmiejskiej mapie gastronomicznej w piątkowy wieczór właściciele postanowili zorganizować ponowne "wielkie otwarcie". Tylko co ich do tego skłoniło?
Nowe lokale: sushi, wędzone mięso i włoski grill
Rozwój nowej marki gastronomicznej z korzeniami w Sopocie
Wydarzenie, które odbyło się w piątkowy wieczór miało na celu otworzyć nową kartę w historii restauracji, do której dołączyli bracia Collins. Otwarcie U Wędzonych zwiastować ma nową współpracę obecnych właścicieli ze znanymi z telewizji przedsiębiorcami na ścieżce biznesowej. Bracia posiadali już restauracje Fuego w Warszawie, jednak z wielu powodów postanowili zamknąć tamtejszy biznes i zawrzeć współpracę z pomysłodawcami marki U Wędzonych z Sopotu.
Sopocka restauracja jest pierwszym miejscem spod szyldu U Wędzonych, jednak nie jest ostatnim takim punktem w Polsce. W czerwcu tego roku właściciele restauracji założyli identyczny lokal we Wrocławiu, a już za kilka miesięcy pojawi się kolejne miejsce, tym razem w stolicy. Wspólnicy mają w planach rozwój swojej marki i stworzenie franczyzy, która będzie mogła podbijać kolejne polskie miasta.
- Z braćmi Collins znamy się ładnych parę lat. Mój wspólnik Mariusz zdecydowanie dużo dłużej. Wspólnie stworzyli już restaurację Fuego. Mimo że restauracja się zamknęła, to bracia Collins w dalszym ciągu są zainteresowani gastronomią. Stąd też nasz pomysł, by nawiązać z nimi współpracę. Spodobała się im nasza powtarzalność. W dalszych planach mamy rozwój konceptu franczyzowego, chcemy otwierać się w kolejnych miastach. Sopot był pierwszym punktem, ale mamy też nowy lokal we Wrocławiu oraz tworzy się kolejny w Warszawie. Wierzymy w to, co robimy i że to, co robimy jest dobre - mówi Michał Snela, wspólnik.
7 typów osób chodzących do restauracji. Którym jesteś?
Znane twarze kluczem do powodzenia?
Rozpoznawalność braci Collins na całą Polskę daje możliwości również w branży gastronomicznej. Po niewielkim rebrandingu na ścianach w lokalu U Wędzonych zawisły fotografie przedstawiające braci, co ma być zapewne podkreśleniem ich wkładu w dalszy rozwój konceptu.
- Dziękujemy za przyjście. Wiemy, że wielu z was przejechało kawał drogi, by tu być. To już nas drugi brand na przestrzeni trzech lat. Nie jest to łatwa branża. Zostaliśmy zmuszeni zamknąć nasz pierwszy lokal w Warszawie ze względu na bardzo szerokie spektrum okoliczności. Jednak jednym z powodów, dlaczego zamknęliśmy własny brand, jest to, że bardzo uwierzyliśmy w ten. Z Mariuszem, który jest współzałożycielem tego miejsca i naszym wieloletnim przyjacielem. Wymyślenie sposobu i sieci jest trudne, ale wierzymy, że to jest świetny pomysł na biznes - mówili bracia Collins.
Celebryci w Sopocie
Piątkowa kameralna impreza dla zaproszonych gości nie obyłaby się bez koktajli, prezentacji karty dań, przecięcia symbolicznej wstęgi oraz ścianki, na której pojawili się znani celebryci, a także występów wokalnych na żywo.
Pośród gwiazd, które tego dnia zjawiły się w Trójmieście, byli: wspomnieni bracia Grzegorz Collins i Rafał Collins, aktor Piotr Stramowski, polityk Kazimierz Marcinkiewicz oraz influencer Modny Tata, czyli Michał Będzimirowski, a także blogerzy. Dodatkowo bracia Collins kręcili podczas wydarzenia odcinek swojego show, który niedługo zostanie wyemitowany na kanale TTV.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie wybrane
-
2022-10-29 10:16
(4)
Czyli zorganizowano oficjalne otwarcie w celu wypromowania restauracji. Wiadomo, trudny rynek a inflacja powoduje że ludzie zaczęli oszczędzać.Przy zwiększeniu kosztów w 2023r.coraz więcej knajp będzie się zamykać.
Tylko czy wizyta braci Collins - mimo tego że osobiście ich b.lubię - spowoduje że wydam pieniądze w drogiej restauracji?raczej nie- 154 6
-
2022-10-31 07:01
Pracuje w branży i według mnie... (3)
Kryzys ominie właśnie drogie i modne restauracje. W lokalu w którym pracuje goście wydaje od kilkuset do kilku tysięcy za obiad czy kolację . Myślisz , że to oni zrezygnują z restauracji ? Najbardziej poszkodowane będą lokale , których głównym klientem są osoby średniozamożne . Zrezygnują albo ograniczą jedzenie na mieście . Sam często wychodziłem
Kryzys ominie właśnie drogie i modne restauracje. W lokalu w którym pracuje goście wydaje od kilkuset do kilku tysięcy za obiad czy kolację . Myślisz , że to oni zrezygnują z restauracji ? Najbardziej poszkodowane będą lokale , których głównym klientem są osoby średniozamożne . Zrezygnują albo ograniczą jedzenie na mieście . Sam często wychodziłem coś zjeść do knajpy , ale ze względu na wzrost kosztów życia (kredyt , przejazdy itd) ograniczyłem swoją aktywność i zrezygnowałem np. z napojów do posiłków)
- 0 1
-
2023-09-11 21:01
i teraz jadam w Żabce.
- 0 0
-
2022-10-31 19:47
Współczuję. (1)
Jak można kawioru nie zapijać szampanem ?
- 1 0
-
2023-09-11 21:02
kawior ze śledzia bałtyckiego i Szato de Jabolo, rocznik wczorajszy
nutka siarki w smaku podkreśla bukiet smakowy.
- 0 0
-
2022-10-30 11:44
Wszedłem tylko by zobaczyć, czy rozpoznam obecnych celebrytów.
Prócz pana Marcinkiewicza, to nie. Choć nie wiem, czy on zalicza się do tego grona. Pewnie błędnie, ale zakładam, że jeśli ktoś jest sławny na tyle by o nim pisać / podkreślać jego / ich obecność, to powinno mi się cokolwiek mimowolnie obić o uszy - a w tym przypadku to zwykłe ziutki, bym minął na ulicy i nie zwrócił uwagi.
- 54 2
-
2022-10-29 10:30
Smacznie ale czy wrócę? (3)
Fajny pomysł i smaczne dania chociaż potwierdzam, z przedmówcą, że podobne w smaku. Problem w tym, że porcje są małe to raczej przekąski niż dania. Raczej już nie wrócę
- 128 6
-
2022-10-30 08:48
Wolę pójść
do Szwagra w Oliwie. Czekam na otwarcie po remoncie.
- 5 3
-
2022-10-29 18:18
Przez PSL nie możemy w Polsce wedzic wędlin. Spóźnili się specjalnie ze złożeniem wniosków dla polskich wędlin.
Q i tyle
- 5 8
-
2022-10-29 14:14
Anna
Dokładnie mam takie same odczucia, fajnie spróbować, ceny za wysokie, smaczne, porcje bardzo małe. Raczej nie wrócę.
- 16 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.