Gdzie zjemy ostrygi w Trójmieście?
Ostrygi kojarzone są z wykwintnym daniem, nie wszędzie są też dostępne i nie należą do najtańszych. Jedni...
Znaleziono 33 artykuły
Ostrygi kojarzone są z wykwintnym daniem, nie wszędzie są też dostępne i nie należą do najtańszych. Jedni...
Śródziemnomorskie smaki od lat cieszą się powodzeniem, dlatego restauracje oferujące owoce morza są mile...
Jesień zawitała również do kuchni, więc sezonowe karty dań pojawiły się w trójmiejskich restauracjach. W...
Każda pora roku przynosi ze sobą charakterystyczne produkty. Szefowie kuchni najlepszych restauracji...
Długie wieczory z przyjaciółmi, romantyczna kolacja we dwoje czy po prostu ochota na coś smacznego...
Idealnie skomponowany deser może być doskonałym podsumowaniem kolacji albo wybornym dodatkiem do kawy. W...
Mule to bardzo wdzięczny produkt, który każdy jest w stanie wykorzystać w swojej kuchni. Podpowiadamy, jak...
Kawior, czyli ikra ryb, to jeden z najbardziej luksusowych produktów na świecie. Kiedyś jedli go tylko...
Królik to jedno z tych mięs, które jest zarówno smaczne, jak i pełnowartościowe. Po wielu latach...
Norweska ryba skrei, zwana także "złotem Lofotów", uważana jest za najznakomitszy rodzaj dorsza na świecie....
Jamón, hiszpańska szynka długodojrzewająca, to nieodłączny element kultury iberyjskiej. Znamy ją z...
Jest błyszczący, ciemnobrązowy i ma konsystencję syropu. W smaku łagodnie cierpki i słodki. Za małą,...
Ostatnio w cyklu "Smaki Deluxe" pisaliśmy o wytrawnych deserach. Dzisiaj postanowiliśmy przyjrzeć się...
O tym, że desery przechodzą rewolucje, mogliście się przekonać niejednokrotnie przy okazji naszych relacji...
Osiąga imponujące rozmiary - nawet do trzech metrów długości i 200 kilogramów wagi. Jest dość tłusty,...
Niewiele trzeba, aby jej wyśmienite mięso stało się suche i twarde, jednak właściwe przygotowanie sprawi,...
Kiedyś często gościły na pomorskich stołach, dziś są rarytasem, którego konsumpcja kojarzy się z luksusem....
Ma wyśmienity, anyżowy smak i aromat, niewiele kalorii oraz mnóstwo właściwości zdrowotnych, jednak wciąż...
Pochodzi z Afryki i jest słodkowodna. W jej mięsie wyczuć można delikatny posmak mięty. Choć wielu uważa ją...
To jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie, przez wielu nazywana szlachetną. Jest trudno dostępna, co...