- 1 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (70 opinii)
- 2 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (179 opinii)
- 3 Azjatycki Market na Ulicy Elektryków (40 opinii)
- 4 Za tym teraz szaleje kulinarny internet (27 opinii)
- 5 Craft Beer Fiesta: święto miłośników piwa (124 opinie)
Ranking: najlepsze bistra w Trójmieście
Ranking Najlepszych to cykl, w którym prezentujemy najwyżej oceniane firmy z katalogu Trojmiasto.pl. Ostatnio opublikowaliśmy ranking najlepszych salonów fryzjerskich. Poniżej prezentujemy najlepsze bistra w Trójmieście, zaś 1 września o godz. 11 ogłosimy zestawienie najlepszych żłobków. Już teraz znajdź i oceń ulubiony żłobek, by wypadł jak najlepiej w rankingu.
Bistra, tak jak restauracje, specjalizują się w różnych kuchniach: hiszpańskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, polskiej, wegetariańskiej, wegańskiej i wielu innych. Skupiają się jednak na przyrządzaniu raczej określonych, prostych dań, które nie wymagają czasochłonnego przygotowywania. Wystrój lokalu też jest bardzo istotny, ponieważ w dużej mierze wpływa na wybór danego miejsca przez gości.
Dodaj swoją ocenę
W naszym serwisie Firmy z Trójmiasta w szybki i prosty sposób, bez konieczności logowania się, możesz ocenić każdą z firm. Pozostawiona przez ciebie ocena jest cenną informacją dla potencjalnych klientów - zobacz ranking
Top 3: najlepsze bistra w Trójmieście
Właściciele Atelier Smaku z wielką pasją promują bezglutenową kuchnię wegańską. Udowadniają, że ograniczenia w diecie są jedynie pretekstem do dobrej i kreatywnej zabawy w kuchni. Kupimy tutaj bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe, przetwory, ciasta oraz pieczywo, wykonane w tutejszej pracowni kulinarnej. Na miejscu zjemy również gorący posiłek, deser, a także napijemy się aromatycznej kawy.
W Nie/mięsny są dostępne dwa menu - mięsne i niemięsne. Myślą przewodnią lokalu jest, aby każdy znalazł coś dla siebie, bez kłótni i sporów. Jedzenie przy wspólnym stole ma jednoczyć, a nie dzielić. Inspiracją jest kuchnia Bliskiego Wschodu - pełna aromatów, kolorów i nieustającej energii.
Mora to bistro inspirowane Gdynią, stworzone przy współpracy z lokalnymi rzemieślnikami i artystami. Prawie każdy element wystroju został wykonany ręcznie i wiąże się z jakąś miejską historią. W Mora bistro zjemy różne lubiane dania z całego świata. Niezmiennie w menu pozostają klasyczne gdyńskie burgery, a na barze czeka nielimitowana kawa przelewowa z palarni kawy z Kongo, Hondurasu czy Kolumbii oraz pyszne domowe nalewki.
Najlepsze bistra w Gdańsku
Najlepsze bistra w Gdyni
Najlepsze bistro w Sopocie
Ranking obiektów wyliczany jest na podstawie:
- średniej oceny (minimum trzy opinie),
- liczby ocen (im więcej, tym wyższy wynik),
- aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca),
- prezentacji na stronach Portalu Trojmiasto.pl.
Każdemu obiektowi przeliczana jest ocena w skali od 1 do maksymalnie 10 punktów. Opinie klientów w największym stopniu decydują o pozycji w rankingu. Nasz Dział Moderacji dokłada wszelkich starań, by oceny były wiarygodne.
Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, Gdyni i Sopocie.
Miejsca
Opinie (57) 5 zablokowanych
-
2020-08-01 11:09
Mam smaka (2)
No to mam teraz smaka :) Z okazji soboty może się gdzieś wybiorę coś przekąsić.
- 11 2
-
2020-08-01 11:59
(1)
Do biedry
- 8 1
-
2020-08-01 12:11
Po parówki
I gumo bułkę
- 9 1
-
2020-08-01 12:39
(1)
No ten lokal na Jaskolczej podobno niezły faktycznie. Moja rodzina się tam stolowala jak byli na urlopie. Smacznego wszystkim. Też czasami lubię zjeść na mieście.
- 5 7
-
2020-08-02 08:46
Gości
Czasami to swędzi pod pachami
- 2 3
-
2020-08-01 12:40
malo kto wie skad wziela sie nazwa "bistro" (10)
otóż w XVII wieku, gdy kozacy Chmielnickiego cisneli na Rzeczpospolita, to lubili sie po drodze napic i cos zjesc. jednak nie mieli duzo czasu wiec wpadali do karczmy i na stojaco zamawialiali cos na szybko, wykrzykując "bistro! bistro!"
i tak to wlasnie bylo- 32 6
-
2020-08-01 14:18
Inna wersja mówi, że (4)
To od rosyjskich emigrantów porewolucyjnych którzy w Paryżu chcieli zjeść i nie czekać.
