Szefowie kuchni o ulubionych daniach świątecznych
Na co dzień dbają o podniebienia gości restauracji, w święta przyrządzają ucztę dla swoich najbliższych. Co...
Znaleziono 33 artykuły
Na co dzień dbają o podniebienia gości restauracji, w święta przyrządzają ucztę dla swoich najbliższych. Co...
Międzynarodowy przewodnik kulinarny Gault&Millau wydał polską edycję. Wśród ocenionych restauracji nie...
Paul Richardson, dziennikarz angielskiego dziennika Financial Times, swoimi wrażeniami z niedawnej podróży...
Co by się stało, gdyby dwunastu trójmiejskich szefów kuchni zebrać w jednym miejscu? Czy doszłoby do ostrej...
W ostatni weekend ogłoszono wyniki III edycji konkursu "Poland 100 Best Restaurants", który ma na celu...
Wędzone w ogródku węgorze, pieczona gęś spożywana o drugiej w nocy, poszukiwania świeżego szczupaka,...
Kompot z suszu, pierogi i bigos z grzybami, zupa z suszonych prawdziwków - w wielu domach tak właśnie...
Sandacz w borowikach, keks z serem i orzechami, zupa migdałowa i krem karmelowo-gruszkowy - zamiast...
Od wielu lat kreuje wizerunek rodzimej kuchni poza granicami Polski. Był założycielem pomorskiego oddziału...
Od kilku lat coraz większą popularność zdobywa w winiarstwie trend tzw. win naturalnych, przy produkcji...
Amerykanie mają swoje Święto Dziękczynienia z obowiązkowym pieczonym indykiem, mieszkańcy Pomorza podczas...
Krzesełka i przewijaki w łazienkach to już raczej standard w restauracjach trójmiejskich. Natomiast...
W całej Polsce trwa kulinarna akcja "Czas na gęsinę". Z tej okazji wiele renomowanych restauracji do...