Wybieramy mąkę. Co powinniśmy o niej wiedzieć?
Używamy jej do pieczenia, smażenia czy gotowania. Mąka pszenna, owsiana, razowa, a może żytnia, ale też...
Znaleziono 31 artykułów
Używamy jej do pieczenia, smażenia czy gotowania. Mąka pszenna, owsiana, razowa, a może żytnia, ale też...
Przy Dolnej Bramie na Starym Przedmieściu Gdańska działa rzemieślnicza piekarnia, gdzie chleb wypieka się...
Okiem Dietetyka to cykl tekstów o tym, jak i gdzie zjeść zdrowo w Trójmieście. Porady przygotowuje dietetyk...
Okiem Dietetyka to cykl tekstów o tym, jak i gdzie zjeść zdrowo w Trójmieście. Porady przygotowuje dietetyk...
Schyłek roku to taki czas, w którym jem najwięcej rosołu, puree ziemniaczanego i kaszy manny. Parująca...
Rzadki okaz niewystępującej naturalnie w Europie gęsi tybetańskiej sfotografował nasz czytelnik podczas...
Środki antykoncepcyjne dla gołębi i odławianie dzików - takie zabiegi są bezskuteczne tak długo, jak długo...
Jak jesienią utrzymać sylwetkę, nad którą pracowaliśmy całe lato? Przede wszystkim nie rezygnować z ruchu i...
Na stole wielkanocnym musiało być słodko i wystawnie: żeby upiec ogromną, tradycyjną babę w wysokim piecu,...
Wybieranie naturalnych produktów, gotowanie na parze i czujne sprawdzanie etykiet kupowanej żywności. Oto...
Jedzenie w pośpiechu, braku czasu na zadbanie o urozmaicone posiłki, niezdrowe przekąski - znasz to?...