- 1 Wielcy mistrzowie do obejrzenia za darmo (13 opinii)
Restauracja Krew i woda świętowała pierwsze urodziny
Spotkanie szefów kuchni, najpopularniejsze dania z karty i tłum gości. Tak w skrócie można podsumować pierwsze urodziny gdyńskiej restauracji Krew i woda.
Na urodzinach restauracji, która zadebiutowała na kulinarnej mapie Trójmiasta niemal dokładnie rok temu, zjawili się przyjaciele Marty i Mariusza Pieterwasów, stali goście oraz znani szefowie kuchni. Jak przyznała właścicielka, rocznica to dobra okazja do podsumowania działalności lokalu oraz pretekst do świętowania bliskimi osobami.
Zobacz także: Pieterwas Krew i Woda - otwarcie restauracji
- Rok nam minął bardzo szybko i kończymy go sukcesem. Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem. Nie chcemy jednak osiąść na laurach, przed nami nadal dużo pracy - mówiła Marta Pieterwas. - Rocznica to dla nas ważny dzień i chcieliśmy go spędzić tak, jakbyśmy wyprawiali urodziny w domu, czyli w gronie bliskich ludzi i dlatego świętują z nami nasi przyjaciele z branży kulinarnej. Rok temu na otwarciu zaproszeni szefowie kuchni wspólnie gotowali z Mariuszem, tym razem chcieliśmy, aby byli gośćmi. Żaden z nich dziś nic nie ugotuje, chcemy po prostu spędzić z nimi miło czas.
Wśród tłumu gości wypatrzyliśmy m.in. Tomasza Purola, zwycięzcę 5. edycji "TopChef" i szefa kuchni w poznańskim Blow Up Hall 5050 Hotel; Roberta Wojnarowskiego z N31 restaurant&bar by Robert Sowa w Warszawie; Patryka Dziamskiego, uczestnika 4 edycji "TopChef" i właściciela Dziamski Culinary Studio; Ernesta Jagodzińskiego, szefa kuchnia poznańskiej Cucina88. Na miejscu stawili się również dobrze znani w Trójmieście szefowie, czyli Łukasz Cegłowski, Adam Woźniak, Przemysław Woźny z restauracji Gård Nordic Kitchen Gdynia oraz Tomasz Deker.
W przeciwieństwie do zeszłorocznego specjalnego menu stworzonego przez Mariusza Pieterwasa, Łukasza Cegłowskiego, Tomasza Hartmana oraz Michała Czekajło, tym razem właściciele postawili na dobrze zaopatrzony bufet, w którego skład weszły dania cieszące się największą popularnością wśród gości restauracji na co dzień, m.in. wątróbki drobiowe w czerwonym winie, ostrygi Fin de Claire, risotto z kalmarami i krewetkami, pikantna zupa tajska, delikatne policzki wołowe konfitowane w gęsim tłuszczu z kluskami śląskimi i śledź bałtycki po gdyńsku. Nie mogło również zabraknąć urodzinowego tortu, który przygotowała Renata Gutowska, współpracująca od czerwca z restauracją cukierniczka.
Za oprawę muzyczną odpowiadał Paweł Piorkowski. Obowiązywały zaproszenia, ale można je było również zakupić w cenie 250 zł od osoby.
Miejsca
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (81) 5 zablokowanych
-
2016-06-05 12:49
(1)
Nieskromnie przyznam, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a restauracja stała się naszym drugim domem.
Dla nich może dom a czy dla klientów też drugi dom?- 33 4
-
2016-06-06 10:59
ja to interpretuje tak, że zasuwają po 12-14 godzin dziennie
i część rozważa spanie na łóżkach polowych
- 8 1
-
2016-06-05 13:08
kupic .....zaproszenie. Jakie to zenujace !
- 79 3
-
2016-06-05 13:09
Gratulujr (1)
Gratuluje i życze dalszego rozwoju !
Przykro mi tylko, ze wscibscy ludzie jak zwykle hejtuja - ale coz chyba przyszlo wszystkim juz z tym zyc ...!!- 10 40
-
2016-06-06 11:00
wscibscy to są dziennikarze
ludzie zaś są sprawiedliwi i nie dadzą się omamić
- 5 3
-
2016-06-05 13:18
Nazwa mnie odrzuca.
- 52 3
-
2016-06-05 14:32
Krew i woda
Chyba obecnie mozna łączyć wodę, kawę chleb z czym sie da nawet z krwią, jednak ma dość dziwne skojarzenia chyba nagatywne, ale reklama przez artykuł jest. Tylko cały czas mysle o tej krwi o piciu i jedzeniu, ze niby co? Chyba ze to jakiś głębszy przekaz religijny woda krew i wino?
- 27 5
-
2016-06-05 14:36
To jest piękne zaproszenia. (1)
Tak naprawdę jestem ciekawy czy ruch i obroty wytwarzają te zaproszone vipy które przychodzą na zaproszenia ? Czy ten obcy klient z ulicy, ponieważ w 90 % to obcy klient daje zarobić niz tak zwani przyjaciele , ale oczywiście to pózniej VIP sie zaprasza No i jest artykuł o ciekawym miejscu, które niby tak dobrze prosperuje ale jednak reklama jest potrzebna przez portal.
- 35 1
-
2016-06-06 11:01
widocznie ci co raz tam poszli już więcej nie chcą
jak coś jest dobre to sie samo broni
- 4 0
-
2016-06-05 15:21
super, super, super
brawo, brawo, brawo- 6 31
-
2016-06-05 15:57
bardzo słaba
i przereklamowana knajpa w skali szkolnej 3+
- 47 4
-
2016-06-05 17:48
(2)
Ciekawe ktora to Beata Testsmaku pewnie ja zaprosili bo im taka reklame kiedys zrobila.
- 26 2
-
2016-06-05 19:07
szukaj najgrubszej w kadrze
moze zajmowac dwa miejsca
- 11 3
-
2016-06-05 19:15
Beata Testsmaku
Co nie ma odwagi swoim nazwiskiem się podpisać
- 7 4
-
2016-06-05 18:33
lans pieterwasa zamiast gotowania
To lansiarze jaraja sie wszystkim byle o nich mowiono..dlategi pompuja kase w tego typu artykuly.proznosc i lans nie lubie takich ludzi.pozdro
- 52 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.