Goście Galerii Przymorze mają drugą w tym miesiącu okazję by rozsmakować się w zdrowych, ekologicznych rarytasach. Przez 4 najbliższe dni miłośnicy produktów naturalnych będą mogli zaopatrzyć się w wyroby wytwarzane tradycyjnymi metodami, bez użycia sztucznych konserwantów czy nienaturalnych polepszaczy smaku.
Podobne wydarzenia
29 kwietnia - 22 września 2024, godz. 10:00 - 16:00
w każdą niedzielę (do 29.09), godz. 9:00 - 15:00
Ponadto odwiedzając Jarmarki mamy niecodzienną okazję porozmawiania z regionalnymi dostawcami, którzy o sprzedawanych produktach wiedzą niemal wszystko.
Goście, będą mogli degustować i zakupić nierzadko słynne już:
- wędliny staropolskie, w tym pachnące kiełbasy, szynki czy schaby,
- chleby wypiekane bez drożdży, na naturalnym zakwasie,
- sery górskie - oscypki (na miejscu jest grill, więc można zamówić wersję na ciepło z żurawiną), redykułki, korbacze itp.,
- sery greckie i hiszpańskie,
- sery krowio-owcze podpuszczkowe w kilkunastu smakach,
- chałwy greckie i tureckie słodkości,
- pierogi domowe przyrządzone na wiele sposobów,
- przyprawy i zioła z całego świata, mieszanki do marynat,
- miody w różnych rodzajach, które nie były poddawane obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują swoją aktywność biologiczną, oraz pyłek kwiatowy czy propolis,
- biżuteria ze stali chirurgicznej i ręcznie robione zabawki,
- i wiele innych.
Z Zielonymi Jarmarkami jesteśmy związani od kilku już lat. To dla nas szczególnie ważna inicjatywa, ponieważ poza promocją tradycyjnego wytwarzania produktów wspiera małych, regionalnych dostawców i dba o nasze dziedzictwo kulturowe - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Zapraszamy.