- 1 Będzie 500+ dla małżeństw ze stażem? (520 opinii)
- 2 Zwężenie w centrum i remont we Wrzeszczu (254 opinie)
- 3 Wstrzymany przetarg na obwodnicę Witomina (159 opinii)
- 4 3,3 mln zł dla Sopotu na zbiorniki (22 opinie)
- 5 Koniec sporu o korty i "Górkę". Jest decyzja (104 opinie)
- 6 Pył węglowy nad Gdańskiem. Wyniki kontroli (163 opinie)
Spłonął dach i część gdyńskiej restauracji
Dogaszanie pożaru restauracji
Z ogniem walczyło w kluczowym momencie 10 zastępów strażaków.
W nocy spłonął dach i część restauracji Casa Cubeddu w Gdyni. Na miejscu z ogniem, który pojawił się po godz. 2, walczyło 11 zastępów strażaków z całego Trójmiasta.
Aktualizacja godz. 13:40 Sympatycy restauracji za pośrednictwem portalu zrzutka.pl zorganizowali zbiórkę pieniędzy na odbudowę lokalu.
Informację o pożarze pizzerii przy CH Klif otrzymaliśmy na Raport z Trójmiasta.
Trwa dogaszanie po pożarze dachu restauracji (81 opinii)
Od redakcji: jak poinformowali strażacy, palił się dach pizzerii. Na miejscu z ogniem walczyło 10 zastępów służb.
Nie ma osób poszkodowanych.
Od redakcji: jak poinformowali strażacy, palił się dach pizzerii. Na miejscu z ogniem walczyło 10 zastępów służb.
Nie ma osób poszkodowanych.
Ogień pojawił się po godz. 2 w restauracji Casa Cubeddu przy ul. Spółdzielczej w Orłowie, obok Centrum Klif.
- Zgłoszenie o pożarze dachu wpłynęło przed godz. 2:30 z numeru 112. Na miejsce łącznie 11 Państwowej Straży Pożarnej i strażacy z OSP Wiczlino. Po przybyciu okazało się, że pożarem został objęty nie tylko dach, ale też część budynku w środku - mówi Paweł Przybyłowicz, oficer prasowy komendy miejskiej straży pożarnej w Gdyni.
Pożar restauracji przy Klifie w Gdyni: szacowanie strat
Z wnętrza wyniesiono m.in. kilka butli z propan-butanem. Strażacy sprawdzali też wnętrze kamerami termowizyjnymi. Wiadomo, że nikomu nic się nie stało.
Rano strażacy dogaszali pożar i prowadzili prace rozbiórkowe.
Obecnie trwa szacowanie strat i badanie przyczyn pożaru, które ustalać będzie policja.
Miejsca
Opinie wybrane
-
2023-06-22 10:07
Straszna szkoda, wspaniałę miejsce z cudowną atmosferą. (7)
Pozdrowienia dla zespołu Casa Cubeddu. Trzymajcie się!
- 123 37
-
2023-06-23 12:51
Pamiętam jak po rozluźnieniu pandemicznym, gdy poszliśmy tam właśnie
po 2h czekania dostałem surowy makaron, a obsługa powiedziała, że 2 szefów powiedziało, że jest al dente :)
To miejsce oczywiście odwiedzałem, ale tylko przejazdem rowerem :)- 5 0
-
2023-06-23 12:36
(1)
A dla tych pracujących ponoć na czarno też pozdrowienia? A ile kg dorsza wychodzi? Podobno 490zł?
- 7 0
-
2023-06-23 12:50
To są bogaci ludzie
Mają inne restauracje. Zbiórkę to wy sobie róbcie na powodzian
- 9 1
-
2023-06-22 19:51
Wielka strata i szkoda
Szkoda tej szkody i straty wielkiej. Pracownicy trzymajcie się bo pewnie wspaniale spedzaliscie tam czas na zabawie wygłupach a pracodawca płacił wam kasę za nic. Cóż za szkoda straty. Buziaki wielkie cóż za strata i żal. Cudowna atmosfera i jeszcze cudowniejsza nazwa lokalu. Wymyślił ją geniusz marketingowy.
