• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Chleb z niespodzianką

MM
23 października 2003 (artykuł sprzed 20 lat) 
Nasz Czytelnik kupił bochenek chleba w sopockich Delikatesach. Nic w tym szczególnego, gdyby nie niespodziewana "wkładka". Po przekrojeniu bochenka okazało się, że w środku tkwi... palec gumowej rękawiczki.

Kiedy zadzwoniliśmy do piekarni, która odpowiedzialna jest za ten wypiek, nie dowierzano naszemu odkryciu.
- Nie wiem w jaki sposób mogła się tam znaleźć gumowa rękawiczka - mówi Piotr Szymański, kierownik piekarni przy ul. Podjazd w Sopocie. - Nie widziałem tego chleba i trudno jest mi cokolwiek powiedzieć. Poza tym nie mogę być pewien, że pieczywo pochodzi z naszej piekarni. Jeżeli tak - wyciągnę konsekwencje.

O tym, że bochenek wypieczono w sopockiej piekarni, świadczyła naklejka. To jedna z dwóch piekarni należących do Społem PSS Sopot.
- Pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją - wyjaśnia Czesław Janiak, zastępca prezesa Społem PSS Sopot. - Przykra sprawa. To ewidentne niedbalstwo pracownika. Najprawdopodobniej piekarz zostawił rękawiczkę na brzegu kadzi, w której przygotowuje się ciasto. Moment nieuwagi i wpadła do środka. Oczywiście poinstruujemy piekarzy, by bardziej uważali.
Jednak jedyne, na co może liczyć w takiej sytuacji klient, to wymiana na "pełnowartościowy" towar.


- To prawo klienta - mówi Andrzej Mroziński, kierownik sopockich Delikatesów. - Mam nadzieję, że z niego skorzystał.

- Dawno nie przydarzyło się coś takiego - twierdzi Barbara Syczewska, starszy instruktor higieny sopockiego sanepidu. - Kilka lat temu co prawda znaleziono opatrunek w wędlinie, jednak od tego czasu nic podobnego się nie wydarzyło. Z naszej strony możemy jedynie obiecać, że skontrolujemy tę piekarnię. Przede wszystkim pod względem przestrzegania higieny przez personel.
Głos WybrzeżaMM

Opinie (244)

  • szczecina w salcesonie to normalka a co powiesz na swiński ząb, często sie takie skarby znajdowało.

    • 0 0

  • co do much w zupce, lub myszek w drożdżówce, obyśmy nie dożyli czasów gdy za taką extra wkładkę (mięsko, białko...)trzeba będzie dopłacać hi hi

    Ja miałam znajome które pracowały w firmie przetwórstwa rybnego. Po opróżnieniu przeze mnie połowy paprykarzu opowiedziały mi co mogło tam być bardzo podobnego do ryżu i z nim zmieszanego ...już od 10lat nie jadam takich przetworów, choć ochotę czasem mam ;)

    • 0 0

  • Tatanka

    całe ryby zmielone z flakami i osciami.

    • 0 0

  • Ja kiedys kupiłem marynowane gaski(grzybki takie) kurde polowa to sam piasek.Bo gaski sie nie umyły chyba tylko prosto ze skupu do weka wlozyli.

    • 0 0

  • Wybuchowy pasztet

    Moj mąz kiedys kupił sobie pasztet w słoiku.
    Zadowolonu siada w kuchni i odkreca słoik.Nagle słyszę "DUP'" patrzę a pasztet wystrzelił ze słoika na stół i szfki w kuchni.
    Do dziś nie zapomne miny męża.
    Ale to nie koniec bo mąz sie uparł, zawinoł ten słoik w gazetę i poszedł do sklepu, polozył pani na ladzie i powiedział:
    -dziekuję za pasztecik, prosze sprobowac jest naprawde wyborny.Jezu to wygladało jak jakieś żygi.

    • 0 0

  • A za "komuny" mysz w butelece od piwa to była norma,
    ach jak było "fajnie", mleko z proszkiem IXI jako początki pasteryzacji,
    żeby w piwie była piana, to trzeba było kufel postawić na parterze a z butelką wejść na 3-cie piętro
    a dzisiaj same "markety", co krok to sklep mięsny albo monopolowy - zgroza

    • 0 0

  • Rozmawiałem ostatnio ze znajomą, która z racji
    swojego zawodu czesto odwiedza wytwórnie
    wędlin i mięsa , prywatne już tylko/ tak na marginesie/.

    Dostałem od niej serdeczną naprawde radę :
    nie jedz nigdy żadnych wędlin i przetworzonych mięs!

    Dlaczego ? Domyślcie się proszę.

    • 0 0

  • A mój tata ma wędzarnie i wędlinki jak marzenie, żadnych dodatków i ulepszaczy.
    A rybki rozpływają się w ustach, taki łosoś wędzony...
    A ja tu głodna w pracy...;)

    • 0 0

  • szary

    to też lepiej przestać oddychać, bo jak pomyślę co fruwa w powietrzu, to od razu pragnę położyć się do klimatyzowanej trumny.

    • 0 0

  • Robale ,roztocza sa w kurzu

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane