Ziemniaki w diecie - jak i dlaczego warto je jeść?
Ziemniaki są doskonałym źródłem potasu i błonnika pokarmowego, więc ułatwiają trawienie, poprawiają...
Znaleziono 37 artykułów
Ziemniaki są doskonałym źródłem potasu i błonnika pokarmowego, więc ułatwiają trawienie, poprawiają...
Ruchanki z fjutem, dziadówka, szmurowany pomuchel, zylc i śledź. Kuchnia kaszubska to wiele tradycyjnych...
Slédz w smiotanie, plôck pò kaszëbskù albo piekłô swiniô noga w piwie - to prawdziwe kaszubskie smakołyki....
Lokalni artyści przy wykorzystaniu zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych metod, stworzą wyjątkową...
Wirtualne gotowanie z Marcinem Popielarzem i koszyk pełen regionalnych, pomorskich pyszności, który będzie...
Po kilku miesiącach ograniczeń związanych z koronawirusem, spragnieni wyjazdów szukamy możliwości do...
Kuchnia dawnych gdańszczan była bardzo urozmaicona. Wiedzą o tym szefowie kuchni, którzy w swoich...
Po ostatnim felietonie "Barszczyk czy grzybowa" w cyklu "Trójmiejskie historie kulinarne", dostałam od...
Sopocka restauracja Świnka w trawce pod jabłonką wprowadza nowe menu przygotowane przez nowego szefa...
- Na dużą część tej książki złożyły się tak naprawdę tajemnice poliszynela, historie, o które każdy...
Kulinarne premiery i dania znane z kart trójmiejskich restauracji. Kilkudziesięciu szefów kuchni i...
Nie jest łatwo znaleźć idealną parę, zwłaszcza gdy te poszukiwania prowadzimy w kuchni. Przychodząc do...
Zastawianie sieci, które odbywało się w zapustny poniedziałek, wiązało się z wielką ucztą i magicznymi...
Jednym smakuje, inni nie przepadają za jej zdecydowanym smakiem, powszechnie uważa się ją za rarytas....
Jak smakuje Pomorze? O tym będzie można się przekonać podczas imprezy, która odbędzie się w niedzielę, w...
Na Pomorzu jest 40 miejsc opatrzonych znakiem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Do końca sierpnia...
Zabytkowy i historyczny Gdańsk, modny i luksusowy Sopot, nowoczesna, postępowa Gdynia - tak w skrócie można...
Kiedyś były uważane za estetyczny, ozdobny kwiat, trochę później za niesmaczne diabelskie jabłka. Nasze...
Nabożeństwo rezurekcyjne rozpoczynało się o świcie, a przed mszą wszyscy zbierali się na wzgórzu, żeby...
Wędzony, w jajecznicy w galarecie, smażony. Węgorz to rarytas tradycyjnej pomorskiej kuchni. Niestety, jego...