- 6 17
-
2023-06-22 14:47
Karma wróciła (2)
pod budowę tego wyszynku wyrżnięto mnóstwo drzew
- 9 35
-
2023-06-22 15:48
Tam już wcześniej była inna restauracja (1)
- 25 2
-
2023-06-22 17:41
Dokladnie
Mariaszek
- 12 0
-
2023-06-22 11:08
Wspaniałe miejsce z wspaniałą atmosferą (18)
Wielka szkoda i strata. Mam nadzieję , że jak najszybciej właściciel Domenico wraz ze swym wspaniałym zespołem odbuduje to miejsce. A nazwanie tej restauracji pizzerią jest niewłaściwe. Tam serwują najlepszą kuchnię włoską w Trójmieście czego dowodem była wizyta p. Makłowicza i jego rekomendacje. To jaką popularnością cieszyła się restauracja,
Wielka szkoda i strata. Mam nadzieję , że jak najszybciej właściciel Domenico wraz ze swym wspaniałym zespołem odbuduje to miejsce. A nazwanie tej restauracji pizzerią jest niewłaściwe. Tam serwują najlepszą kuchnię włoską w Trójmieście czego dowodem była wizyta p. Makłowicza i jego rekomendacje. To jaką popularnością cieszyła się restauracja, świadczy ilość ludzi odwiedzających to miejsce i delektujących się nie tylko przepysznym jedzeniem ale i wspaniałą rodzinną atmosferą. Bardzo współczuje Domenico ,bo stworzył miejsce, gdzie z przyjemnością się wracało i spędzało super chwile .Życzę całemu zespołowi restauracji , aby jak najszybciej można było tam wrócić. Stała klientka wraz z rodziną.
- 206 54
-
2023-06-23 13:19
Widać nigdy nie byłaś we Włoszech ! I nie jadłaś prawdziwych dań włoskich ! Nie opowiadaj bzdur o twardym jak skala makaronie i nie dopieczonym mięsie mielonym !!!
- 1 1
-
2023-06-23 12:39
Maklowicz to gastronomiczny kaznodzieja, aktualnie ma posluge w pampolu.
Smak identyczny z naturalnym..
- 2 0
-
2023-06-22 19:58
Strata straty i żal
Cóż za szkoda szkody i strata niepowetowana. Obyscie się odbudowali i wrócili z jeszcze durniejszą nazwą. Pewnie za obsługę 5 osób braliście te wymyślone opłaty np 10-20% więcej mimo że nie robiliście nic dla większej grupy. Takie sciemniane opłaty powinny być karane.
- 5 7
-
2023-06-22 16:18
to skąd tyle niepochlebnych opinii i słaba ocena na portalu?
- 5 2
-
2023-06-22 16:10
Makłowicz to jakieś guru kulinarne?
Nie znam restauracji, więc może była super, ale Makłowicz to jedynie celebryta
- 13 4
-
2023-06-22 15:30
No troche Ciebie poniosło (2)
Z tą najlepsza włoską kuchią to trochę przesadzilles.Atmosfera super , ale kuchnia przeciętna.
- 11 5
-
2023-06-22 19:10
Poniżej przeciętnej i byle hajs się zgadzal
- 6 2
-
2023-06-22 16:48
Ja bym to nie nazwał kuchnią włoską.
To taki bar, większość pizza i makaron.
- 8 4
-
2023-06-22 13:21
(2)
Mnie to pachnie co najmniej kryptoreklamą. I to taką grubą.
- 9 8
-
2023-06-22 13:27
kryptoreklamą pożaru? (1)
- 3 5
-
2023-06-22 16:49
Straży pożarnej
- 3 2
-
2023-06-22 13:20
(4)
Ten sam Makłowicz co zainwestował niedawno w fabrykę konserw Pamapolu? Takie pyszne konserwy mniam mniam.
