- 1 Nowe lokale: od skrzatów po Portugalię (88 opinii)
- 2 Lubisz kawę? Odwiedź ten festiwal (48 opinii)
- 3 Ranking pierogarni w Trójmieście (58 opinii)
- 4 Coraz więcej sposobów na napiwek (295 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 6 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
Nie ma lipy. Burneika otworzył burgerownię w Gdyni
Burneika Burger, restauracja Roberta Burneiki, została oficjalnie otwarta w niedzielne popołudnie w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 49. Lokal przeżywał prawdziwe oblężenie fanów, którzy chcieli zrobić sobie zdjęcie z "Hardkorowym koksem" i spróbować burgerów. Czy w restauracji Burneiki "nie ma lipy"?
Hardkorowy koksu otworzył burgerownię
Burneika jest znaną osobowością medialną, kulturystą, zawodnikiem MMA, YouTuberem sportowym, a od jakiegoś czasu również właścicielem kilku lokali w kraju spod szyldu "Burneika Burger". Najbardziej zasłynął w sieci jako hardkorowy koksu, a dzięki swoim zabawnym powiedzonkom stał się bohaterem setek memów, a jego słowa są często przytaczane w rozmowach jak choćby "Nie ma lipy".
Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta
Pomysł na lokal w Trójmieście wyszedł z tego, że Burneika lubi Pomorze i często spędza tu wakacje. Kolejne miejsce ma pojawić się w Gdańsku. Jednak jeszcze nie jest znana data jego otwarcia.
- Pierwszą burgerownię mieliśmy w Warszawie, a teraz otwieramy stopniowo lokale w kraju. Dlaczego Gdynia? Bo często tu jesteśmy na wakacje i w Sopocie. Zauważyłem jakiś czas temu, że przydałyby się tutaj takie porządne burgery, bo ich nie ma. Jeszcze bardzo spodobała mi się lokalizacją przy ul. Świętojańskiej. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i widzę, że wielu fanów mam w Gdyni, bo wieje i jest zimno, a na dworze jest olbrzymia kolejka. Myślę, że to będzie super miejsce na wakacje. Dziś rozdaję autografy, robię fotki i dużo ludzi właśnie po to przychodzi. Na ten moment zostaję przy burgerach i planuję otworzyć następne miejsce w Gdańsku - mówi Robert Burneika.
Długa kolejka po burgery
Oficjalne otwarcie miało miejsca o godzinie 12 jednak kolejka zaczęła ustawiać się długo, zanim otworzyły się drzwi do nowego lokalu. Oczywiście największą atrakcją był fakt, że pojawił się sam Robert Burneika. Sportowiec oraz celebryta ma wielu fanów w różnym wieku w Gdyni, o czym można się było przekonać w niedzielne popołudnie. Ludzie przychodzili tłumami, a "Hardkorowy koksu" robił sobie z nimi zdjęcia i rozdawał autografy. Wydarzenie ściągnęło naprawdę wiele osób, które chciały na żywo zobaczyć znaną postać.
- Widziałem u Burneiki na instagramie, że otwiera burgerownię w Gdyni i stwierdziłem, że wpadnę, "zbiję pionę" i zjem burgerka. Burneika to ikona internetu według mnie i kumpli. Więc mega, że pojawił się na otwarciu i normalnie można było sobie z nim pogadać jak z kolegą. Kupiłem "Hardkorowego" z trzema kotletami i jest spoko - mówił Artur.
Menu w lokalu Burneiki
W lokalu zjemy wyłącznie burgery. Kanapki nazwane zostały słynnymi i charakterystycznymi tekstami Roberta Burneiki. Menu zawiera jedynie cztery warianty kanapek. Każda z nich jest opisana pod względem ilości białka, tłuszczów i węglowodanów. Burgery u Burneiki są klasyczne. Zawierają mięso, bułkę maślaną, sos do wyboru oraz podstawowe warzywa jak: pomidor, sałata, ogórek kiszony i cebula. Kanapki, które można kupić różnią się od siebie jedynie z zawartością mięsa.
Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept
Burger "Nie ma lipy" dostaniemy za 33 zł (150 g mięsa), "Jest pompa" (300 g wołowiny) za 44 zł, największy z nich (prawie 500 g mięsa i trzy kotlety) "Hardkorowy" kupimy za 55 zł. Dostępny jest również wege burger "Kanapeczka", który jako alternatywę dla mięsa posiada beyond meat (38 zł).
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (211) ponad 50 zablokowanych
-
2023-02-19 21:32
Burnieka, Burnieką
ale gosciówa z pierwszego zdjęcia ma fest łapę! Jakby Roberta w szyi złapała, to szybko by odklepywał :D
- 4 2
-
2023-02-19 21:36
jak sie patrzy na burnejke to od razu widac ze hamburgery sa niezdrowe:)
- 11 3
-
2023-02-19 21:44
Nie wroze sukcesu
Fatalne te burgery bula jak chleb Wszedlem do tego lokalu pod warszawa i jak to zobaczylem to wyszedlem Tragedia
- 6 2
-
2023-02-19 21:46
Drogo, bardzo drogo. (2)
Za 55 zl. to można zjeść obiad w restauracji. Zupa, drugie danie i kompot.
- 24 4
-
2023-02-20 12:37
Za pół kg wołowiny, dodatki, pieczywo, obróbkę itd. to jest dużo? Właśnie mało, stąd pytanie co to za mięso i skąd? (1)
- 1 2
-
2023-02-20 22:42
Pewnie podroby wołowe skręcone z najtańszą wołowiną 1:4. Jak dobrze przyprawisz to każdy będzie się oblizywał. Może z 20zł/kg to jest warte, a nie 110zł/kg.
- 2 0
-
2023-02-19 22:03
Dobrze by było napisać w jakich godzinach lokal otwarty do której wieczorem
- 1 1
-
2023-02-19 22:14
A są tam jakieś bezglutenowe wegańskie burgery? (3)
Serio pytam...
- 4 7
-
2023-02-19 22:26
Trawy to szukaj na pastwisku.
- 3 3
-
2023-02-20 13:29
U kulturysty to raczej weganskiego nie uswiadczysz, ale tez pytalam o opcje bezglutenowe, to dostalam tylko minusy, zamiast odpowiedzi. Ludzie, niektorzy maja celiakie, a nie mode na nietolerancje a la anna lewandowska i dla nich gluten jest serio problemem.
- 1 0
-
2023-02-20 14:15
Jest jeden wegetarianski, ale czy weganski to nie wiem. Czy bezglutenowy? Bardzo watpie.
- 0 0
-
2023-02-19 22:25
A mi się wydaje, że lipa jednak będzie.
- 14 1
-
2023-02-19 22:28
A to mięso nie ma sterydów analobicznych?
Sąsiadka mówiła że ten Burneiko to jest mięśniak i suplementuje sztuczny przyrost mięśni.
- 10 2
-
2023-02-19 23:07
w tym miejscu bylo wiele lokali i kazdy upadal
oby teraz tak nie bylo
- 9 0
-
2023-02-20 01:57
Tlumy (2)
A w kolejce kwiat polskiego społeczeństwa - kilka Karyn, Brajanek i paru przygrubych mięśniaków.
- 31 1
-
2023-02-20 08:39
dokładnie ;)
no ale to jest te 30% elektoratu
- 5 1
-
2023-02-20 22:58
Jeśli nie są wulgarni, agresywni i nie popierają pisu
To ich IQ mi nie przeszkadza
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.