- 1 Nowe lokale: od skrzatów po Portugalię (88 opinii)
- 2 Lubisz kawę? Odwiedź ten festiwal (48 opinii)
- 3 Coraz więcej sposobów na napiwek (295 opinii)
- 4 Ranking pierogarni w Trójmieście (58 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Aichi (dobrze) Gotuje (72 opinie)
- 6 Psiorbet, tatar lub psierogi. Menu dla psów (188 opinii)
Nie ma lipy. Burneika otworzył burgerownię w Gdyni
Burneika Burger, restauracja Roberta Burneiki, została oficjalnie otwarta w niedzielne popołudnie w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 49. Lokal przeżywał prawdziwe oblężenie fanów, którzy chcieli zrobić sobie zdjęcie z "Hardkorowym koksem" i spróbować burgerów. Czy w restauracji Burneiki "nie ma lipy"?
Hardkorowy koksu otworzył burgerownię
Burneika jest znaną osobowością medialną, kulturystą, zawodnikiem MMA, YouTuberem sportowym, a od jakiegoś czasu również właścicielem kilku lokali w kraju spod szyldu "Burneika Burger". Najbardziej zasłynął w sieci jako hardkorowy koksu, a dzięki swoim zabawnym powiedzonkom stał się bohaterem setek memów, a jego słowa są często przytaczane w rozmowach jak choćby "Nie ma lipy".
Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta
Pomysł na lokal w Trójmieście wyszedł z tego, że Burneika lubi Pomorze i często spędza tu wakacje. Kolejne miejsce ma pojawić się w Gdańsku. Jednak jeszcze nie jest znana data jego otwarcia.
- Pierwszą burgerownię mieliśmy w Warszawie, a teraz otwieramy stopniowo lokale w kraju. Dlaczego Gdynia? Bo często tu jesteśmy na wakacje i w Sopocie. Zauważyłem jakiś czas temu, że przydałyby się tutaj takie porządne burgery, bo ich nie ma. Jeszcze bardzo spodobała mi się lokalizacją przy ul. Świętojańskiej. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i widzę, że wielu fanów mam w Gdyni, bo wieje i jest zimno, a na dworze jest olbrzymia kolejka. Myślę, że to będzie super miejsce na wakacje. Dziś rozdaję autografy, robię fotki i dużo ludzi właśnie po to przychodzi. Na ten moment zostaję przy burgerach i planuję otworzyć następne miejsce w Gdańsku - mówi Robert Burneika.
Długa kolejka po burgery
Oficjalne otwarcie miało miejsca o godzinie 12 jednak kolejka zaczęła ustawiać się długo, zanim otworzyły się drzwi do nowego lokalu. Oczywiście największą atrakcją był fakt, że pojawił się sam Robert Burneika. Sportowiec oraz celebryta ma wielu fanów w różnym wieku w Gdyni, o czym można się było przekonać w niedzielne popołudnie. Ludzie przychodzili tłumami, a "Hardkorowy koksu" robił sobie z nimi zdjęcia i rozdawał autografy. Wydarzenie ściągnęło naprawdę wiele osób, które chciały na żywo zobaczyć znaną postać.
- Widziałem u Burneiki na instagramie, że otwiera burgerownię w Gdyni i stwierdziłem, że wpadnę, "zbiję pionę" i zjem burgerka. Burneika to ikona internetu według mnie i kumpli. Więc mega, że pojawił się na otwarciu i normalnie można było sobie z nim pogadać jak z kolegą. Kupiłem "Hardkorowego" z trzema kotletami i jest spoko - mówił Artur.
Menu w lokalu Burneiki
W lokalu zjemy wyłącznie burgery. Kanapki nazwane zostały słynnymi i charakterystycznymi tekstami Roberta Burneiki. Menu zawiera jedynie cztery warianty kanapek. Każda z nich jest opisana pod względem ilości białka, tłuszczów i węglowodanów. Burgery u Burneiki są klasyczne. Zawierają mięso, bułkę maślaną, sos do wyboru oraz podstawowe warzywa jak: pomidor, sałata, ogórek kiszony i cebula. Kanapki, które można kupić różnią się od siebie jedynie z zawartością mięsa.
Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept
Burger "Nie ma lipy" dostaniemy za 33 zł (150 g mięsa), "Jest pompa" (300 g wołowiny) za 44 zł, największy z nich (prawie 500 g mięsa i trzy kotlety) "Hardkorowy" kupimy za 55 zł. Dostępny jest również wege burger "Kanapeczka", który jako alternatywę dla mięsa posiada beyond meat (38 zł).
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (211) ponad 50 zablokowanych
-
2023-02-21 04:54
Ceny
Też harkorowe i na sterydach bo 55 złoty za "flagowca" nie dzięki.
- 2 3
-
2023-02-21 07:21
Gdynia od wieków czekała
na tę innowacyjną inwestycję !
- 7 2
-
2023-02-21 07:49
super fani
- 2 2
-
2023-02-21 09:33
Spoko
Brawo Robert, na pewno wpadnę.
- 1 1
-
2023-02-21 15:46
Robert to ma zdrowie .Tyle lat na bombie.
- 4 0
-
2023-02-22 11:03
W sumie drogo na wyjeździe wolę KFC.
- 0 2
-
2023-02-23 12:56
Spoko gość
Specyficzny, ale pozytywny
- 0 0
-
2023-02-23 14:36
Koks
Należy mieć nadzieję, że hamburgery tam serwowane są bez takich dodatków, od których puchną bicepsy. Swoją drogą, jak On myje zęby czy drapie się za uchem ?
- 0 0
-
2023-02-23 23:24
Powinny być takie miejsca. Kto chce, ten pójdzie.
Gdyby serwował w bułkach kotleta warzywnego, nawet za tę samą cenę co mięso, tez bym odwiedził ten lokal. Kilka razy jadłem warzywne burgery, tyle że nie w Polsce, i były wyśmienite. Nie sądzę jednak, aby serwował je Pan Burneika.
- 0 1
-
2023-02-23 23:26
Czy ta panna na zdjęciu, to Ewa Swoboda?
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.