Brukiew, gęsina i klopsy królewieckie. Warsztaty w Winnym...
Wykłady dotyczące rodzimych ras gęsi, kaczek i świń oraz zalet krótkiego łańcucha dostaw, pokaz gotowania...
Znaleziono 14 artykułów
Wykłady dotyczące rodzimych ras gęsi, kaczek i świń oraz zalet krótkiego łańcucha dostaw, pokaz gotowania...
Na Jarmarku św. Dominika można znaleźć wiele unikatowych przedmiotów czy wyrobów, w tym alkoholowych. Na...
Gdańska wytwórnia likierów i brandy - Der Lachs, później restauracja Pod Łososiem, to jeden z symboli...
Minął rok od początku pandemii. W tym czasie gastronomia działała stacjonarnie przez niecałe pięć miesięcy....
Dobiegł końca rok, który był jednym z najtrudniejszych od dawna. Minione dwanaście miesięcy uderzyło w...
Niektórym deserom trudno się oprzeć. Kuszą nie tylko smakiem, ale również piękną formą. Zapytaliśmy...
To już oficjalne. W miejscu dawnej Restauracji pod Łososiem otwarto Winne Grono. Lokal znany z kuchni...
Po ponad 40 latach kończy działalność popularna gdańska Restauracja pod Łososiem. Zabytkowy lokal przy ul....
Trójmiasto może pochwalić się opinią przyjaznego w stosunku do zwierząt. Dotyczy to również kwestii...
Gdzie zjemy żabie udka, gdzie najlepszy crème brûlée, w którym miejscu gotuje Francuz, a w którym foie gras...
Już po raz siódmy będziemy mieli okazję wybrać się nocą do gdańskich restauracji, żeby skosztować...
Poza domem jadamy dziś coraz częściej, coraz więcej wymagamy więc od wybieranych lokali. Niektóre poza...
Jest błyszczący, ciemnobrązowy i ma konsystencję syropu. W smaku łagodnie cierpki i słodki. Za małą,...
Beaujolais nouveau to młode, lekkie wino z bieżącego rocznika, pochodzące z rejonu Beaujolais na północ od...