• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Wydarzenie już się odbyło

TOUR de FRIENDS - spotkanie inauguracyjne

Redakcja magazynu FOOD & FRIENDS rusza w wyjątkową liczącą 1400 kilometrów podróż po Polsce. W ramach tego pełnego dobra projektu odwiedzi Trójmiasto, Warszawę Kraków, Wrocław i Poznań, aby tam stać się świadkiem powstania niezwykłych dań stworzonych z sercem dla ludzi z wielkim sercem.

paź 10

czwartek, godz. 9:00

Sopot,
Na zaproszenie
25 zaproszonych szefów kuchni w 5 wyjątkowych miejscach jak hotel Hilton Gdańsk przekuje swój kulinarny kunszt w potrawy, które staną się w kolejnych tygodniach częścią kameralnych kolacji dla "25 Wspaniałych" w podziękowaniu za ich dobro w tym szczególnym czasie.

Wyróżnione osobowości wyłoni kapituła wsparta przez partnerów wydarzenia, media oraz lokalną społeczność. Opowieść o TOUR de FRIENDS zostanie opublikowana w specjalnym numerze FOOD & FRIENDS zadedykowanym wszystkim wspaniałym ludziom, którzy w ostatnim czasie poświęcają dla nas wyjątkowo wiele.

FOOD & FRIENDS to magazyn kulinarno-lifestyle'owy, który już od 9 lat wyznacza trendy w Polsce, przedstawiając na swoich łamach czołowych szefów kuchni na świecie, a także zapraszając ich do Polski. Gościł do tej pory kucharzy z ponad 40 gwiazdkami Michelin oraz licznych laureatów prestiżowego rankingu The World's 50 Best Restaurants. W 2018 magazyn został nagrodzony prestiżowym tytułem PRIX MULTIMEDIA Académie Internationale de la Gastronomie.

SZEFOWIE KUCHNI

Paweł Stawicki
Szef Kuchni związany jest z Mercato od 2011 roku. Swój styl gotowania, łączący nowoczesne techniki z klasycznymi, rozwijał w takich restauracjach jak The Greenhouse (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin) czy Atelier Amaro (1 gwiazdka Michelin). Dzięki zwycięstwu w konkursie Archimagirus Tradycja &Nowoczesność 2019 odbył staż w restauracji RAW André Chiang'a na Tajwanie. Choć lubi korzystać z wielu ciekawych produktów z całego świata, pozostaje oddany lokalnym tradycjom kulinarnym. Łączy więc obie, co zawsze było domeną gdańskiej kuchni, zaś historię miasta wykorzystuje jako inspirację i dba, by nie odeszła w zapomnienie.

Rafał Wałęsa
Executive chef i współwłaściciel restauracji Sztuczka w Gdyni oraz Sztuczka Bistro w Sopocie. Doświadczenie zdobywał w Irlandii, pracując w najlepszych, 5 -gwiazdkowych hotelach. Jeden z prekursorów kuchni autorskiej w Trójmieście.

Tomasz Deker
Cukiernik z tytułem Mistrza Świata, właściciel kilku konceptów: rzemieślniczej piekarni cukierni Tomasz Deker Bakery, brasserie Tu Można Marzyć By Tomasz Deker, Coffee & Cake w Stacji Foodhall, autorskiej marki z rzemieślniczych lodów Spoon. Juror w konkursach takich jak Bocuse d'Or, czy Arte Culinaria Italia, reprezentant Polski w międzynarodowych zawodach kulinarnych. Karierę rozpoczął w Poznaniu w jednej z lokalnych cukierni. Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w Polsce oraz za granicą, między innymi w szwajcarskiej L'Amphitryon w Saint-Genis-Pouilly czy włoskiej Venecia w Sztokholmie.

Grzegorz Labuda
Współwłaściciel Restauracji Chmielna by Grzegorz Labuda w Gdańsku, Executive Chef w hotelu Haffner***** w Sopocie.  Wykreował tak prestiżowe miejsca w Polsce jak restauracja Villa Sedan, Boutique Hotelu Blow Up Hall *****,  Hotel St.Bruno **** i restauracja Grand Hotelu Tiffi ***** w Iławie. To ambasador nurtu Modern Polish Cuisine, znawca pomorskiej kuchni, autor książek kulinarnych, nazywamy jest prawdziwym wirtuozem smaku.

Rafał Kopicki
Szef kuchni restauracji True w Gdańsku został doceniony przez przewodnik Gault & Millau oraz międzynarodową organizację Slow Food. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Hotelu Królewskim. Kunszt niebanalnej kompozycji smaków i pasję do kuchni regionalnej rozwijał w takich restauracjach jak Inspiracja, czy Nowy Świat.

Organizatorem TOUR de FRIENDS jest magazyn FOOD & FRIENDS

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Meduza

Sopot
al. Franciszka Mamuszki 21

Restauracje

Planowane otwarcie

Jesień 2024

Pinseria Pizza

Gdańsk
Franciszka Hynka 18

Pizzerie

Planowane otwarcie

Wkrótce

Popeyes

Gdynia
Kazimierza Górskiego 2

Fast food

Planowane otwarcie

koniec roku 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pierogarnia Na Pierogi Mapka 6.0

Pierogarnie
Dzień dobry! Przed chwilą zjadłem przywiezione przez p. Stanisława, kuriera z Pyszne.pl, na Przymorze Wielkie ruskie ... więcej

Jest Pięknie Mapka 6.0

Restauracje
Bardzo fajnie miejsce ze świetnym jedzeniem. Zupa Borowikowa wyborna, schab z kością smażony na prawdziwym smalcu. Je... więcej

Pierogarnia Na Pierogi Mapka 6.0

Pierogarnie
Pyszne, domowe pierogi. Mięciutkie, cieniutkie ciasto po brzegi wypełnione obłędnym farszem Barszczyk czerwony na na... więcej

Rosmarino Mapka 6.0

Pizzerie
Polecam! Najlepsza pizza w 3mieście. Ceny przystępne, super obsługa. Pomimo, że było już po godzinie zamknięcia , prz... więcej