- 1 Będzie 500+ dla małżeństw ze stażem? (455 opinii)
- 2 Szybko odzyskali skradzione auto (47 opinii)
- 3 "Bilet miejski" bez zniżek dla seniorów (193 opinie)
- 4 Tak wybuchł pożar w Nowym Porcie (280 opinii)
- 5 Karne kupony za niewłaściwe parkowanie (168 opinii)
- 6 Wznowili drogi remont po pół roku przerwy (67 opinii)
Gdynia zaprasza na obiad
W ramach gdyńskiego "Szlaku kulinarnego" można odwiedzić już niemal 40 restauracji i barów, by spróbować śledzia po gdyńsku czy maków z pieca. Do końca września można też wypełnić ankietę oceniającą turystyczną Gdynię.
Szlak kulinarny to projekt Agencji Rozwoju Gdyni. Dzięki zawierającemu szczegółową mapę folderowi w kilku językach, turyści mogą bez problemu znaleźć polecane bary i restauracje, w których na ich podniebienia czekają kulinarne niespodzianki.
Oprócz tradycyjnych przysmaków niemal wszystkich kuchni świata, w centrum Gdyni można bowiem spróbować także lokalnych specjałów, jak wędzonych dzięki specyficznej recepturze ryb morskich czy śledzia po gdyńsku. Można też zaryzykować i wybrać coś bardziej intrygującego: "pierś Łukasza", zupę "Tom yam gai", cytrynowe fusilli lub kaczkę A-Dong.
Szlak kulinarny to jeden z pierwszych pomysłów Agencji Rozwoju Gdyni, który ma sprawić, by miasto zawładnęło nie tylko żołądkami, ale również sercami i umysłami turystów na długo. Już dziś można wypełnić ankietę, która ma odpowiedzieć na pytanie co poprawić w mieście, by przyjezdni czuli się w nim jak najlepiej.
- Ankietę opracowaliśmy wspólnie z niemiecką firmą IRS Consult AG i Serwisem Informacji Turystycznych PAP - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni.
W ankiecie, która jest wprawdzie nieco zbyt długa (jej rzetelne wypełnienie może zająć ponad 10 minut) są pytania m.in. o miejsca noclegowe, oznakowanie atrakcji turystycznych czy ocenę usług gastronomicznych. Wyniki przedstawione zostaną 9 października podczas organizowanego przez ARG w Gdyni IX Międzynarodowego Forum Gospodarczego.
-Dzięki niej będziemy mogli podnieść jakość usług turystycznych oraz opracować pakiet produktów, które zaspokoją coraz większe wymagania klientów - podsumowuje Anna Somorowska.
Opinie (258) 4 zablokowane
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2009-07-23 01:09
ochyda
kiedyś byłam częstym bywalcem wszystko było pyszne ale po włosach łonowych w placku cygańskik to az sie do góry podnosi nie polecam !!!!!!
- 0 1
-
2009-07-23 01:13
Wielki Baba koło UM
Super kebab i do tego najlepsze sosy za 10 zl full wypas dostaniesz
- 0 0
-
2009-07-23 01:13
Czy gdzieś w trójmieście jest restauracja tex-mex albo tapas? (1)
- 0 0
-
2009-07-23 09:05
t
- 0 0
-
2009-07-23 01:48
Gdansk ! Chata Chlopska
Zarlo ok. ..chlopskie.... i obsluga ok.:)
- 0 1
-
2009-07-23 08:10
Sos do pizzy
Czy ten sos to mąka zmieszana z wodą ???? - ochydne
- 2 0
-
2009-07-23 08:24
ja bym na ankera nie narzekał
zresztą wypowiedzcie się sami....http://www.pstro.pl/b/anker-gdynia
- 1 2
-
2009-07-23 09:33
kwadrans
super jedzenie szkoda ze zawsze problem ze stolikiem duzy ruch a sphinxie masakra raz trafiło mi szkło w sałatce a mojej dziewczynie kawałek plastiku jedzenie zimne jakaś porażka na maksa
- 2 1
-
2009-07-23 09:41
Miszczofie gastronomyji
Wszystkich "smakoszy" zapraszam do restauracji przy plaży miejskiej nieopodal muzeum.Totalna amatorka!!!.Jedzenie było zimne i bardzo niesmaczne a obsługa to absolutny przypadek popisu nieudolnych pseudokelnerek.Nie polecam
- 2 0
-
2009-07-23 09:41
Anker jest ok ale ser na pizzach to jakaś porażka
To nie ser a jakiś substytut sera. Po zapieczeniu nie przypomina pizzy. Jasno - żółte półprzezroczyste coś. Dawniej pizze w Gdyni były najlepsze w Ankerze. Obecnie to porażka. Zmieńcie dostawce sera.
- 1 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.