- 1 Coraz więcej sposobów na napiwek (289 opinii)
- 2 Ranking pierogarni w Trójmieście (57 opinii)
- 3 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 4 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
- 5 Za tym teraz szaleje kulinarny internet (27 opinii)
- 6 Azjatycki Market na Ulicy Elektryków (40 opinii)
Niedzielny brunch nad morzem
Najpierw trzydaniowy obiad, a potem relaks w strefie basenów, saun i jacuzzi. Sopocki hotel Marriott Resort & Spa co niedzielę organizuje specjalne brunche, dostępne dla gości spoza hotelu. To może być przepis na udaną niedzielę dla spragnionych wypoczynku, aby bez wyjeżdżania z Trójmiasta zaznać trochę urlopowej beztroski.
Niedzielne brunche odbywają się w sopockim hotelu Marriott co tydzień w godz. 13-17. Obejmują tematyczne trzydaniowe menu oraz dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu. To wszystko w cenie 130 zł. W ten sposób Marriott otwiera się na gości spoza hotelu - mieszkańców Trójmiasta i pokazuje, że marka adresowana jest nie tylko do ekskluzywnych klientów.
Kuchnia europejska z lokalnym akcentem
W ramach brunchu w restauracji Mera Brasserie serwowane jest gościom trzydaniowe menu, złożone z dań, których na co dzień można tu spróbować. W tę niedzielę brunch był o tyle wyjątkowy, że składał się z premierowych potraw, pochodzących z nowej karty restauracji.
Na początek goście mogli zamówić jedną pozycję spośród przystawek lub zup. Do wyboru był gravlax, czyli marynowany łosoś z kawiorem z gorbuszy, creme fraiche, ginem, prażoną kaszą gryczaną i olejem estargonowym. Drugą przystawką do wyboru był tatar wołowy z żółtkiem, szalotką, ogórkiem konserwowym, kaparami, grzybami shimeji, majonezem szczypiorkowym, musztardą francuską i pumperniklem. Wśród zup można było wybierać spośród bulionu wołowego lub zupy rybnej.
Spośród dań głównych zaproponowano tagliatelle nero z krewetkami z czosnkiem, szalotką, pomidorkami cherry, pietruszką i białym winem oraz pieczonego halibuta na risotto z groszkiem cukrowym, szalotką i oliwą szczypiorkową.
Brunch zwieńczyły desery - do wyboru: mus z białej czekolady z wiśniami w czerwonym winie, paloną czekoladą i ciastkami maślanymi lub ciastko marakuja z kruszonką, żelem mango-marakuja i sorbetem mango.
Akcenty na 200-lecie Sopotu
Co ciekawe, w nowej karcie dań Mera Brasserie można znaleźć potrawy nawiązujące do Sopotu i wpisujące się w obchody 200-lecia kurortu. To m.in. marynowany śledź podawany z piklowanym rokitnikiem, którego w Sopocie rośnie bardzo dużo oraz szalotką, rzodkwią arbuzową, oliwą lubczykową, ziołową śmietaną i chipsami z bajgla. W planach jest karta drinków nawiązujących do Sopotu.
Innym akcentem związanym z kurortem jest zabieg wykonywany w Mera Spa - rytuał "Mera Amber". Zabiegi wykonywane są z użyciem ekskluzywnych preparatów z linii Mera Amber Cosmetics, które mają głęboko nawilżające, odżywcze i ujędrniające działanie. Z kolei masaże, zarówno ciała, jak i twarzy oraz stóp, wykonywane są z wykorzystaniem bursztynów.
Relaks w spa
Każdy uczestnik brunchu może w tym samym dniu skorzystać ze strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu (8-22). W hotelu znajdują się dwa baseny rekreacyjne - większy i mniejszy z atrakcjami wodnymi (kaskady, masaże, bicze, gejzer), a także basen/brodzik dla dzieci, cztery jacuzzi (w tym dwa całoroczne zewnętrzne, z wodą o temperaturze 35 stopni) oraz sauny (tekstylna i beztekstylna). Można też skorzystać z zabiegów w Mera Spa (uczestnicy brunchu mają 10 proc. zniżki na zabiegi w tym dniu), a na koniec wypocząć w pokoju ciszy z widokiem na plażę i morze.
Hotele z basenami w Trójmieście
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (45) ponad 10 zablokowanych
-
2023-04-17 11:06
Dobrze, że są zdjęcia potraw (1)
To przynajmniej wiem, żeby nie korzystać z tego typu oferty. Na zdjęciach widzę tylko przystawki, bez dania głównego. Wydawać zaś 130 zł na przystawki, to jak dla mnie trochę za drogo.
- 25 6
-
2023-04-17 17:35
zobacz ile kosztuje bilet do aquaparku
- 2 1
-
2023-04-17 11:14
polecam zobaczyć Billa Burr - 5-minutowy standup gdzie mówi o brunchu.
cała prawda- 2 1
-
2023-04-17 11:26
wejscie
Jest napisane w wydarzeniu "na zaproszenie" - nie można wejść bez niego?
- 6 0
-
2023-04-17 12:16
No i gdzie ten gin?!
- 1 0
-
2023-04-17 12:47
jaka okropna marketinigowo korporacyjna kołtuńska nowomowa, odstraszające
- 12 0
-
2023-04-17 13:32
Tia...
Chyba raczej sunday drugie śniadanie, jes?
- 8 0
-
2023-04-17 13:41
Ladnie to wyglada, estetycznie
- 1 6
-
2023-04-17 13:59
Brunch?T
Tu jest Polska,tu się je obiady,śniadania,podwieczorki i kolacje,a nie jakieś bruncze i luncze:)
- 11 0
-
2023-04-17 16:33
Czasami mam wrażenie
Że niektórzy regularnie wpraszają się do różnych nieziemsko drogich garkuchni i piszą co się im każe za obiad lub inny brunch.
Żebranina czy sposób na robienie sobie oszczędności na jedzeniu?- 3 0
-
2023-04-17 19:26
Co to jest bruncz???
- 4 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.