Fine Dining Week: testujemy menu Osterii Fino
3 lipca rozpoczęło się kulinarne święto - festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Tegoroczna...
Znaleziono 24 artykuły
3 lipca rozpoczęło się kulinarne święto - festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Tegoroczna...
Romantyczna wycieczka, urodziny, impreza firmowa, a może wieczór kawalerski lub panieński? Idealną...
"Talerzyki", czyli niewielkie, wyszukane dania stworzone do dzielenia się i wspólnej degustacji to moda,...
Kiedyś restauracje w okresie świątecznym na chwilę zawieszały działalność - w końcu jedliśmy wielkanocne...
Dokładnie sześć lat minęło od mojej pierwszej recenzji restauracji Corrèze w Gdańsku, w której dobrze...
Wszyscy ugodzeni strzałą Amora już w najbliższy poniedziałek obchodzą swoje święto - 14 lutego są...
Czym pachnie Wielkanoc? Cytrynową polewą, olejkiem migdałowym, prawdziwym twarogiem, jajkami z czekolady, a...
Spacer nad morzem mniej znanymi uliczkami urokliwej dzielnicy czy po centrum jednego z trzech miast to...
Fine Dining Week to wyjątkowy festiwal kulinarny, w którym biorą udział najlepsze polskie restauracje....
Niektórym deserom trudno się oprzeć. Kuszą nie tylko smakiem, ale również piękną formą. Zapytaliśmy...
Sylwester zbliża się wielkimi krokami. Ofert oczywiście nie brakuje, choć miejsca wyprzedają się z dnia na...
W poniedziałek w Warszawie odbyła się coroczna gala Żółtego Przewodnika, podczas której nagrodzono...
Przed nami kolejna edycja wydarzenia Goût de France, która rozpocznie się 21 marca. Kucharze z całego...
W poniedziałek odbyła się Gala Premierowa V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród...
Gdzie zjemy żabie udka, gdzie najlepszy crème brûlée, w którym miejscu gotuje Francuz, a w którym foie gras...
Ponad 3300 restauracji ze 150 krajów 21 marca weźmie udział w czwartej edycji święta francuskiej kuchni,...
Rok 2017 do przełomowych w trójmiejskiej gastronomii raczej nie należał, warto jednak pamiętać o kilku...
Czwarta edycja Żółtego Przewodnika Gault&Millau właśnie została opublikowana. Wyróżniono w nim 580...
Mule to drugie po krewetkach ulubione owoce morza Polaków. Nic dziwnego, że knajpy serwują je w coraz...
Lunch biznesowy, niezależnie od tego, jak bardzo oficjalny i formalny, warto uważnie zaplanować. Dobra...