Sezon na Jakubiaka czyli gotowanie z przymrużeniem oka
Spadające noże, zapach smażonego mięsa i krzyki, jak we włoskim domu. Do tego kieliszki co rusz napełniane...
Znaleziono 2885 artykułów
Spadające noże, zapach smażonego mięsa i krzyki, jak we włoskim domu. Do tego kieliszki co rusz napełniane...
Polenta z borowikami lub ragù z dzika, liście szałwii z pastą z anchois smażone w głębokim tłuszczu,...
Trend jedzenia obiadów z rodziną i przyjaciółmi za miastem dopiero rozwija się w Polsce, a restauratorzy...
Pub dla motocyklistów, restauracja bawarska oraz staropolska i ukryty w podwórku pub, to tylko niektóre z...
Kosztują więcej - niełatwo zdobyć i sprowadzić ich ziarna. Zachwycają koneserów na całym świecie - są...
Witanie Nowego Roku standardowo kojarzy nam się ze strzelaniem korków od szampana i toastami wznoszonymi...
Jedzenie to nic innego jak zmysłowa przyjemność - rozkosz dla podniebienia i uczta dla oczu. Wie o tym...
Spotkanie z założycielami Akademii Kulinarnej Fumenti kończy cykl wywiadów "Szef od Kuchni" prezentujących...
Sandacz w borowikach, keks z serem i orzechami, zupa migdałowa i krem karmelowo-gruszkowy - zamiast...
Należy do czołówki mistrzów kulinarnych w kraju. Przez lata związany z gotowaniem na morzu, między innymi...
Od wielu lat kreuje wizerunek rodzimej kuchni poza granicami Polski. Był założycielem pomorskiego oddziału...
Klub muzyczny z kulturalnymi aspiracjami, ekskluzywna restauracja i bar dla fanów surowego jedzenia - to...
Dwóch mężczyzn o silnych charakterach, którzy od kilku lat wspólnie prowadzą kuchnię Restauracji...
Prowadząc cykl rozmów z szefami kuchni, wielokrotnie spotkałam się z opiniami, że w trójmiejskim środowisku...
Mistrz cukiernictwa, trener i reprezentant kadry narodowej w międzynarodowych olimpiadach kulinarnych,...