Gdzie się podziały food trucki?
Był czas, że food trucki można było spotkać w wielu ruchliwych punktach miasta. Parkowały tam, gdzie byli...
Znaleziono 144 artykuły
Był czas, że food trucki można było spotkać w wielu ruchliwych punktach miasta. Parkowały tam, gdzie byli...
O tym, że budowanie marki wymaga czasu i cierpliwości, a jej potrzeba więcej, gdy klient niełatwy, że nawet...
Pandemia covid, kryzys energetyczny czy wojna w Ukrainie pokazały, jak konieczna jest współpraca wszystkich...
Gastronomia nudy nie znosi, więc co sezon obserwujemy zmieniające się trendy kulinarne. Niektóre zostały z...
Ponad 70-letni wietnamski imigrant i weteran wojenny od kilkunastu lat prowadzi na wrzeszczańskim rynku...
Pandemia obudziła dyskusję o skracaniu łańcucha dostaw i powrocie produkcji do Europy. Wojna w Ukrainie z...
Według danych Komisji Europejskiej tylko na polskim rynku brakuje obecnie ok. 50 tys. programistów. W całej...
Pracując długo w jednym miejscu pracy, często nabywamy doświadczenia, które pomogłoby nam we własnym...
Magda Gessler od 12 lat stara się ratować gastronomiczne biznesy. Nie zawsze z pozytywnym skutkiem, o czym...
Polska branża noclegowa boleśnie odczuła skutki covidowych obostrzeń. Wśród hoteli problemy z regulowaniem...
Unieszkodliwianie niebezpiecznych odpadów stanowi obecnie jedno z największych wyzwań współczesnego świata....
Podczas gali Rocky Boxing Night 13 w Teatrze Szekspirowskim odbyło się osiem pojedynków. W walce wieczoru...
W przyszłości zniknie 20 proc. zawodów. Chodzi m.in. o pracowników administracji i sprzedawców, w tym...
Zaorana ziemia, rolnik w kaloszach karmi kury, tuż obok przejeżdża pociąg, niedaleko zatrzymuje się miejski...
Dlaczego cały świat przechodzi do chmury? Czy to jest bezpieczne? Dlaczego chmura ułatwia wykorzystanie...
Po książki przychodzili tu rodzice, obiekt odwiedzały też dzieci w poszukiwaniu literatury innej od...
"Bić albo nie bić?" - na to pytanie, parafrazując słowa mistrza ze Stratfordu, szukają odpowiedzi nie tylko...
Coraz wyższe ceny energii, kryzys energetyczny na świecie i zwiększające się zapotrzebowanie na prąd. Czy...
CieKawa Kawiarnia - lokal, w którym jako kelnerzy i bariści pracowały osoby z niepełnosprawnościami,...
Food hall to pomysł na wiele restauracji pod jednym dachem. Takich inicjatyw powstaje coraz więcej, także w...