UMAM Hemara
O nas
Słodkości UMAM powstają według tradycyjnych receptur. Serwowane są w nowoczesnym i twórczym wydaniu. Szukamy inspiracji u najlepszych światowych cukierników, takich jak: Ramon Morató, Oriol Balaguer czy Pierre Hermé.
Nasze desery:
Wszystkie nasze desery przygotowujemy od podstaw, nie używając półproduktów. Bazujemy na lokalnych składnikach. Najważniejsza jest dla nas świeżość i jakość.
Nie boimy się odważnych smaków, dużą wagę przykładamy do tego, aby ciastko nie tylko wyglądało dobrze, ale również zaskakiwało z każdym kolejnym kęsem.
Poza standardową ofertą deserów, produkujemy również monoporcje, torty, ciasta komercyjne, bufety czy specjalne zamówienia pod eventy i inne.
Nasze lody:
Produkcja lodów i sorbetów odbywa się w naszej pracowni w Gdańsku. Lody produkowane są na prawdziwym slow food'owym mleku, a nasze sorbety tworzymy bazując na prawdziwych owocach. Jesteśmy rzemieślniczą cukiernią wolnym od syropu glukozowo - fruktozowego. Nie ograniczamy się do standardowej oferty smaków.
Napisali o nas:
1. https://deluxe.trojmiasto.pl/Gdanska-cukiernia-najlepsza-w-Polsce-n99725.html
2. https://www.anywhere.pl/article,448,Mucha-w-zupie-Wesele-w-burdelu
3. http://wroclawskiejedzenie.pl/2018/01/16/umam-cukiernicze-umami/
4. http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/Boska-moc-tworzenia-4215.html
5. http://hastalabistro.pl/oto-najpiekniejsze-ciastka-w-polsce-czy-smakuja-rownie-dobrze/#
6. https://krytykakulinarna.com/umam-cukiernia-doskonala/
7. https://www.werandaweekend.pl/od-kuchni/luksusowe-ciastko
8. https://maciej.je/na-miescie/gdansk/umam-gdansk/
Oceny (8)
Wizyta w cukierni https://umam.pl/ była prawdziwą ucztą dla zmysłów, a ich rogaliki zasługują na szczególne wyróżnienie! Już przy wejściu do cukierni unosił się apetyczny zapach świeżo wypiekanych ciastek, który zapowiadał niezwykłe doznania smakowe.
Cukiernie i piekarnie
UMAM uwielbiam od lat! Mają najlepsze croissanty z ogromną ilością nadzienia! Kto nie był - szybko musi nadrobić
Cukiernie i piekarnie
Najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadłam!
Cukiernie i piekarnie
Kupiłam crosanty: migdałowe, czekoladowe, ciastko francuskie z nadzieniem wiśniowo-pistacjowym i wielki zawód. W crosantach tak mało nadzienia, że nie czuć było jaki smak jemy. Sucha buła bez treści. Przy tych cenach taka oszczędność na produktach jest po prostu żenująca. Zdecydowanie zła zmiana, nie polecam :(
Cukiernie i piekarnie
Zamowilam mazurki prezentowe na święta chciałam nimi obdarować najbliższych... i cóż spróbowałam dziś i wstyd to komuś dać prawie 240 zł wyrzucone na śmietnik...
Cukiernie i piekarnie
Najlepsze Ciastka na Świecie. Po prostu. Nie ma co pisać, trzeba spróbować!
Cukiernie i piekarnie
Genialne słodycze tworzone z pasją
Kawiarnie i herbaciarnie
Drogie, przekombinowane. Rzeczy robione tak, jak na zdjęciach z francuskich restauracji. Wiele błędów, ale oczywiście szefo jest święcie przekonany co do swojej genialności. Np. biorę taką półkulę mango-marakuja - kwaśne strasznie, nic nie czuję. Zdarza się to często, że np. robią coś czekoladowe, po tym napcha jakiegoś wiśniowego czegoś, ale to wiśniowe coś jest tak kwaśne, że totalnie zabija smak i czekolady i czegokolwiek. Niestety, obsługa dość niekumata, niewiele wiedzą. Lody przyzwoite.
Cukiernie i piekarnie