- 1 Rowerzyści: nie dzwońcie na pieszych (267 opinii)
- 2 Były senator PiS trafił do więzienia (329 opinii)
- 3 Dostał 5 mandatów naraz (71 opinii)
- 4 Dworzec PKS w Gdańsku: co dalej? (208 opinii)
- 5 Winda, która wygląda jak kapliczka (52 opinie)
- 6 Kontrola CBA w Urzędzie Miasta Gdyni (243 opinie)
Chleb z niespodzianką
Kiedy zadzwoniliśmy do piekarni, która odpowiedzialna jest za ten wypiek, nie dowierzano naszemu odkryciu.
- Nie wiem w jaki sposób mogła się tam znaleźć gumowa rękawiczka - mówi Piotr Szymański, kierownik piekarni przy ul. Podjazd w Sopocie. - Nie widziałem tego chleba i trudno jest mi cokolwiek powiedzieć. Poza tym nie mogę być pewien, że pieczywo pochodzi z naszej piekarni. Jeżeli tak - wyciągnę konsekwencje.
O tym, że bochenek wypieczono w sopockiej piekarni, świadczyła naklejka. To jedna z dwóch piekarni należących do Społem PSS Sopot.
- Pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją - wyjaśnia Czesław Janiak, zastępca prezesa Społem PSS Sopot. - Przykra sprawa. To ewidentne niedbalstwo pracownika. Najprawdopodobniej piekarz zostawił rękawiczkę na brzegu kadzi, w której przygotowuje się ciasto. Moment nieuwagi i wpadła do środka. Oczywiście poinstruujemy piekarzy, by bardziej uważali.
Jednak jedyne, na co może liczyć w takiej sytuacji klient, to wymiana na "pełnowartościowy" towar.
- To prawo klienta - mówi Andrzej Mroziński, kierownik sopockich Delikatesów. - Mam nadzieję, że z niego skorzystał.
- Dawno nie przydarzyło się coś takiego - twierdzi Barbara Syczewska, starszy instruktor higieny sopockiego sanepidu. - Kilka lat temu co prawda znaleziono opatrunek w wędlinie, jednak od tego czasu nic podobnego się nie wydarzyło. Z naszej strony możemy jedynie obiecać, że skontrolujemy tę piekarnię. Przede wszystkim pod względem przestrzegania higieny przez personel.
Opinie (244)
-
2003-10-23 14:34
mięsne :]
- 0 0
-
2003-10-23 14:35
pyzy chyba nadziewją...............e lepiej nie pisać
- 0 0
-
2003-10-23 14:36
gallux
tak bez zagrychy?- 0 0
-
2003-10-23 14:36
hehe wino patykiem pisane , teraz sprzedaja wisniowego wegrzyna. Ładna nazwa co.
- 0 0
-
2003-10-23 14:36
no dobra mięsne, ale z czego: muchy, karaluchy, skorki, pająki...
- 0 0
-
2003-10-23 14:37
papierem toaletowym te pyzy nadziewja?czy pasztetowką?
- 0 0
-
2003-10-23 14:37
a to co?
menu na Halloween?- 0 0
-
2003-10-23 14:38
pyza z niespodzianką :)
- 0 0
-
2003-10-23 14:39
A patrząc na zdjęcie myslałem ,że to co najmniej zużyta prezerwatywa a to tylko sterylna rekawiczka.
- 0 0
-
2003-10-23 14:39
a co za różnica?
pacia w klusce
smakuje zawsze tak samo :P- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.