Bitwa na... wino. Kolacja sommelierów w Sztuczce
Cztery dania, trzynaście win i największe zagęszczenie sommelierów na metr kwadratowy. W czwartek w...
Znaleziono 23 artykuły
Cztery dania, trzynaście win i największe zagęszczenie sommelierów na metr kwadratowy. W czwartek w...
21 702 444 zł - za taką kwotę wystawiono na sprzedaż lokal po dawnym Cristalu, uważanym w czasach...
Tereny przemysłowe i industrialne, zwykłe, choć urokliwe ulice, skwery i place - miejsca, których...
Spłonęło gospodarstwo Kaszubska Koza w Robaczkowie, znane z produkcji serów zagrodowych cenionych nie tylko...
Popularność pizzy trwa nieprzerwanie od wielu lat. To nadal jedno z najchętniej zamawianych dań w Polsce. I...
Jesień to niezwykła pora roku, która inspiruje do kulinarnych eksperymentów i odkryć, także przy wyborze...
Ten dzień - 9 lutego - powinni kojarzyć wszyscy wielbiciele pizzy. To właśnie wtedy obchodzimy...
Choć większość z nas dzieli pizzę na dwie kategorię - na cienkim i grubym cieście - stylów przygotowywania...
Wśród nowych lokali, które odwiedziliśmy w tym tygodniu, znajdziecie grill bar ze specjałami, autorską...
Degustacje win odbywają się w Trójmieście regularnie. Jednak ta, która odbyła się we wtorkowy wieczór w...
Mówi się, że "nie szata zdobi człowieka", ale zdecydowanie kieliszek zdobi wino. Kształt, wielkość, waga,...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Przystanek Orłowo w Gdyni. Ostatnio pisaliśmy o...
Nadeszła jesień, a wraz z nią sezonowe karty w trójmiejskich restauracjach. Z tej okazji postanowiliśmy...
Wieczór włoski, który miał miejsce w sobotę w restauracji Lobster, zapewnił gościom kulinarną podróż w...
Wine Time to cykliczne spotkania przy winie, doskonałym jedzeniu i w oryginalnym wnętrzu salonu BoConcept....
W filmowych hitach muzyczna klasyka towarzyszy postaciom co najmniej dziwacznym i o chorej psychice. Czego...
Inspirująca, różnorodna, a zarazem prosta - kuchnia włoska podbija serca ludzi na całym świecie. Pizza,...
Nim pojedziemy do Włoch, zastanówmy się, czy na pewno wybieramy kraj, o którym wiemy prawie wszystko....
Polenta z borowikami lub ragù z dzika, liście szałwii z pastą z anchois smażone w głębokim tłuszczu,...
Kiedy widzę przejeżdżające Alfa Romeo, zdejmuję kapelusz z głowy - tak miał mówić o alfach sam Henry...