Gaston Sangoy: Wodą lejemy w karnawale
- Myślę, że największą różnicą pomiędzy Wielkanocą w Polsce i Argentynie jest to, że u nas mamy w tym...
Znaleziono 151 artykułów
- Myślę, że największą różnicą pomiędzy Wielkanocą w Polsce i Argentynie jest to, że u nas mamy w tym...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Przystanek Orłowo w Gdyni. Ostatnio pisaliśmy o...
Nurkowanie to drogi sport, nie tylko ze względu na wysokie ceny sprzętu i kursów. Każdorazowe zanurzenie...
W sierpniu gdańska restauracja Szafarnia 10 zakupiła nowe, 375-litrowe homarium. Z tej okazji...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Pieterwas Krew i Woda w Gdyni. Ostatnio...
W lipcu mija 10 lat od otwarcia restauracji na Bulwarze Nadmorskim . Obiekt szybko zyskał grono stałych...
Kończy się rozbudowa zbiornika retencyjnego "Kiełpinek" w dzielnicy Karczemki . Mieszkańcy dzielnicy...
Smażona ryba najlepiej smakuje z... widokiem na morze. Pytanie tylko: flądra czy dorsz? A może turbot?...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Morska w Sopocie. W ubiegłą środę pisaliśmy o...
Trzydzieści tysięcy złotych za kilogram - tyle może kosztować najlepszej jakości szafran. Kto ma tego...
Wyobraźmy sobie kociołek wypełniony idealnie doprawionym bulionem, zaś obok niego olbrzymią drewnianą tacę...
Jedzenie z Włoch kochamy miłością wyjątkową. Restauratorzy dobrze o tym wiedzą i dlatego najnowszy przegląd...
Kilka kolejnych lokali otwarto w Gdańsku, Gdyni i Sopocie. Wśród nich znalazł się m.in. nowy browar...
19 lipca pierwszych gości przyjęła restauracja Szafarnia 10, usytuowana w Gdańsku pod tym samym adresem. W...
Ostatnia odsłona "Weekendu za pół ceny" za nami. Tym razem z 50 proc. rabatem można było skosztować potraw...
Kolejna impreza z cyklu "Weekend za pół ceny" odbędzie się w weekend, 12-13 kwietnia. Gdańscy restauratorzy...
Zwyciężczyni pierwszej edycji programu Masterchef, Basia Ritz po 25 latach spędzonych w Niemczech wróciła...
Szósta edycja weekendu za pół ceny nie będzie się ograniczała wyłącznie do grodu nad Motławą. Imprezy...
Do niedawna mieszkańcy Trójmiasta sceptycznie podchodzili do tematu brunchu, pozostając wiernym tradycji...
Sezon na bałtyckiego dorsza (nie mylić z atlantyckim!) trwa. Właśnie teraz jego mięso jest najlepsze i ma...