- 1 Coraz więcej sposobów na napiwek (289 opinii)
- 2 Ranking pierogarni w Trójmieście (57 opinii)
- 3 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 4 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
- 5 Za tym teraz szaleje kulinarny internet (27 opinii)
- 6 Azjatycki Market na Ulicy Elektryków (40 opinii)
Gdańskie restauracje znów za pół ceny
Kolejna impreza z cyklu "Weekend za pół ceny" odbędzie się w weekend, 12-13 kwietnia. Gdańscy restauratorzy obniżą ceny wybranych potraw w menu, a na Długim Targu będzie można wziąć udział w pokazach gotowania i konkursach. Tańsze będą również noclegi, taksówki, bilety do muzeów, teatru, opery, a nawet zabiegi spa.
W sobotę i niedzielę ceny obniży łącznie 66 restauracji z całego miasta. Za pół ceny zjemy nie tylko w Śródmieściu, ale również w lokalach w Oliwie, na Przymorzu czy we Wrzeszczu (listę restauracji oraz promocyjne menu znajdziesz tutaj). Ale to właśnie na Głównym Mieście organizatorzy przygotowali największe atrakcje. W sobotę i niedzielę w godz. 11-19 na Długim Targu stanie wielki namiot, w którym odbędzie się szereg konkursów i pokazów kulinarnych.
- To będzie show kulinarne na najwyższym poziomie - zapowiada Izabela Heidrich z Biura Prezydenta ds. Promocji Miasta, które koordynuje imprezę. - W sobotę odbędzie się między innymi konkurs typu black box dla zawodowych kucharzy. Niczym w telewizyjnych talent show składniki do przygotowania potraw poznają dopiero po otwarciu czarnych pudeł. Przygotowaliśmy też zajęcia dla publiczności. Dzieci nauczą się, jak dekorować desery czy rozpoznawać zioła. Dorośli zmierzą się w walce o tytuł najszybszego sprawiacza ryb. W niedzielę przed publicznością gotować będą włodarze miast z Gdańskiego Obszaru Metropolitalnego, m.in. prezydent Gdańska Paweł Adamowicz i prezydent Sopotu, Jacek Karnowski.
Drugiego dnia imprezy swój kulinarny talent zaprezentują również Basia Ritz, zwyciężczyni programu "Master Chef", która otwiera niebawem w Gdańsku restaurację z autorską kuchnią. W programie przewidziano również m.in. pokazy rzeźbienia w owocach, podawania owoców morza, wyrobu cukierków czy gotowania potraw starogdańskich.
- Swoje wrażenia z odwiedzonych lokali będzie można wyrazić na formularzach plebiscytu "Korona smakosza", które będą dostępne w restauracjach - dodaje Heidrich. - Na początku maja jury przyzna statuetki najlepszym lokalom oraz nagrodzi najciekawsze opinie.
Kulinaria to nie wszystko. Podczas "Weekendu za pół ceny" z 50-procentową zniżką kupimy bilety do Muzeum Historycznego, Centrum Hewelianum, na wystawę ECS "Drogi do wolności", do ZOO, na wybrane spektakle w Teatrze Wybrzeże i w Operze Bałtyckiej, a nawet zwiedzanie PGE Areny.
Za pół ceny będziemy mogli również skorzystać z usług fryzjerskich, zabiegów spa, wynająć pokój w hotelu oraz skorzystać z taksówek. Spis wszystkich instytucji biorących udział w akcji znajdziesz tutaj.
Weekend za pół ceny w Gdańsku w 2013 roku.
Weekend za pół ceny w marcu tego roku w Sopocie.
Miejsca
Opinie (135) 2 zablokowane
-
2014-04-11 10:02
Jedna wielka ściema..... (15)
Tyle w temacie.
- 141 13
-
2014-04-11 10:47
ale owczy pęd będzie działał (4)
- 21 0
-
2014-04-11 18:07
CPN (3)
dlaczego stacje paliw nie biorą udziału w tej jakże wspaniałej akcji jaką jest weekend za pół ceny?
- 19 1
-
2014-04-11 19:30
co to jest CPN? (2)
- 4 5
-
2014-04-11 20:49
(1)
chlamydia pneumoniae
- 7 1
-
2014-04-11 23:46
To ja tez chce
- 3 0
-
2014-04-11 11:17
(4)
piszcie z jakich restauracji nie warto korzystac, ktore oszukiwaly, zanizaly porcje itd
- 27 1
-
2014-04-11 11:36
łatwiej napisać, które były uczciwe
Do takiej nie trafiłem (byłem w Kosie i Brovarni)
- 15 1
-
2014-04-11 14:28
ANTALYA KEBAP - POLECAM (2)
bylismy w zeszlym roku. porcja taka jak zawsze a kebap pyszny jak w kazdy inny dzien
- 5 10
-
2014-04-12 01:31
No faktycznie (1)
Kebap jest super jedzeniem, tylko zwymiotować! Pomielone resztki, skóry, kupry i inne syfy blee. Jak można napisać, że ten syf jest pyszny, aż mnie ciary przeszły.W życiu tego syfu nie wezmę do ust
- 9 3
-
2014-04-12 20:04
a czy ktos cie do tego zmusza?
- 0 0
-
2014-04-11 13:10
za pół to pracują kucharze i kelnerzy (2)
400zł na 1/4 etatu na umowę zlecenie a reszta na czarno a jak ktoś pracuje kilka lat to ma cały etat 1600zł i reszta na czarno oto cała Polska.
