• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Tajskie gotowanie - warsztaty

Zapraszamy na kolejną przygodę z Oryginalną Domową Kuchnią Tajską, czyli do autorskiej Szkoły Tajskiego Gotowania. Zajęcia odbędą się w sobotę 23 marca w godz 14:00 - 18:00 w Hotelu Haffner w Sopocie. Zajęcia prowadzone będą przez Bualoy Choeikoet-Jabłońską i Edmunda Jabłońskiego. Uczestnicy nauczą się przygotowywać cztery legendarne i niezwykle popularne w Tajlandii dania oraz desery.

wrz 27

piątek, godz. 16:00 - 23:59

Gdańsk, Gdynia, Sopot
Wstęp wolny
wrz 27

piątek, godz. 18:00

Gdynia,
bilety 25 zł
W programie zajęć:
- Tom Yam Kung - słynna zupa krewetkowa z mleczkiem kokosowym. Kaeng Pheat Kai - Red / Green Curry z bambusem i dodatkami.
- Pad Thai - słynny makaron w tamaryndowym sosie
- Phat Priao Wan Pak - warzywa/mięso w sosie słod-kwaś i ananas.
- Banany po Tajsku w sosie kokosowym.

Przy jednym stanowisku - trzy /cztery osoby.
Czas trwania warsztatów - 4 godziny.
Przygotowane posiłki są przeznaczone do konsumpcji.
W przerwie zapraszamy na herbatę Matum, kawę, napoje oraz pyszny deser

Więcej o prowadzących i warsztatach na tajskiegotowanie.pl oraz: www.tajskiegotowanie.pl
Pytania? kontakt@tajskiegotowanie.pl
lub 509 575 888 w godz 10:00 - 18:00.

O Kuchni Tajskiej:
Wśród kuchni wschodniej Azji, kuchnię tajską należy ocenić, jako jedną z bardziej pikantnych i aromatycznych. Charakteryzuje ją miks niezwykle wyrazistych smaków, takich jak: ostre chili, kwaskowy tamarynd czy z lekka cierpkie liście limonki. Najczęściej stosowane przyprawy to: bazylia, kolendra, galanga, trawa cytrynowa, liście limonki, i mięta. Niezwykła obfitość warzyw, owoców, przypraw, jak również owoców morza, daje im niespotykaną różnorodność spożywanych posiłków. Posiłki są barwne zarówno bogatą gamą kolorów, jak i smaku. Tajowie uwielbiają gotować a jeszcze bardziej, rodzinnie celebrować spożywanie posiłków. Podstawowym składnikiem wszystkich posiłków jest ryż oraz makaron ryżowy. Nieodzownym składnikiem potraw są sosy, takie jak: słodko-pikantny chili, ostrygowy czy sojowy oraz pasty curry, czy chili.
Cieszymy się, że będziemy mogli przybliżyć Państwu tajniki Crua Food - Tajskiej Kuchni Domowej.

O nas:
Bualoy Jabłońska - Choeikoet
Mistrzyni Crua Food czyli tzw. Tajskiej Kuchni Domowej - uwielbianej na całym Świecie Świetna i renomowana fizjoterapeutka, szefowa SPA Sabai Jai oraz Tajskich Smaków. Pochodzi z Tajlandii z miejscowości Nongyiato. Wulkan pozytywnej energii. Uśmiechnięta i witalna.

Edmund Jabłoński
Aktor, konferansjer, showman, piosenkarz i performen. Koneser i smakosz Orientu. Twórca orientalnych projektów Thai Way oraz Sabai Jai. Od niedawna prowadzi blog, który powstał jako wspomnienia z podróży po Tajlandii, Birmie i Kambodży.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    230 zł
Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest wpłata kwoty 230 zł za jedną osobę na konto firmy Everyday w mBanku:
50 1140 2004 0000 3902 7832 1413 z dopiskiem:
"Szkoła tajskiego gotowania".

Swoje uczestnictwo prosimy również potwierdzić mailowo - kontakt@tajskiegotowanie.pl, podając swoje imię, nazwisko oraz kontakt telefoniczny.

Ilość miejsc ściśle ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Meduza

Sopot
al. Franciszka Mamuszki 21

Restauracje

Planowane otwarcie

Jesień 2024

Pinseria Pizza

Gdańsk
Franciszka Hynka 18

Pizzerie

Planowane otwarcie

Wkrótce

Popeyes

Gdynia
Kazimierza Górskiego 2

Fast food

Planowane otwarcie

koniec roku 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pierogarnia Dziana Dana Mapka 6.0

Pierogarnie
Bardzo dobre pierogi i szeroki wybór smaków. Dla mnie najlepsze to banan i nutella, wiec smakoszom słodkich rzeczy na...

Jest Pięknie Mapka 6.0

Restauracje
Najlepsza obsługa i jedzenie

Jest Pięknie Mapka 6.0

Restauracje
I finally made it here. Tried to go here in May but the had a booked event. Had read the reviews and so wanted to exp... więcej

Jest Pięknie Mapka 4.0

Restauracje
Jedzenie nawet smaczne. Mimo wczesnej pory, nie było większości dań z karty. Chętnie posmakowalibyśmy boczniaka czy r... więcej