"Czas na pizzę" to pierwszy w Trójmieście festiwal pizzy i włoskich smaków. Rozpoczyna się już 9 lutego i potrwa aż 9 dni.
Organizatorką wydarzenia jest Grażyna Zbrzeźniak, która w Trójmieście organizuje dwa razy do roku Festiwal "Czas na Kawę". - Po dużym sukcesie czterech edycji festiwalu kawy poczułam ogromną chęć, aby zorganizować wydarzenie adresowane tym razem do miłośników pizzy i włoskich smaków - zapewnia organizatorka. - Pretekstem, aby festiwal zorganizować akurat teraz jest przypadający na 9 lutego międzynarodowy Dzień Pizzy i to właśnie od tego dnia rozpocznie się włoska, festiwalowa feta - dodaje.
https://www.facebook.com/Czasnapizze/
Pizzę i włoskie smaki kochamy bez względu na porę roku. Zapach świeżych ziół przywołuje najlepsze czasy dzieciństwa i beztroski. Widok świeżych warzyw wzmaga nasz apetyt i przypomina o słonecznych dniach, podczas których dojrzewały na słońcu. Natomiast miejsce, w którym najprzyjemniej spędzić czas podczas mroźnych, zimowych dni to z pewnością lokal, w którym centralne miejsce zajmuje piec do wypieku prawdziwej, włoskiej pizzy... Kolacja z przyjaciółmi przy lampce włoskiego wina to gwarancja udanego wieczoru i niezapomnianych chwil.
Aby skorzystać z festiwalu "Czas na Pizzę i włoskie smaki" zainteresowani będą mieć aż 9 dni. Dla mieszkańców Trójmiasta będzie to idealna okazja do wyjścia z domu i udania się do restauracji, gdzie będzie można posmakować pizzy przygotowanej specjalnie na okres trwania festiwalu czy odkrycia nowych miejsc na kulinarnej mapie miasta.
Do wydarzenia cały czas mogą zgłaszać się trójmiejskie restauracje, które na czas Festiwalu opracują festiwalowe menu i obniżą ceny do wymaganych rabatów.
Jedno jest pewne, w lutym w Trójmieście wcale nie będzie zimno ponieważ będziemy rozgrzewali się smakiem włoskiej kuchni!