Czekolada - leczy i pielęgnuje czy tylko smakuje?
Ziarno kakaowca, z którego powstaje czekoladowa rozkosz było kiedyś tak cenne, że służyło jako środek...
Znaleziono 587 artykułów
Ziarno kakaowca, z którego powstaje czekoladowa rozkosz było kiedyś tak cenne, że służyło jako środek...
Jemy na mieście to nowy cykl artykułów, w których opisujemy trójmiejskie restauracje. Testowane dania...
Okiem Dietetyka to cykl tekstów o tym, jak i gdzie zjeść zdrowo w Trójmieście. Porady przygotowuje dietetyk...
W gronie pięćdziesięciu gości gdyńska restauracja Przystanek Orłowo świętowała w sobotę swoje pierwsze...
Zbigniew Gutkowski wyruszył w Wigilię w kolejny rejs dookoła świata. Choć uczynił to już dwukrotnie w...
Okiem Dietetyka to nowy cykl tekstów o tym, jak i gdzie zjeść zdrowo w Trójmieście. Porady przygotowuje...
Schyłek roku to taki czas, w którym jem najwięcej rosołu, puree ziemniaczanego i kaszy manny. Parująca...
Gorąca przygoda na egzotycznych wyspach Oceanii, wyprawa z jednookim samurajem w głąb tajemniczej Japonii...
Gdański Eliksir świętuje w tym tygodniu pierwszy rok swojej działalności. Z tej okazji postanowiono...
Świąteczna kolacja w gdańskim hotelu Grand Cru zorganizowana została w tym roku dzień po święcie ku czci...
Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji zapytaliśmy wybranych szefów kuchni z Trójmiasta o...
W sklepach dla turystów, ale nie tylko, pojawiła się "Czekolada Gdańska Smak Tradycji". Opakowanie zdobią...
Blisko 300 akcji, obligacji, listów zastawnych gdańskich firm obejmujących kilka wieków historii...
Restauracja to nie tylko oryginalne menu, atrakcyjne wnętrza i goście. Czasem to także piękny widok, który...
Jesienne trendy przedstawiają się w ciemnych barwach. Miejsce nagiej skóry zajęły precyzyjnie wyrysowane...
Czterech trójmiejskich szefów kuchni, cztery restauracje i cztery kolacje - tak w skrócie można opisać cykl...
Na dobre już wdrożyliśmy się w rytm roku szkolnego, co nie znaczy, że zawsze wszędzie jesteśmy na czas....
Emilio Moro - pod tym tytułem w gdyńskiej restauracji Open Kitchen zorganizowano kolację z winami cenionego...
Tomek Grota, który kilka dni temu objął kierownictwo w kuchni sopockiego bistro Tu'gether, wygrał...
To było szóste spotkanie z cyklu "Pokochaj wino", ale jednocześnie pierwsze w odmienionej formule i w nowym...