• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Warsztaty kulinarne | Mięsożerni - wołowina

Wołowina jest ostatnio rzadziej spotykana na stołach Polaków, nie jest wcale mięsem gorszym, a wręcz przeciwnie charakteryzuje się wartościami odżywczymi i wspaniałym smakiem. Często wybierana za zawartość żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne dla człowieka niż niehemowe. Daje nam wiele możliwości przyrządzenia, co udowodnimy na warsztatach.

Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy:
> malezyjski rendang z polików wołowych
> indyjska marynowana wołowina z różową cebulą
> duszone żeberka wołowe w piwie z czarna fasola i sosem z chipotle
> chilli con carne z mostka wołowego z mareynowana cebula w piwie
> takos z duszonym ogonem wołowym z ras el hanoaut i sosem z suszonych pomidorów
> jezyk wołowy z wędzonym szpikiem i emulsja z dzikiego czosnku

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.


 
sie 24

sobota, godz. 15:00

Gdynia,
bilety 30 zł

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Smashniutko Burger Bar

Gdynia
Chylońska 104

Burgery

Planowane otwarcie

wrzesień 2024

Popeyes

Gdynia
Kazimierza Górskiego 2

Fast food

Planowane otwarcie

koniec roku 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Paulo Gelateria Mapka 5.5

Lodziarnie
Nasze ulubione lody w Gdańsku

Restauracja Dominikańska Mapka 6.0

Restauracje
Mega pyszne jedzonko . Mąż powiedział że to kulinarny orgazm Jedliśmy goloneczke ,schabowego z kapustą zasmażaną i zi...

Bella-Italia Mapka 6.0

Pizzerie
Bardzo dobra pizza, nie jakas modna , rozdmuchana, nie udaje czegoś czym nie jest, po prostu Bardzo dobra pizza, z mi... więcej

Pizza Plus Mapka 6.0

Pizzerie
Pizza przepyszna, polecam. Szkoda , że tylko w sezonie letnim.