"Chilli". Odważna powieść gdańskiej debiutantki
Pola Rewako to młoda pisarka, która niedawno zadebiutowała na rynku wydawniczym kontrowersyjną powieścią...
Znaleziono 282 artykuły
Pola Rewako to młoda pisarka, która niedawno zadebiutowała na rynku wydawniczym kontrowersyjną powieścią...
Przedstawiamy kilka nowych restauracji i barów, które w ostatnim czasie otwarto w Trójmieście. Przeczytaj...
Ruszył sezon na przeziębienia, zakatarzeni szukamy "czegoś" na wzmocnienie odporności. Układ immunologiczny...
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy...
W świecie wzmożonej konsumpcji, natłoku przedmiotów i zakupów, które robią się same za jednym kliknięciem,...
W środowy wieczór w restauracji Hotelu Haffner w Sopocie odbyła się sześciodaniowa kolacja komentowana,...
Przez weekend w godz. 12-20 na parkingu za Galerią Metropolia we Wrzeszczu na miłośników kuchni ulicznej...
Każda pora roku przynosi ze sobą charakterystyczne produkty. Szefowie kuchni najlepszych restauracji...
Restauracja Eliksir co dwa miesiące przedstawia nowe menu. Nowe, zainspirowane survivalem, zaprezentowano...
Potrawy i napoje kuchni z niemal każdego zakątka naszego globu, serwowane z lokali na dwóch, trzech i...
Pół setki foodtrucków z jedzeniem ulicznym z całego świata zaparkowało na placu Zebrań Ludowych . Impreza...
W kolejnym odcinku Nowych Lokali opisujemy trzy nowe lokale specjalizujące się w pizzy oraz przestrzeń przy...
Zobacz kolejny tekst z cyklu "Nowe lokale", w którym polecamy nowe restauracje i bary, które otwarto w...
W ostatni dzień lipca w restauracji Szafarnia 10 odbyła się degustacja win australijskich. Wśród gości...
Nad Bałtykiem pełnia sezonu plażowego i choć w tym roku na pogodę nie możemy narzekać (za to na sinice już...
Jemy na mieście to cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania zamawiamy...
Mule to bardzo wdzięczny produkt, który każdy jest w stanie wykorzystać w swojej kuchni. Podpowiadamy, jak...
W sobotni wieczór, wielbiciele wina, mieli okazję wziąć udział w pierwszej edycji wydarzenia pod tytułem:...
Setek ostryg prawie dwudziestu różnych rodzajów można spróbować podczas trwającego do czwartku festiwalu...
- Fermentacja to sposób na przedłużenie życia sezonowych i lokalnych produktów. Dla mnie osobiście jest to...