Bank Polski w Gdyni. Wnętrza odzyskują blask
Zabytkowy budynek dawnego Banku Polskiego przy ul. 10 Lutego w Gdyni od wielu miesięcy jest gruntownie...
Znaleziono 95 artykułów
Zabytkowy budynek dawnego Banku Polskiego przy ul. 10 Lutego w Gdyni od wielu miesięcy jest gruntownie...
Cykl Trójmiasto w Budowie to zapis zmian w eksponowanych przestrzeniach Gdańska, Sopotu i Gdyni. Miesiąc...
W ciągu trzech kwartałów tego roku deweloperzy sprzedali w Trójmieście zaledwie tysiąc mieszkań. W...
Ostatnimi czasy obserwujemy nieco większe zmiany w trójmiejskim świecie gastronomicznym i, co ważne, wciąż...
Brat Łata to nowa sopocka koncepcja gastronomiczna, która działa na parterze starego drewnianego domu przy...
Przegląd nowej oferty mieszkań wprowadzonej przez deweloperów do sprzedaży w październiku tego roku jest...
Czegoś takiego w Trójmieście jeszcze nie było. Szefowie kuchni regularnie organizują kolacje, podczas...
Ponad 70-letni wietnamski imigrant i weteran wojenny od kilkunastu lat prowadzi na wrzeszczańskim rynku...
Jedni bez skrępowania pytają, czy mogą się dosiąść do stolika, przy którym siedzą nieznajome osoby, gdy...
Nowe Inwestycje Mieszkaniowe to comiesięczny cykl, w którym prezentujemy ofertę mieszkań i domów...
Przychodzą do restauracji, składają zamówienie, konsumują, niejednokrotnie coś domawiają i...dają nogę...
Coraz więcej osób ma możliwość pracy zdalnej i chętnie z tej opcji korzysta. Nie zawsze musi to jednak...
Magda Gessler od 12 lat stara się ratować gastronomiczne biznesy. Nie zawsze z pozytywnym skutkiem, o czym...
Przed tygodniem przyjrzeliśmy się ofercie trójmiejskich burgerowni. Tym razem postanowiliśmy poszukać...
Burger to już nie tylko bułka z mięsem i warzywnymi dodatkami. Ten kulinarny klasyk doczekał się tylu...
100cznia, Ulica Elektryków - kiedy myślimy o wakacyjnych punktach rozrywkowo-relaksacyjnych, to właśnie te...
Okowity z pszenicy, jęczmienia, żyta i ziemniaka, podane z niebanalnymi przysmakami, idealnie...
Tatar z fasoli, flaczki z boczniaka, sojowe kotlety, pasztet warzywny, jajecznica z kalafiora - w menu...
Festiwal Restaurant Week powoli dobiega końca. Do 15 kwietnia można jeszcze rezerwować stoliki na specjalne...
"Nie byłoby w powojennej Polsce żadnego luksusu, gdyby nie Trójmiasto" - twierdzi Aleksandra Boćkowska,...