Romantyczna i elegancka kolacja w Trójmieście
Urzekających miejsc w Trójmieście nie brakuje. My tym razem postanowiliśmy podpowiedzieć, dokąd wybrać się...
Znaleziono 69 artykułów
Urzekających miejsc w Trójmieście nie brakuje. My tym razem postanowiliśmy podpowiedzieć, dokąd wybrać się...
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy...
Kawior, czyli ikra ryb, to jeden z najbardziej luksusowych produktów na świecie. Kiedyś jedli go tylko...
Tylko przez trzy dni goście restauracji gdańskiego Radisson Blu Hotel będą mogli skosztować dań ze...
Czołowi politycy z Polski i świata, gwiazdy i celebryci. Postanowiliśmy sprawdzić, dla kogo znanego...
Uczestnicy festiwalu kulinarnego Restaurant Week, który w kwietniu odbywał się w wybranych restauracjach...
W tym tygodniu publikujemy trzeci i ostatni tekst z cyklu, w którym trójmiejscy szefowie kuchni zdradzają...
To już drugi tekst z cyklu, w którym trójmiejscy szefowie kuchni przedstawiają propozycje wigilijnych dań -...
Wygląda niepozornie, nawet nieapetycznie, a mimo to nazywana jest jedzeniem bogów, białym złotem, sacrum...
Amuse-bouche, czyli maleńkie danie na maksymalnie trzy kęsy, w najlepszych restauracjach rozpoczyna kolację...
O ogrodnictwie Zofii Zienkiewicz wiedzą niemal wszyscy z trójmiejskiej branży kulinarnej. Odwiedzając...
O tym, że desery przechodzą rewolucje, mogliście się przekonać niejednokrotnie przy okazji naszych relacji...
Z początkiem maja sopocka restauracja Brasserie d'Or oficjalnie przestała istnieć, a na jej miejscu otwarto...
Wiosną możemy liczyć w Trójmieście na kilka nowości: świeże oblicze zaprezentuje klub Soho, nieopodal...
Marzec przynosi szeroką ofertę wydarzeń. W pierwszej połowie miesiąca w szczególności panie uczestniczyć...
Osiąga imponujące rozmiary - nawet do trzech metrów długości i 200 kilogramów wagi. Jest dość tłusty,...
Dla niektórych święta Bożego Narodzenia to ważny okres wyciszenia i duchowych przeżyć, inni cieszą się z...
Pustynie, galerie sztuki, a nawet kościoły mogą stać się dobrą przestrzenią dla zrealizowania wizji...
Niewiele trzeba, aby jej wyśmienite mięso stało się suche i twarde, jednak właściwe przygotowanie sprawi,...
Zazwyczaj jest serwowany jako digestif, po posiłku. Koneserzy trunku nie uznają spożywania go jednym...