- 1 Nowe lokale: od skrzatów po Portugalię (88 opinii)
- 2 Lubisz kawę? Odwiedź ten festiwal (48 opinii)
- 3 Ranking pierogarni w Trójmieście (58 opinii)
- 4 Coraz więcej sposobów na napiwek (295 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 6 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
Nie ma lipy. Burneika otworzył burgerownię w Gdyni
Burneika Burger, restauracja Roberta Burneiki, została oficjalnie otwarta w niedzielne popołudnie w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 49. Lokal przeżywał prawdziwe oblężenie fanów, którzy chcieli zrobić sobie zdjęcie z "Hardkorowym koksem" i spróbować burgerów. Czy w restauracji Burneiki "nie ma lipy"?
Hardkorowy koksu otworzył burgerownię
Burneika jest znaną osobowością medialną, kulturystą, zawodnikiem MMA, YouTuberem sportowym, a od jakiegoś czasu również właścicielem kilku lokali w kraju spod szyldu "Burneika Burger". Najbardziej zasłynął w sieci jako hardkorowy koksu, a dzięki swoim zabawnym powiedzonkom stał się bohaterem setek memów, a jego słowa są często przytaczane w rozmowach jak choćby "Nie ma lipy".
Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta
Pomysł na lokal w Trójmieście wyszedł z tego, że Burneika lubi Pomorze i często spędza tu wakacje. Kolejne miejsce ma pojawić się w Gdańsku. Jednak jeszcze nie jest znana data jego otwarcia.
- Pierwszą burgerownię mieliśmy w Warszawie, a teraz otwieramy stopniowo lokale w kraju. Dlaczego Gdynia? Bo często tu jesteśmy na wakacje i w Sopocie. Zauważyłem jakiś czas temu, że przydałyby się tutaj takie porządne burgery, bo ich nie ma. Jeszcze bardzo spodobała mi się lokalizacją przy ul. Świętojańskiej. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i widzę, że wielu fanów mam w Gdyni, bo wieje i jest zimno, a na dworze jest olbrzymia kolejka. Myślę, że to będzie super miejsce na wakacje. Dziś rozdaję autografy, robię fotki i dużo ludzi właśnie po to przychodzi. Na ten moment zostaję przy burgerach i planuję otworzyć następne miejsce w Gdańsku - mówi Robert Burneika.
Długa kolejka po burgery
Oficjalne otwarcie miało miejsca o godzinie 12 jednak kolejka zaczęła ustawiać się długo, zanim otworzyły się drzwi do nowego lokalu. Oczywiście największą atrakcją był fakt, że pojawił się sam Robert Burneika. Sportowiec oraz celebryta ma wielu fanów w różnym wieku w Gdyni, o czym można się było przekonać w niedzielne popołudnie. Ludzie przychodzili tłumami, a "Hardkorowy koksu" robił sobie z nimi zdjęcia i rozdawał autografy. Wydarzenie ściągnęło naprawdę wiele osób, które chciały na żywo zobaczyć znaną postać.
- Widziałem u Burneiki na instagramie, że otwiera burgerownię w Gdyni i stwierdziłem, że wpadnę, "zbiję pionę" i zjem burgerka. Burneika to ikona internetu według mnie i kumpli. Więc mega, że pojawił się na otwarciu i normalnie można było sobie z nim pogadać jak z kolegą. Kupiłem "Hardkorowego" z trzema kotletami i jest spoko - mówił Artur.
Menu w lokalu Burneiki
W lokalu zjemy wyłącznie burgery. Kanapki nazwane zostały słynnymi i charakterystycznymi tekstami Roberta Burneiki. Menu zawiera jedynie cztery warianty kanapek. Każda z nich jest opisana pod względem ilości białka, tłuszczów i węglowodanów. Burgery u Burneiki są klasyczne. Zawierają mięso, bułkę maślaną, sos do wyboru oraz podstawowe warzywa jak: pomidor, sałata, ogórek kiszony i cebula. Kanapki, które można kupić różnią się od siebie jedynie z zawartością mięsa.
Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept
Burger "Nie ma lipy" dostaniemy za 33 zł (150 g mięsa), "Jest pompa" (300 g wołowiny) za 44 zł, największy z nich (prawie 500 g mięsa i trzy kotlety) "Hardkorowy" kupimy za 55 zł. Dostępny jest również wege burger "Kanapeczka", który jako alternatywę dla mięsa posiada beyond meat (38 zł).
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (211) ponad 50 zablokowanych
-
2023-02-19 19:35
(1)
Nie jem miecha,wole daktyle:)
- 6 6
-
2023-02-19 20:22
Masz pojęcie, że to gorzej niż jedzenie czystego cukru? Daktyla zjada się jako dodatek, pojedyncze sztuki w deserze, a nie żywi nimi.
- 0 3
-
2023-02-19 19:53
Ma problem z kciukiem, zesztywnienie?
