• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Spłonął dach i część gdyńskiej restauracji

Patsz
22 czerwca 2023 (artykuł sprzed 1 roku)  Raport
Opinie (286)
aktualizacja: godz. 13:40 (22 czerwca 2023)

Dogaszanie pożaru restauracji

Z ogniem walczyło w kluczowym momencie 10 zastępów strażaków.

W nocy spłonął dach i część restauracji Casa CubedduMapka w Gdyni. Na miejscu z ogniem, który pojawił się po godz. 2, walczyło 11 zastępów strażaków z całego Trójmiasta.

Czytelnicy poinformowali nas o tym w Raporcie.
Widzisz coś ciekawego? + dodaj Raport


Aktualizacja godz. 13:40 Sympatycy restauracji za pośrednictwem portalu zrzutka.pl zorganizowali zbiórkę pieniędzy na odbudowę lokalu.



Informację o pożarze pizzerii przy CH Klif otrzymaliśmy na Raport z Trójmiasta.

05:50 22 CZERWCA 23

Trwa dogaszanie po pożarze dachu restauracji (81 opinii)

Casa Cubeddu w Gdyni.

Od redakcji: jak poinformowali strażacy, palił się dach pizzerii. Na miejscu z ogniem walczyło 10 zastępów służb.

Nie ma osób poszkodowanych.
Casa Cubeddu w Gdyni.

Od redakcji: jak poinformowali strażacy, palił się dach pizzerii. Na miejscu z ogniem walczyło 10 zastępów służb.

Nie ma osób poszkodowanych.


Ogień pojawił się po godz. 2 w restauracji Casa Cubeddu przy ul. Spółdzielczej w Orłowie, obok Centrum Klif.

- Zgłoszenie o pożarze dachu wpłynęło przed godz. 2:30 z numeru 112. Na miejsce łącznie 11 Państwowej Straży Pożarnej i strażacy z OSP Wiczlino. Po przybyciu okazało się, że pożarem został objęty nie tylko dach, ale też część budynku w środku - mówi Paweł Przybyłowicz, oficer prasowy komendy miejskiej straży pożarnej w Gdyni.

Pożar restauracji przy Klifie w Gdyni: szacowanie strat



Z wnętrza wyniesiono m.in. kilka butli z propan-butanem. Strażacy sprawdzali też wnętrze kamerami termowizyjnymi. Wiadomo, że nikomu nic się nie stało.

Rano strażacy dogaszali pożar i prowadzili prace rozbiórkowe.

Obecnie trwa szacowanie strat i badanie przyczyn pożaru, które ustalać będzie policja.
Patsz

Miejsca

Opinie (286) ponad 20 zablokowanych

  • Czy dobrze widzę i na dachu są panele fotowoltaiczne? (1)

    Temperatury nie pomagają tym instalacją

    • 7 5

    • Raczej jednak gangi. Haraczu nie zapłacił (i bardzo dobrze).

      • 0 1

  • Oczywiście kolejny przypadkowy pożar

    Tera czas na Gdynię. Masakra

    • 6 3

  • zimie potrawy na sylwestra i brak sztućców 300 osób w sali dla 100osób (2)

    taka super ta "restauracja"?

    • 17 16

    • Tomeczku to tutaj nie było sylwestra.

      Nie pamiętasz, byłeś w Grajewie.

      • 2 3

    • Tomaszu

      Polska języka, trudna języka. Do szkoły.

      • 2 3

  • Opinia wyróżniona

    Wspaniałe miejsce z wspaniałą atmosferą (18)

    Wielka szkoda i strata. Mam nadzieję , że jak najszybciej właściciel Domenico wraz ze swym wspaniałym zespołem odbuduje to miejsce. A nazwanie tej restauracji pizzerią jest niewłaściwe. Tam serwują najlepszą kuchnię włoską w Trójmieście czego dowodem była wizyta p. Makłowicza i jego rekomendacje. To jaką popularnością cieszyła się restauracja, świadczy ilość ludzi odwiedzających to miejsce i delektujących się nie tylko przepysznym jedzeniem ale i wspaniałą rodzinną atmosferą. Bardzo współczuje Domenico ,bo stworzył miejsce, gdzie z przyjemnością się wracało i spędzało super chwile .Życzę całemu zespołowi restauracji , aby jak najszybciej można było tam wrócić. Stała klientka wraz z rodziną.

