- 1 Będzie 500+ dla małżeństw ze stażem? (455 opinii)
- 2 Szybko odzyskali skradzione auto (46 opinii)
- 3 "Bilet miejski" bez zniżek dla seniorów (193 opinie)
- 4 Tak wybuchł pożar w Nowym Porcie (280 opinii)
- 5 Karne kupony za niewłaściwe parkowanie (166 opinii)
- 6 Wznowili drogi remont po pół roku przerwy (66 opinii)
Gdynia zaprasza na obiad
W ramach gdyńskiego "Szlaku kulinarnego" można odwiedzić już niemal 40 restauracji i barów, by spróbować śledzia po gdyńsku czy maków z pieca. Do końca września można też wypełnić ankietę oceniającą turystyczną Gdynię.
Szlak kulinarny to projekt Agencji Rozwoju Gdyni. Dzięki zawierającemu szczegółową mapę folderowi w kilku językach, turyści mogą bez problemu znaleźć polecane bary i restauracje, w których na ich podniebienia czekają kulinarne niespodzianki.
Oprócz tradycyjnych przysmaków niemal wszystkich kuchni świata, w centrum Gdyni można bowiem spróbować także lokalnych specjałów, jak wędzonych dzięki specyficznej recepturze ryb morskich czy śledzia po gdyńsku. Można też zaryzykować i wybrać coś bardziej intrygującego: "pierś Łukasza", zupę "Tom yam gai", cytrynowe fusilli lub kaczkę A-Dong.
Szlak kulinarny to jeden z pierwszych pomysłów Agencji Rozwoju Gdyni, który ma sprawić, by miasto zawładnęło nie tylko żołądkami, ale również sercami i umysłami turystów na długo. Już dziś można wypełnić ankietę, która ma odpowiedzieć na pytanie co poprawić w mieście, by przyjezdni czuli się w nim jak najlepiej.
- Ankietę opracowaliśmy wspólnie z niemiecką firmą IRS Consult AG i Serwisem Informacji Turystycznych PAP - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni.
W ankiecie, która jest wprawdzie nieco zbyt długa (jej rzetelne wypełnienie może zająć ponad 10 minut) są pytania m.in. o miejsca noclegowe, oznakowanie atrakcji turystycznych czy ocenę usług gastronomicznych. Wyniki przedstawione zostaną 9 października podczas organizowanego przez ARG w Gdyni IX Międzynarodowego Forum Gospodarczego.
-Dzięki niej będziemy mogli podnieść jakość usług turystycznych oraz opracować pakiet produktów, które zaspokoją coraz większe wymagania klientów - podsumowuje Anna Somorowska.
Opinie (258) 4 zablokowane
-
2009-07-22 19:25
to powinna byc pizzeria kotwica bo anker to po niemiecku kotwica
pozdrawiam
- 2 0
-
2009-07-22 19:52
Grube żarcie ma La Vita! (1)
tylko tam śmierdzi fajami i to odstrasza normalnych klientów
- 1 0
-
2009-07-22 22:31
nie polecam tam bruschetty-malutkie zenujace porcje
- 0 0
-
2009-07-22 20:07
re
pizzerie tą znam zawsze bylo tam zimno a sztucce były tepe
- 2 0
-
2009-07-22 20:10
THAI HUT
Tajskie jadło na Abrahama, najlepsze w Gdyni...ale trochę trzeba wydać. Polecam!
- 0 0
-
2009-07-22 20:12
re
batomiast szefowa nosila przyklejony usmiech
- 0 0
-
2009-07-22 20:19
a do szefostwa pracownik kuch nie jest niewolnikiem
- 1 0
-
2009-07-22 20:20
a co proszę? że można coś zjeść w Gdyni? restauracje, pizzerie? kpina. ścisk, tłok, wysokie ceny, lekceważący personel, duchota...
Tak naprawdę brak przyzwoitych "bud" z doskonałym jedzonkiem (jakich pełno na całym świecie cywilizowanym) powoduje, że Gdynia..i całe Trójmiasto to plastikowy, wymalowany kórort..- 1 5
-
2009-07-22 20:30
ANKER to PRZESZLOSC!!!! KIEDYS(2-3 lata temu co innego )
Antyreklama dla ankera . Anker sie poprostu spierdzielil , kiedys bylo naprawde smacznie , dzien w dzien obiadek teraz poprostu to dramat
- zadkie sosy
- pizza wyglada jak bez dodatkow
- nie wspomne juz co sie dzieje przy zamowieniu na wynos(wiecznie zimne a mieszkam na wzgorzu , czeste pomylki itd itp)
- LASAGNIA robiona z resztek miesa wiem od osoby tam pracujacej
Przestalem tam chodzic , niestety szkoda bo bardzo lubilem starsze bodajze malzenstwo ktore to prowadzilo , niestety poszli na masowke!!!!
Kto sie zgadza prosze o wystawienie opini !
Pozdro dla 3-miasto- 10 0
-
2009-07-22 21:02
bistro na skwerze ohyda!
nie polecam! Kiedys bylo tam ok.
Od pol roku jest tragedia. 4 razy bylem i 4 razy sie strulem! Nawet kelnerki tam tego zarcia nie polecaj. Anker troche upadl ale jest to narazie jeszcze jedyna w miare porzadna jadalnia masowa w dobrej cenie- 0 0
-
2009-07-22 21:31
UWAGA !!! (1)
Proszę, nie korzystajcie z tej restauracji. W okropny i bezwzględny sposób wyzyskuje się tam pracowników. Ludzie pracują po 12-14 h za psie pieniądze, pozbawieni podstawowych praw pracowniczych i odarci z godności. Chciwość i bezwzględność Pani Właścicielki, nie zna granic. Ta "Pani" za to co wyprawia z pracownikami powinna odbywać karę pozbawienia wolności. Do tego fatalne warunki sanitarne w kuchni.
Omijajcie szerokim łukiem !!! Każda wydana złotówka w Ankerze to zgoda na wyzysk i ludzkie cierpienie !!!- 8 1
-
2009-07-22 22:33
to powinno byc zgloszone do inspekcji a takim pisaniem duzo nie wskurasz;/
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.