Jemy na mieście: niemal bezbłędna Mimosa w Gdańsku
Ponownie trafiłam do małego kulinarnego zagłębia poza ścisłym centrum. Tym razem odwiedziłam niebanalną,...
Znaleziono 68 artykułów
Ponownie trafiłam do małego kulinarnego zagłębia poza ścisłym centrum. Tym razem odwiedziłam niebanalną,...
Dlaczego whisky leżakuje w beczkach po winach, a nie w nowych i "czystych", stworzonych specjalnie dla...
Dwóch szefów kuchni i dwie tradycje kulinarne - gdańska i poznańska. W piątkowy wieczór w restauracji Tygle...
Odkryj na nowo smaki i klimaty: Vinissimo Restaurant & Wine Bar . Po siedmiu latach istnienia, sopocka...
W Oliwie, przy ul. Czyżewskiego 20 od ponad pięciu lat działa Ristorante Con Giardino, do której udałam się...
Ponoć jedzenie smakuje najlepiej, gdy je z kimś dzielimy. W polskiej kulturze restauracyjnej przyjęło się...
Tegoroczny karnawał długo nie potrwa, bo jedynie do 13 lutego. Kto zatem ma ochotę pobawić się na...
Kolejne starcie w Street Food Fighters, uczta kulinarno-teatralna, degustacja wódki, kolacja karnawałowa...
W listopadzie na talerzach króluje gęsina. Mięso to nie tylko wyśmienicie smakuje, ale posiada też wiele...
W Trójmieście stale powstają nowe miejsca gastronomiczne. Dlatego przyszła pora na kolejny przegląd w...
W Trójmieście stale powstają nowe miejsca gastronomiczne. Dlatego przyszła pora na kolejny przegląd w...
Gastronomia wciąż się zmienia. Dlatego przyszła pora na kolejny przegląd w ramach naszego cyklu "Nowe...
Siedem dań na siedem etapów ludzkiego życia. Artystka Anna Królikiewicz i szef kuchni Jacek Koprowski z...
Jesień to nie tylko spadające liście, deszcze czy coraz krótsze i chłodniejsze dni, ale też bogactwo...
Cieszę się, gdy w swoim cyklu "Jemy na mieście" trafiam na restaurację, w której szef kuchni z wielką...
Schab z mangalicy, sajgonki z kaczką, okoń morski smażony na maśle rakowym, a może jagnięcina z bakłażanem?...
Zielone i białe. Gotowane na parze, pieczone w piekarniku lub grillowane. Owinięte szynką parmeńską,...
To jedno z najsmaczniejszych mięs, kojarzonych z kuchnią staropolską. Szlachetniejsza niż drób, zachowująca...
Jakość składników, kunszt kucharza, prestiż restauracji - wszystko to wpływa na cenę dania, która w...
Walentynki zbliżają się wielkimi krokami, a w tym roku ich świętowanie rozciąga się na cały poprzedzający...