Wojciech Amaro promuje gdańską kuchnię
Wszystko zaczęło się od książki "Smaki Gdańska", która w 2022 r. przywróciła do życia nieco już zapomniane...
Znaleziono 21 artykułów
Wszystko zaczęło się od książki "Smaki Gdańska", która w 2022 r. przywróciła do życia nieco już zapomniane...
Pyszna, aromatyczna, dobrze wypieczona kaczka, uchodzące za jedno z najzdrowszych mięs - mięso królika -...
Po raz dwunasty przewodnik "Poland 100 Best Restaurants" przyznał swoje wyróżnienia najlepszym restauracjom...
Kuchnia dawnego Gdańska była bogata, różnorodna i eklektyczna, o czym przypomniały autorki książki Smaki...
Jest takie miejsce w Gdańsku, które łączy w sobie restaurację, galerię sztuki i dom kultury. Mowa o Oria...
Atelier BonŻur to kameralna restauracja przy ul. Piwnej 36/39 w Gdańsku. Niegdyś w tym miejscu mieścił się...
11 listopada to nie tylko rocznica odzyskania niepodległości, ale także Dzień Polskiej Gęsi. Od kilku lat -...
Foodstagramming, czyli moda na fotografowanie jedzenia, a następnie publikowanie zdjęć w serwisach...
Wakacje to czas, kiedy znacznie częściej wybieramy się do restauracji z całą rodziną. Nic dziwnego, że...
To jedno z najsmaczniejszych mięs, kojarzonych z kuchnią staropolską. Szlachetniejsza niż drób, zachowująca...
Festiwal Restaurant Week powoli dobiega końca. Do 15 kwietnia można jeszcze rezerwować stoliki na specjalne...
Za nami niemal dwa tygodnie tegorocznej edycji Restaurant Week - festiwalu kulinarnego, w którym bierze...
Zestawy lunchowe cieszą się sporą popularnością. Kiedyś serwowały je przede wszystkim restauracje...
Rozpoczął się największy i najpopularniejszy festiwal kulinarny w Polsce - Restaurant Week. Od 23 marca do...
Comfort food, czyli jedzenie, które z każdym kęsem poprawia nastrój i sprawia, że czujemy się odprężeni....
W piątek, 17 września, w Gdańsku odbędzie się V Charytatywny Koncert Gwiazd. Zebrane środki zasilą konto...
Aż 25 trójmiejskich restauracji weźmie udział w jesiennej edycji Restaurant Week. Ten cieszący się dużą...
Dwa menu, trzy dania i 23 restauracje z Trójmiasta - właśnie ruszył Restaurant Week, największy i...
Głębinowa żabnica, seppia z owocami morza, carpaccio z buraka, ostryga holenderska, chłodnik śliwkowy -...
Dobiegł końca rok, który był jednym z najtrudniejszych od dawna. Minione dwanaście miesięcy uderzyło w...