    • 206 54

    • nie masz pojęcia o włoskiej kuchni (1)

      fatalne tiramisu - mascarpone nie widziało wstyd

      • 22 22

      • Prawda

        • 7 1

    • (4)

      Ten sam Makłowicz co zainwestował niedawno w fabrykę konserw Pamapolu? Takie pyszne konserwy mniam mniam.

      • 16 9

      • a próbowałeś? (2)

        akurat jeśli chodzi o gotowe dania, konserwy to jest spoko opcja

        • 3 4

        • (1)

          A widziałeś ich skład, np. pasztetu? Chyba nie, więc nie kpij sobie:

          Guma guar
          Woda
          Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka
          Tłuszcz wieprzowy
          Wątroba wieprzowa
          Skórki z kurczaka
          Skórki wieprzowe
          Kasza manna
          Mąka pszenna
          Sól
          Mąka sojowa
          Białka mleka
          Cytryniany sodu (E 331)
          Guma tara
          Przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma (E 407a)
          Białko wieprzowe
          Guma celulozowa
          Przyprawy
          Marchew suszona
          Cebula suszona
          Pasternak suszony
          Liście selera suszone
          Czosnek suszony
          Natka pietruszki suszona
          Zioła
          Papryka suszona
          Pomidory suszone
          Glutaminian monosodowy (E 621)
          5rybonukleotydy disodowe (E 635)
          Cukier
          Hydrolizat białka sojowego
          Ekstrakt drożdżowy
          Ekstrakt z papryki (E 160c)
          Aromaty
          Kwas cytrynowy
          Azotyn sodu

          Tych skórek jest parę procent dosłownie. Sama woda i chemia.

          • 15 0

          • To rzeczywiście wykwintne danie dla konesera i smakosza! Guma guar z mom'em i wzmacniaczem smaku. Boże!

            • 11 1

      • Dlaczego wyznacznikiem jest Makłowicz?

        • 20 1

    • (2)

      Mnie to pachnie co najmniej kryptoreklamą. I to taką grubą.

      • 9 8

      • kryptoreklamą pożaru? (1)

        • 3 5

        • Straży pożarnej

          • 3 2

    • No troche Ciebie poniosło (2)

      Z tą najlepsza włoską kuchią to trochę przesadzilles.Atmosfera super , ale kuchnia przeciętna.

      • 11 5

      • Ja bym to nie nazwał kuchnią włoską.

        To taki bar, większość pizza i makaron.

        • 8 4

      • Poniżej przeciętnej i byle hajs się zgadzal

        • 6 2

    • Makłowicz to jakieś guru kulinarne?

      Nie znam restauracji, więc może była super, ale Makłowicz to jedynie celebryta

      • 13 4

    • to skąd tyle niepochlebnych opinii i słaba ocena na portalu?

      • 5 2

    • Strata straty i żal

      Cóż za szkoda szkody i strata niepowetowana. Obyscie się odbudowali i wrócili z jeszcze durniejszą nazwą. Pewnie za obsługę 5 osób braliście te wymyślone opłaty np 10-20% więcej mimo że nie robiliście nic dla większej grupy. Takie sciemniane opłaty powinny być karane.

      • 5 7

    • Maklowicz to gastronomiczny kaznodzieja, aktualnie ma posluge w pampolu.

      Smak identyczny z naturalnym..

      • 2 0

    • Widać nigdy nie byłaś we Włoszech ! I nie jadłaś prawdziwych dań włoskich ! Nie opowiadaj bzdur o twardym jak skala makaronie i nie dopieczonym mięsie mielonym !!!

      • 1 1

  • Zaczyna się ...

    Jak to u Reymonta w "Ziemii Obiecanej" gesheft nie wyszedł, ale grunt że było dobrze ubezpieczone ...

    • 11 13

  • Konkurencja działa !

    • 8 4

  • Sama sie nie spaliła,niestety

    • 6 4

  • Nie szło to ubezpieczenie poszło ? :D (2)

    • 15 23

    • (1)

      Nie szło? Człowieku tam stolika nje można było dorwać bez rezerwacji

      • 6 3

      • Bo specjalnie tak robili , żeby ludzie myśleli ze taki popyt ! A jak wchodziłeś to zawsze pare stołów pustych stało ! Dziwne prawda !

        • 1 2

  • Przekręt z ubezpieczenia? (1)

    Tak to wygląda...

    • 12 20

    • Raczej haraczu nie zapłacił.

      • 2 1

  • Wszystko spalim i usieczem "Ogniem i mieczem"

    • 5 8

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane