Zmiany w Głównej Osobowej: nowy szef i menu
Nowy szef kuchni kluborestauracji Główna Osobowa, Tomasz Kuberna, chce postawić na bardziej klasyczne niż...
Znaleziono 403 artykuły
Nowy szef kuchni kluborestauracji Główna Osobowa, Tomasz Kuberna, chce postawić na bardziej klasyczne niż...
Nie tylko domowe pierogi i makarony przyrządzane na oczach gości zjemy w Sopockim Młynie. Przytulna...
Emilio Moro - pod tym tytułem w gdyńskiej restauracji Open Kitchen zorganizowano kolację z winami cenionego...
Życie robi się znośniejsze, jeśli umiemy wyłuskiwać z codzienności momenty przynoszące nam radość. Mistrzem...
To było szóste spotkanie z cyklu "Pokochaj wino", ale jednocześnie pierwsze w odmienionej formule i w nowym...
Jesienne chłody za oknem, więc czas na rozgrzewające potrawy. Jedną z najlepszych jest risotto. W kolejnym...
Za ponad 19 mln zł Sopot chce odrestaurować kompleks willowo-parkowy, znajdujący się przy ul. Goyki 1-3 ....
- Problem nie leży w obecności odpowiednich służb w SKM, ale w ich skuteczności. Funkcjonariusze, widząc...
Uroczysta kolacja degustacyjna zainaugurowała w czwartkowy wieczór festiwal wina - Sofitel Wine Days - w...
Redaktorzy znanego przewodnika kulinarnego Gault&Millau już po raz drugi wyróżnili najlepszych szefów...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Toscana w Sopocie. Ostatnio pisaliśmy o gdańskim...
Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? Sprawdzam i opisuję wybrane lokale i propozycje...
W Trójmieście nie brakuje inicjatyw propagujących wino. W piątkowy wieczór można było skorzystać z...
Melomani wyczekują festiwalu Mozartiana, fanów aktywności na świeżym powietrzu czekają "maratony"...
"Pani Kasiu, po co pani ten urlop?", zapytał szef pewnego mroźnego poranka. Pani Kasia wybuchła...
Na straganach Jarmarku św. Dominika wciąż królują golonki, kiełbasy i pajdy ze smalcem i to się pewnie...
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Tapas Barcelona w Gdyni. Ostatnio pisaliśmy o...
Bardzo często, gdy prezentujemy relacje z kolacji degustacyjnych, czytamy w komentarzach, że trudno się tym...
Bywać na wernisażach może każdy - wszak wstęp na te wydarzenia zazwyczaj jest bezpłatny - ale niektórych to...
Amuse-bouche, czyli maleńkie danie na maksymalnie trzy kęsy, w najlepszych restauracjach rozpoczyna kolację...