Historie kulinarne: gotowanie na ekranie
Kiedy jest mi smutno, gdy czuję się chora i nie wiem, co ze sobą począć, odpalam "Nigella gryzie" (w...
Znaleziono 54 artykuły
Kiedy jest mi smutno, gdy czuję się chora i nie wiem, co ze sobą począć, odpalam "Nigella gryzie" (w...
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy...
Honorowe miejsce w moim domu zajmuje przeszklona szafka wypchana po brzegi starociami. Trzymam tu moje...
W świecie wzmożonej konsumpcji, natłoku przedmiotów i zakupów, które robią się same za jednym kliknięciem,...
Najlepsze roczniki win potrafią kosztować fortunę. Sommelierzy i specjaliści zajmujący się winem wyszukują...
Kilka felietonów wcześniej, w cyklu Trójmiejskie historie kulinarne, pisałam, że na widok szarlotki i...
Moi dziadkowie myli każdy woreczek foliowy i starannie go osuszali, wieszając na kranie. Każdy kubeczek po...
Za nami wiosenne zauroczenie nowalijkami. Mamy za sobą niezapomnianą słodycz pierwszego groszku, chrupkość...
Myślę: "długi weekend" albo "niedziela wolna od handlu" i widzę tłumy okupujące markety dzień przed oraz...
To zaczyna się mniej więcej na dwa-trzy tygodnie przed świętami. Mama dzwoni do mnie i do sióstr i...
- Przy pierwszym kontakcie ze starymi książkami kulinarnymi najbardziej zaskakujące było bogactwo smaków,...
Luty to dla mnie najcięższy miesiąc w kuchni. Moje kubki smakowe są już znudzone rozgrzewającymi zupami,...
Po ostatnim felietonie "Barszczyk czy grzybowa" w cyklu "Trójmiejskie historie kulinarne", dostałam od...
Każdy ma swoje ukochane smaki świąteczne - dla jednych nie ma wigilii bez zupy grzybowej, dla innych bez...
Czwarta edycja Żółtego Przewodnika Gault&Millau właśnie została opublikowana. Wyróżniono w nim 580...
Lubię zaglądać do nadgryzionych zębem czasu zakątków Trójmiasta i poznawać ich historię (mój ulubiony dział...
Jesień to taki czas, kiedy mam niegasnącą ochotę na szarlotkę. Wypiekam ją nałogowo, z kwaśnych dziczek za...
Kiedy chodziłam do podstawówki, każdy coś kolekcjonował. Na długiej przerwie kwitł handel wymienny,...
Kilkunastu trójmiejskich blogerów świętowało Dzień Blogów w czwartek wieczorem w gdańskiej restauracji...
Wspólnie z Trójmiejskim Bankiem Żywności w 2016 roku przekazały 2000 ton żywności ponad 15 tysiącom...