- 1 Nowe lokale: od skrzatów po Portugalię (88 opinii)
- 2 Lubisz kawę? Odwiedź ten festiwal (48 opinii)
- 3 Coraz więcej sposobów na napiwek (295 opinii)
- 4 Ranking pierogarni w Trójmieście (58 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 6 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
Nie ma lipy. Burneika otworzył burgerownię w Gdyni
Burneika Burger, restauracja Roberta Burneiki, została oficjalnie otwarta w niedzielne popołudnie w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 49. Lokal przeżywał prawdziwe oblężenie fanów, którzy chcieli zrobić sobie zdjęcie z "Hardkorowym koksem" i spróbować burgerów. Czy w restauracji Burneiki "nie ma lipy"?
Hardkorowy koksu otworzył burgerownię
Burneika jest znaną osobowością medialną, kulturystą, zawodnikiem MMA, YouTuberem sportowym, a od jakiegoś czasu również właścicielem kilku lokali w kraju spod szyldu "Burneika Burger". Najbardziej zasłynął w sieci jako hardkorowy koksu, a dzięki swoim zabawnym powiedzonkom stał się bohaterem setek memów, a jego słowa są często przytaczane w rozmowach jak choćby "Nie ma lipy".
Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta
Pomysł na lokal w Trójmieście wyszedł z tego, że Burneika lubi Pomorze i często spędza tu wakacje. Kolejne miejsce ma pojawić się w Gdańsku. Jednak jeszcze nie jest znana data jego otwarcia.
- Pierwszą burgerownię mieliśmy w Warszawie, a teraz otwieramy stopniowo lokale w kraju. Dlaczego Gdynia? Bo często tu jesteśmy na wakacje i w Sopocie. Zauważyłem jakiś czas temu, że przydałyby się tutaj takie porządne burgery, bo ich nie ma. Jeszcze bardzo spodobała mi się lokalizacją przy ul. Świętojańskiej. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i widzę, że wielu fanów mam w Gdyni, bo wieje i jest zimno, a na dworze jest olbrzymia kolejka. Myślę, że to będzie super miejsce na wakacje. Dziś rozdaję autografy, robię fotki i dużo ludzi właśnie po to przychodzi. Na ten moment zostaję przy burgerach i planuję otworzyć następne miejsce w Gdańsku - mówi Robert Burneika.
Długa kolejka po burgery
Oficjalne otwarcie miało miejsca o godzinie 12 jednak kolejka zaczęła ustawiać się długo, zanim otworzyły się drzwi do nowego lokalu. Oczywiście największą atrakcją był fakt, że pojawił się sam Robert Burneika. Sportowiec oraz celebryta ma wielu fanów w różnym wieku w Gdyni, o czym można się było przekonać w niedzielne popołudnie. Ludzie przychodzili tłumami, a "Hardkorowy koksu" robił sobie z nimi zdjęcia i rozdawał autografy. Wydarzenie ściągnęło naprawdę wiele osób, które chciały na żywo zobaczyć znaną postać.
- Widziałem u Burneiki na instagramie, że otwiera burgerownię w Gdyni i stwierdziłem, że wpadnę, "zbiję pionę" i zjem burgerka. Burneika to ikona internetu według mnie i kumpli. Więc mega, że pojawił się na otwarciu i normalnie można było sobie z nim pogadać jak z kolegą. Kupiłem "Hardkorowego" z trzema kotletami i jest spoko - mówił Artur.
Menu w lokalu Burneiki
W lokalu zjemy wyłącznie burgery. Kanapki nazwane zostały słynnymi i charakterystycznymi tekstami Roberta Burneiki. Menu zawiera jedynie cztery warianty kanapek. Każda z nich jest opisana pod względem ilości białka, tłuszczów i węglowodanów. Burgery u Burneiki są klasyczne. Zawierają mięso, bułkę maślaną, sos do wyboru oraz podstawowe warzywa jak: pomidor, sałata, ogórek kiszony i cebula. Kanapki, które można kupić różnią się od siebie jedynie z zawartością mięsa.
Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept
Burger "Nie ma lipy" dostaniemy za 33 zł (150 g mięsa), "Jest pompa" (300 g wołowiny) za 44 zł, największy z nich (prawie 500 g mięsa i trzy kotlety) "Hardkorowy" kupimy za 55 zł. Dostępny jest również wege burger "Kanapeczka", który jako alternatywę dla mięsa posiada beyond meat (38 zł).
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (211) ponad 50 zablokowanych
-
2023-02-20 14:27
nie jadam śmieciowego jedzenia
ale ogólnie popieram inicjatywę Pana kulturysty
- 2 2
-
2023-02-20 14:32
Sterydy
Nie powinno się promować osób, które stosują sterydy
- 7 2
-
2023-02-20 14:41
Nie znam Tego dużego
Człowieka, ale szacun! za wyjście do ludzi, porozmawiania z nimi, a nie chowania się gdzieś w kuluarach.... Szacun! Aż jestem chętny przyjechać! Pozdrawiam!
- 3 2
-
2023-02-20 14:58
Ceny śwętojańskie a jakże...
- 3 0
-
2023-02-20 15:12
zjadłabym
- 1 4
-
2023-02-20 20:06
Stać w kolejce po bułkę z kotletem mielonym ....
...co najmniej śmiechu warte. Za dwa tygodnie (?) o ile w ogóle.
- 3 3
-
2023-02-20 20:56
Proszę poprawić tytuł !
Nie ma lipy. Nowa burgerowania w Gdyni.
Co to jest - burgerowania ?- 0 2
-
2023-02-20 21:53
Była lipa
Skończyły się bułki i się nie załapaliśmy, a specjalnie z daleka przyjechaliśmy.
- 1 3
-
2023-02-20 23:24
Trudno to napisać...
Bo Robert Burneika to przesympatyczny gość i naprawdę życzę mu jak najlepiej.
Ale zawsze staram się być obiektywny, więc moje wnioski po skonsumowaniu zestawu nie ma lipy stwierdzam:
Ogółem to jest lipa...Burger mdły, bez wyrazu w papierowej bułce, frytki kupione w markecie i smażone w frytownicy.
Dodatkowo w lokalu potwornie śmierdzi olejem-fryturą.
Tak więc...Tak to właśnie jest...- 0 1
-
2023-02-21 01:26
z innej beczki
ale polecam bardzo dobrą książkę, Trójmiasto jak w soczewce, pt. Nikoś Ruletka życia. Każdy powinien przeczytać.
- 6 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.