- 24 2
-
2014-04-12 09:47
piernik (1)
A co ma piernik do wiatraka ?
- 2 2
-
2014-04-12 10:20
mąkę ??
chyba ze o elektrycznych mówisz, to termoobieg lub prąd do piekarnika :D
- 2 0
-
2014-04-11 13:36
kloszardzi będą mieli wyżerke
- 4 3
-
2014-04-12 06:56
:(
Ja chcę w normalnej cenie, bez kolejek, tłoku i kombinowanego żarcia. Kolejny weekend w którym nie ma sensu nigdzie wychodzić.
- 8 1
-
2014-04-11 10:04
Pół porcji za pół ceny (1)
Tu jest Polska wiadomo...
- 125 11
-
2014-04-11 10:12
Gdzie tam 40% porcji za 55% ceny.
- 23 0
-
2014-04-11 10:05
(5)
Pełno ludzi, kolejki do lokali, pół porcji! Nie, dziękuję!
- 120 4
-
2014-04-11 11:31
(3)
przecież to nie jest obowiązkowe i nikt nikogo nie zmusza.
Tylko po co o tym informować ?
Gimbaza ma nawet w taką pogodę za dużo wolnego czasu ? :)- 3 18
-
2014-04-11 11:38
idiota
Czepia się każdego, gimbusie
- 5 0
-
2014-04-11 12:48
Nikt nie zmusza, ale warto ludzi przestrzec
przed oszustwem, aby nie musieli się głupio tłumaczyć, np. zapraszając znajomych, którzy przyjadą z innej miejscowości.
- 17 0
-
2014-04-11 14:08
Ja gimbusem nie jestem, ale idąc w ślad za Twoim rozumowaniem, "też" masz za dużo czasu skoro komentujesz!!!
- 1 1
-
2014-04-11 13:11
ten pomysł się już przejadł może weźcie się Panowie politycy za sprawdzanie kto na czarno pracuje w tych lokalach
- 13 0
-
2014-04-11 10:05
omomom (4)
omomom szkoda, że restauracje włączają w tą promocję pojedyncze dania i to takie, których po prostu muszą się pozbyć....
- 94 3
-
2014-04-11 13:38
albo jakieś stare dania
albo takie, których sie nie da zjeść jak np kaszanka
- 1 5
-
2014-04-11 15:33
Nawet (2)
jeśli się termin kończy to lepiej wyrzucić czy zrobić promocję ?
Debilizm ludzki mnie przeraża.
W Anglii za komuny jak byłem też robili przeceny na warzywa np. z poprzedniego dnia, Ty byś chciała aby to wypieprzyli do śmieci ?- 5 1
-
2014-04-11 15:44
promocję??? (1)
chyba piszesz o wyprzedaży a nie promocji...
- 4 1
-
2014-04-11 16:06
Czepiasz się jak zwykły buraczany łeb.
- 1 3
-
2014-04-11 10:06
(4)
To już wiadomo kiedy nie iść do restauracji. Ludzie, zrozumcie, że za pół ceny nie dostaniecie normalnego, pełnowartościowego dania. W te dni albo porcje są zmniejszane albo jest utrata jakości, bo podają starego knura zamiast świeżego. Nie ma nic za darmo.
- 107 13
-
2014-04-11 10:30
(3)
Skąd ta pewność że za 100% ceny masz swierzego knura?
- 23 1
-
2014-04-11 10:38
(2)
Pewność masz tylko wtedy kiedy chodzisz do porządnych, dobrych restauracji a one nie muszą brać udziału w jakichś weekendach za pół ceny, bo i tak mają pełno gości z racji tego, że nie oszukują swoich klientów. W pozostałych restauracjach jakoś tak mi wychodzi, że większe jest prawdopodobieństwo zjedzenia świeżej potrawy kiedy klient płaci normalną cenę a nie połowę tejże ceny.
- 14 2
-
2014-04-11 11:22
(1)
dlatego chodze do maka. u nich zawsze ta sama cena i 100% wolowiny
- 14 4
-
2014-04-11 11:31
Współczuję "gustu" kulinarnego
- 6 8
-
2014-04-11 10:07
akcja dobra,lecz zlewek nie chcemy. (1)
- 77 1
-
2014-04-11 11:15
racja klientom zaleca sie by kawy i napojów niedopijali do konca :)
- 2 1
-
2014-04-11 10:08
Szkoda, że większość lokali to samo Stare Miasto (2)
- 25 10
-
2014-04-11 13:18
Główne Miasto, na Starym prawie nic nie ma
- 7 0
-
2014-04-11 14:11
a gdzie ma być ? Na Szadółkach ?
- 11 1
-
2014-04-11 10:08
Pół ceny = pół porcji i 2 razy większe kolejki. (1)
- 78 3
-
2014-04-11 11:22
kolejki rosna w sposob kwadratowy czyli 4 razy dluzsze kolejki
- 5 0
-
2014-04-11 10:08
tłumy
czy warto? chyba tylko po to, zeby poczuc sie jak w duzym miescie za granicą - gwar, zabawa:)
- 41 1
-
2014-04-11 10:10
Ciagle to samo - przeciez to wlasciwa cena jak na polskie warunki !
- 32 5
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.