Problemy gastronomii: nie mówią po polsku, bez umowy o...
Gastronomia to fascynująca branża, lecz i ją toczą problemy, z którymi zmaga się od dekad, m.in. napięcie...
Znaleziono 16 artykułów
Gastronomia to fascynująca branża, lecz i ją toczą problemy, z którymi zmaga się od dekad, m.in. napięcie...
Jeśli masz więcej niż 30 lat i nie możesz znaleźć pracy, warto pomyśleć o zdobyciu nowych kwalifikacji....
- Nie wiem, ile jeszcze pogram, ale po zakończeniu kariery rozważam powrót do gastronomii, bo z zawodu...
Do uprawiania rugby Piotr Lebioda dał się namówić starszym kolegom. - Od razu połknąłem bakcyla. To nie...
Kim są pochodzący z zagranicy szefowie kuchni, którzy z Trójmiastem związali swoje życie zawodowe? Yewei...
Przez cały rok na talerzach w restauracjach pojawiają się wszystkie możliwe składniki. Goście nie są raczej...
Bierność na kuchni i trzymanie się zasad to śmierć. Musimy być kreatywni, musimy wciąż szukać czegoś...
Programy telewizyjne często prezentują pięknie ubranych i wypoczętych kucharzy o promiennych uśmiechach....
Według badania przeprowadzonego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Gdańsku w powiecie gdańskim i w Gdańsku...
Koniec sezonu. Czas na refleksję. Ale nie emocjonalną. Bardziej statystyczną. Konkretną. Liczbową....
Mechanik samochodowy, kucharz i fryzjer to najpopularniejsze kierunki w zasadniczych szkołach zawodowych w...
Trzygwiazdkowy hotel leżący tuż przy drodze łączącej Gdynię z Półwyspem Helskim. Brzmi nie najlepiej, ale...
Brak współpracy pomiędzy pracodawcami, a szkołami, koszty wykształcenia absolwentów niewspółmiernie wysokie...
Operator wózków widłowych, kucharz, elektryk, księgowy, portowiec, hakowy, marynarz, ochroniarz - m.in....
Przez dwanaście lat był szefem kuchni sopockiego Rozmarynu, później prowadził kuchnię restauracji Fellini...
W Zespole Szkół Sportowych przy ul. Władysława IV zorganizowano coroczną gdyńską "Giełdę szkół...