- 7 1
-
2020-08-01 17:36
moja jest jakby z wiekszym jajem (3)
- 4 1
-
2020-08-01 18:01
Kozacy nie zamawiali (2)
primo : Kozacy nie zamawiali tylko brali secundo : jesli zaczelo sie to na Ukrainie - to dlaczego pierwsze bistra powstawaly w odleglym od Ukrainy Paryzu ? Bo tam zamawiali carscy oficerowie. Zatem nie wymyslac tylko wiecej czytac.
I takie male pytanie : jaka jest roznica miedzy kawiarnia a bistro ?- 14 0
-
2020-08-01 18:22
skad wiesz co kozacy robili
trolowales juz w xvii-wiecznych karczmach?
- 5 2
-
2020-08-02 10:40
Taka, że w kawiarni raczej jest głównie kawa, herbata i desery (np. Ciasta). W bistro zaś do tego są jakieś zwykłe dania do przekąszenia.
- 0 0
-
2020-08-01 19:47
(1)
Nie wołali bistro tylko bystro czyli po rosyjsku szybko. A francuzi zrobili Bistro :)
- 9 0
-
2020-08-01 21:03
TAK.
własnie o to chodziło. internet dziękuje że wyjasniłaś.
- 3 0
-
2020-08-02 08:29
Bzdura
To ruscy we Francji! W Paryżu to się zaczęło.
- 4 0
-
2020-08-02 10:32
Co za bzdura
To sie wzięło od ruskich we Francji. Kozacy Chmielnickiego mówili po ukraińsku, tym bardziej wtedy, kiedy jeszcze Wielki Brat ze Wschodu ich nie skolonizował i nie zrusyfikował. Sprawdź sobie jak jest po ukraińsku szybko. Spoiler alert: nie, nie bystro.
- 2 0
-
2020-08-04 11:27
valdi
Częściowo zgadza się , tylko nazwa została przyjęta w zdobytym Paryżu podczas wojen napoleońskich
- 0 0
-
2020-08-01 13:44
Najlepsze bistro to bar "U Szwagra" na pętli autobusowej w Oliwie! (3)
- 37 9
-
2020-08-01 15:01
Duzo osob chwali, smak z dziecinstwa (2)
Faktycznie takie dobre?
- 4 4
-
2020-08-01 20:03
Zdecydowanie nie.
- 10 2
-
2020-08-02 08:14
Czyli smaki lat 80-90
Syf ,kiła,mogiła
- 8 5
-
2020-08-01 13:51
(1)
Załamany jestem. Serio
- 10 1
-
2020-08-01 17:38
Ja jestem załamany cenami
- 6 1
-
2020-08-01 17:31
Jak często jadasz w bistrach? Wcale, nie stać mnie. (7)
- 31 2
-
2020-08-01 17:34
to zmień pracę, weź kredyt (1)
- 10 4
-
2020-08-01 20:31
Kredyt żeby pójść do knajpy?
- 11 2
-
2020-08-01 17:37
(2)
Serio dzisiaj są ludzie, którzy pracuja za tak minimalna kase, ze nie stać ich, zeby nawet raz na tydzien wydać 50 zł na jakiś obiad na mieście?!
- 8 12
-
2020-08-01 18:42
Serio
- 12 1
-
2020-08-01 19:45
50 ? Burger to koszt ok 22 zł, więc albo ktoś jest skąpy albo jakiś śmieszek.
- 4 8
-
2020-08-01 23:43
Zrob dzieciaka. Piec stówek wlatuje! (1)
- 2 5
-
2020-08-03 12:04
Opłać żłobek, kup pieluchy. 1000 wylatuje.
- 2 0
-
2020-08-01 19:06
Kto pamięta "Bistro".... (1)
Na Abrahama w Gdyni...flippery,cinkciarze,obowiązkowy śledzik lub tatar do piwa i szemrane interesy w lożach ..... To był klimat prawdziwego bistro !
- 19 1
-
2020-08-03 12:05
Dzisiaj na takie loże i szemrane interesy mówimy "dark room".
- 1 0
-
2020-08-02 07:52
Bistro powinno mieć jeszcze jedną cechę: stosunkowo niedrogo. (1)
A w Gdańsku z tym jest ogromny problem. Ceny napompowane ponad ceny zachodnie. W Edynburgu jem sobie dwa burgery z frytkami i mini surówką w super ofercie np. do 13tej za 10 paundziorów, czyli 50zł. Tutaj - nie do pomyślenia, by za 50zł dwa burgery z frytkami i mini surówkami dostać w tej cenie.
- 35 3
-
2020-08-02 08:13
Ale tutaj mamy Januszu biznesu
z bystrymi rozbieganymi oczkami patrzącymi tylko aby się w sezon nachapać.
- 8 0
-
2020-08-02 08:16
Najstarsze w Oliwie... (2)
na pętli tramwajowej. Istnieje od lat 70-tych. Możemy tam zamówić na przekąskę np...browara. Danie główne to ten, hmm....drugi browar. A na deser...no zgadnijcie ;D
- 23 0
-
2020-08-02 11:02
(1)
Nie tylko browar. Mają w ofercie również prawdziwy szaszłyk oraz pieczony kurczak. Do browara idealne.
- 8 0
-
2020-08-02 14:28
Brawo
zgadłeś :)
- 2 0
-
2020-08-02 08:34
ludzie!
ja to lubie jesc i pic w plenerku za krzakiem oczywiscie a no tez alkohol ma byc ba
- 2 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.