- 4 2
-
2023-02-19 20:18
Daję rok i będzie się zwijał po cichu. (1)
Otwarcie to otwarcie, a potem pustki. Kto normalny wyłoży 33 do 55zł za bułeczkę z mięsem i liściem sałaty? Jaki koszt samego lokalu miesięcznie? Ile pracownicy do tego? Koszty energii. Przecież to się w życiu nie zepnie. Czy te lokale w ogóle robią to dla kasy czy to jakieś przykrywki?
- 37 6
-
2023-02-20 14:38
Pralnia kasy?
- 2 0
-
2023-02-19 20:19
Duże burgery powinny być szerokie, a nie wysokie (3)
Kiedy wy się wreszcie nauczycie. Jak ja mam jeść te piętrusy? Prędzej komuś żuchwa ze stawów wypadnie. Czy to takie trudne, zrobić szeroką, zwartą bułkę i szerokiego kotleta? Pewnie że tak, bo chińskie foremki do kotletów nie mają szerokich rozmiarów, ale zapraszam do mnie, wydrukuje wam na drukarce 3d. To nie jest reklama, serio, ludzie chcą szerokich burgerów.
- 70 2
-
2023-02-19 20:28
Nie lubię wysokich burgerów.
- 17 0
-
2023-02-19 21:47
W koncu sensowny komentarz
Bylem w jego lokalu pod warszawa z ciekawosci Jak zobaczylem te buly i mieso to wyszedlem
- 7 0
-
2023-02-20 13:27
Dokladnie. Nie kazdy ma otwor gebowy jak hipopotam. Ani tego burgera trzymac w rekach, ani jesc sztuccami. Wszystko sie rozwala.
- 4 0
-
2023-02-19 20:44
powiem tak, nie jadam u celebrytów.
jadam w miejscu gdzie jest dobre zarcie. Jednak nie jest powiedziane ze celebryta nie moze miec dobrego zarcia. Czy spróbuje u Burnejki?! Po pierwsze tak, bo facet ma zamilowanie do miesa (stejki) od lat i to jego element rozpoznawalnosci. Po drugie tak, bo gosc jest sympatyczny.
- 6 17
-
2023-02-19 20:47
Najtańszy burger za 33 zł. (4)
15,5 dkg mięsa, kilka roślin, łyżeczka sosu i buła. Składniki kosztują bardzo mało, a cena "dania" wysoka. W trójmieście jest wiele barów, gdzie za mniejszą cenę można zjeść prawdziwy obiad.
- 24 7
-
2023-02-20 11:53
To sobie zrob w domu, bo ciebie nie stac (1)
A obiadek za niska cene zjesz ze starego miesa ktore bylo popryskane azotanami i lezalo w chlodni 10 lat.
- 3 2
-
2023-02-20 22:46
No tak bo w sklepach są tylko mięsa 10-letnie, a w barach krowy z hodowli eko zażynają na zapleczu i od razu na patelnię. To wcale nie jest konserwowane mięso z Makro czy innego Sellgrosa. To jak te wszystkie "hiszpańskie" przysmaki, które niby przyleciały samolotem w lodzie prosto z wybrzeża hiszpańskiego, a są kupowane mrożone na promocjach w lokalnej hurtowni. Masz mentalność typowego, zakompleksionego, napływowego ciecia, któremu zdaje się, że kasa oznacza jakość.
- 3 0
-
2023-02-20 12:27
Jak mało? Zależy z jakiego mięsa moi drodzy. Dobry burger wołowy nie może być tani. W tym sęk. Więc czy dobry? Hmmm (1)
- 0 1
-
2023-02-20 22:43
A kto ci powiedział, że to jest dobra wołowina, a nie np. pomielone podroby z wołowiną 2 gat.
- 2 0
-
2023-02-19 20:47
50 zł za bułkę z mięsem? Dzięki za info co omijać.
- 27 3
-
2023-02-19 21:14
Ludzie spoza Gdyni
Pamiętający czasy dawnej świętojańskiej stawianej na równi z nowym światem czy Piotrkowską nie ogarniają że to trup jak i cała Gdynia. Ten lokal koło Vivy co pół roku się coś otwiera. Ale powodzenia
- 27 1
-
2023-02-19 21:25
Chyba redakto mało doinformowany . Lokal Burneiki każdy może otworzyć.
- 12 0
-
2023-02-19 21:27
(4)
Nie ma poprzednich burgerów. Burneika nie był w Burgerowni na przymorzu. Tam już dawno wielkie burgery powstają .
- 4 2
-
2023-02-19 21:29
Gdzie na przymorzu? (3)
- 0 0
-
2023-02-19 21:42
Burgermania (2)
Kozak
- 3 3
-
2023-02-20 07:51
Przecież tego sie jeść nie da
- 2 1
-
2023-02-20 09:42
od kiedy pracuja tam goscie z zagranicy jest fatalnie.
Ostatni raz tam byłem 3 miesiace temu i wiecej nie pojde chociaz to moja dzielnica.Znajomi tez przestali chodzic.- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.