Igor Michalski: myślimy o repertuarze kilka lat do przodu
Musimy trochę złapać oddechu i pograć to, co już wyprodukowaliśmy, bo wiele spektakli w naszym repertuarze...
Znaleziono 117 artykułów
Musimy trochę złapać oddechu i pograć to, co już wyprodukowaliśmy, bo wiele spektakli w naszym repertuarze...
Właściciel Zakładów Przemysłu Cukierniczego "Bałtyk", firma Bomilla, podjął decyzję o konsolidacji spółek...
Na straganach Jarmarku św. Dominika wciąż królują golonki, kiełbasy i pajdy ze smalcem i to się pewnie...
To nowy punkt na gastronomicznej mapie Trójmiasta. Nietypowy, ponieważ bardzo otwarty. Ideą "Open Kitchen",...
Jajko to w wielu kulturach symbol odradzającego się życia. Jego kształt fascynuje od wieków i stanowi...
Zbliża się Wielkanoc, czyli dla większości z nas - czas wzmożonej kuchennej aktywności. Na stołach, poza...
W piątek 11 marca Akademia Gastronomiczna rozdała najlepszym szefom kuchni w Polsce prestiżowe nagrody AIG...
Kiedy media informują o otwarciu kolejnego centrum usług i nowych miejscach pracy, w tle słychać głosy...
Czekolada czekoladzie niepodobna. Często nie zdajemy sobie sprawy, że na sklepowych półkach prawdziwej...
Nadeszła jesień, a wraz z nią sezonowe karty w trójmiejskich restauracjach. Z tej okazji postanowiliśmy...
Jak zaskoczyć gości, zanim jeszcze przyjdą na przyjęcie? Warto rozesłać nieszablonowe zaproszenia,...
Są jedną z najstarszych, a obecnie jedną z nielicznych fabryk czekolady w Polsce. Zakłady Przemysłu...
Słodkie praliny, soczyste truskawki czy tort wiśniowo-czekoladowy. Możemy otaczać się nimi bez ograniczeń....
Miłośnicy dobrych trunków po raz drugi spotkali się w Dworze Oliwskim na cyklicznym spotkaniu "Otwartej...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Morska w Sopocie. W ubiegłą środę pisaliśmy o...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Szafarnia 10 w Gdańsku. W ubiegłą środę...
Atmosfera świątecznych przygotowań to coś, co trwale zapisuje się w pamięci dziecka. Często, jako dorośli,...
Smak surowych kasztanów porównać można do orzechów laskowych, po obróbce termicznej przypominają słodkie...
Futrzany, minimalistyczny, czy w geometryczne wzory? Czy najważniejsze jest to, aby był po prostu ciepły i...
Pięciogwiazdkowy Radisson BLU obchodzi w tym roku piąte urodziny. Huczne świętowanie nie ograniczyło się do...