• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła
Aktualna impreza
Kolacja z Gratem

Kolacja degustacyjna w Tyglach

Przyszła wiosna, a wraz z nią zmiany, zmiany, zmiany! Ale spokojnie, nie zmieniamy się aż tak bardzo.

sie 30

piątek, godz. 18:00

Gdańsk,
bilety 110 zł
wrz 28

sobota, godz. 17:00

bilety 280 zł
Nadal mieszać będziemy w tyglach kuchnie świata - ta kwestia wpisana jest w nasze DNA i istnieć będzie wraz z nami, czyli dopóki dla Was gotujemy.

Co w takim razie jest na rzeczy? Nowa energia prosto z Poznania, czyli witamy na pokładzie Michała Stężalskiego, który przejął w TYGLACH ster Szefa Kuchni.

Co Wam zaproponuje, czym Was zaskoczy? Tego dowiecie się najszybciej podczas kolacji deustacyjnej, która będzie preludium do wprowadzenia nowego menu wiosna-lato 2022.

Czy to koniec niespodzianek? Absolutnie nie. Otóż ten niezwykły wieczór uświetni Wam oraz nam wyjątkowa postać świata win - Matias Glusman.
___________________________

Michał Stężalski
Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Poznań (obecny Novotel Poznań Centrum), potem pracował jako szef kuchni w restauracji Le Palais du Jardin w Poznaniu i Szara Gęś w Krakowie. Znany jest także jako właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela i Tej Pyza w Poznaniu. Jego umiejętności definiują także zdobyte nagrody i wyróżnienia:
- AIG PRIX 2020: Prix au Chef de LAvenir / Nagroda Szefa Przyszłości.
- 3. miejsce polskiej selekcji Bocuse dOr Poland 2019.
- Finalista Wine & Food Noble Night 2017.

Matias Glusman
Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie. Kształcił się w Wielkiej Brytanii, a do Polski przyjechał w 2004 r. Posiada stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET), Associate to the Institute of Wine & Spirits, Fine and Rare Wine Specialist. W 2006 r. jako pierwszy rozpoczął szkolenia WSET w Polsce, a do dziś wykształcił ponad 200 osób na poziomie Intermediate i Advanced; spośród nich wywodzi się wielu czołowych specjalistów na polskim rynku winiarskim. Jest autorem programu oraz od 2012 r. głównym wykładowcą szkoleń sommelierskich prowadzonych pod egidą Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Ambasador marki Cisowianka Perlage, odpowiedzialny za upowszechnianie kultury picia wysokiej jakości wody i rozwój specjalizacji hydrosommelier.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    339 zł
Rezerwacji możecie dokonywać mailowo bądź telefonicznie:
tel.: 660 097 130
mail: kontakt@tyglebistro.pl
Koszt kolacji:
I PULA (do 11.04): 289 zł | osoba
II PULA (od 12.04): 339 zł | osoba

Opinie 1 zablokowana

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Smashniutko Burger Bar

Gdynia
Chylońska 104

Burgery

Planowane otwarcie

wrzesień 2024

Popeyes

Gdynia
Kazimierza Górskiego 2

Fast food

Planowane otwarcie

koniec roku 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pierogarnia Dziana Dana Mapka 6.0

Pierogarnie
Najlepsze pierogi jakie jadłem,rozpływają się w ustach.

Złota Róża Mapka 6.0

Restauracje
Serdecznie polecam ! Pyszne jedzenie, przepiękny wystrój, miła obsługa. Bedę tam często wracać.

Restauracja Geneza Mapka 5.6

Restauracje
Pysznie , miło. Byliśmy wczoraj, dzisiaj wracamy i ponownie spędzimy miły i smaczny wieczór ️

One lepią Mapka 6.0

Pierogarnie
Pyszne cienkie ciasto farsze rewelacyjne a zwłaszcza szpinak. A poza tym tanio i domowo