- 16 9
-
2023-06-22 14:47
Dlaczego wyznacznikiem jest Makłowicz?
- 20 1
-
2023-06-22 13:26
a próbowałeś? (2)
akurat jeśli chodzi o gotowe dania, konserwy to jest spoko opcja
- 3 4
-
2023-06-22 18:27
(1)
A widziałeś ich skład, np. pasztetu? Chyba nie, więc nie kpij sobie:
Guma guar
Woda
Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka
Tłuszcz wieprzowy
Wątroba wieprzowa
Skórki z kurczaka
Skórki wieprzowe
Kasza manna
Mąka pszenna
Sól
MąkaA widziałeś ich skład, np. pasztetu? Chyba nie, więc nie kpij sobie:
Guma guar
Woda
Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka
Tłuszcz wieprzowy
Wątroba wieprzowa
Skórki z kurczaka
Skórki wieprzowe
Kasza manna
Mąka pszenna
Sól
Mąka sojowa
Białka mleka
Cytryniany sodu (E 331)
Guma tara
Przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma (E 407a)
Białko wieprzowe
Guma celulozowa
Przyprawy
Marchew suszona
Cebula suszona
Pasternak suszony
Liście selera suszone
Czosnek suszony
Natka pietruszki suszona
Zioła
Papryka suszona
Pomidory suszone
Glutaminian monosodowy (E 621)
5rybonukleotydy disodowe (E 635)
Cukier
Hydrolizat białka sojowego
Ekstrakt drożdżowy
Ekstrakt z papryki (E 160c)
Aromaty
Kwas cytrynowy
Azotyn sodu
Tych skórek jest parę procent dosłownie. Sama woda i chemia.- 15 0
-
2023-06-22 18:54
To rzeczywiście wykwintne danie dla konesera i smakosza! Guma guar z mom'em i wzmacniaczem smaku. Boże!
- 11 1
-
2023-06-22 11:26
nie masz pojęcia o włoskiej kuchni (1)
fatalne tiramisu - mascarpone nie widziało wstyd
- 22 22
-
2023-06-22 19:09
Prawda
- 7 1
-
2023-06-22 10:18
Wielka szkoda (7)
Wspaniała restauracja i właściciele.
- 134 40
-
2023-06-23 12:30
Jak to zrzuta?
Ubezpieczenie zwrócić
- 0 0
-
2023-06-22 20:00
Szkoda szkody i wlascicieli
Na hutniczej niech otworzą restauracje. Sukces gwarantowany. Brakuje tam włoskiej kuchni a zwłaszcza miejsca gdzie spokojnie można wychleptac wino. Zamiast tego pije się jabole w krzakach i zagryza bułką.
- 0 6
-
2023-06-22 10:42
(3)
Mam nadzieję ze odbudują tę perełkę na szlaku trójmiejskich kulinariów i ze wrócą tylko mocniejsi!
- 27 11
-
2023-06-22 12:35
Ty sobie możesz mnieć nadzieję nic więcej. (2)
Zwykle interesy to są ,komuś nieszło i pewnie na ubezpieczenie poszedl
- 10 23
-
2023-06-22 13:18
a Ty, jak to mówią - w du**e byłeś g*wno widziałeś, ale się wymądrzasz. (1)
Widać, że nie masz bladego pojęcia o tym miejscu ze świetnymi ludźmi i jedzeniem, pełnym przez cały tydzień, mistrzu biznesu.
Nie życz innemu, co Tobie niemiłe.- 21 6
-
2023-06-22 19:11
Weźcie skończcie bronic tego przybytku. Bo to nawet kuchnia włoska nie było. Tylko pseudo jedzenie włoskie.
- 9 7
-
2023-06-22 10:37
A mi nie bo na biednego nie trafilo.dostanie z ubezpieczenia 2 razy tyle,czyli pomysl na biznes sie sprawdzil
- 13 51
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.